Προτάσεις για παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Μίνωας

Αγαπάμε το παιδικό βιβλίο και κάθε εβδομάδα σας έχουμε νέες προτάσεις! Τι ξεχωρίσαμε αυτή την εβδομάδα; Προτάσεις για παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Μίνωας

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Δαίδαλος και Ίκαρος

Η κλασσική ιστορία με την οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές ήρθε η ώρα να την μάθουν και τα παιδιά μας. Μια ιστορία με αρκετούς συμβολισμούς και ηθικά διδάγματα. Ταυτόχρονα αυτή η ιστορία λειτουργεί διδακτικά σε όλους μας σε οποιαδήποτε τελικά ηλικία. Τιμιότητα, αυτοπεποίθηση, δύναμη της θέλησης, πίστη στον εαυτό και στα ιδανικά μας. Η συγκεκριμένη έκδοση προέρχεται από την συγγραφέα Ιωάννα Μπαμπέτα – Μπαρκιτζή που σαφώς αποτελεί και εγγύηση στο παιδικό βιβλίο. Υπέροχη πλούσια εικονογράφηση από τον Θάνο Τσιλη. Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ εδώ!

“Ο Δαίδαλος θαυμαστά έργα δημιουργούσε.
Μέχρι και φτερά κατάφερε να φτιάξει και, σαν φτερωτός θεός, με τον γιο του Ίκαρο ψηλά να πετάξει.
Όμως η αθωότητα του Ίκαρου δεν τον προφύλαξε από το κακό…
Ας τους γνωρίσουμε!”

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Δε μου αρέσει το όνομά μου

Αχ ο καημένος ο Ζαχαρίας… Νιώθει πολύ λυπημένος αλλά και θυμωμένος με τους γονείς του για το όνομα που του έδωσαν! “Μα Ζαχαρίας;” αναρωτιέται… “Ζαχαρίας είναι σαν ζάχαρη” τον κοροϊδεύουν οι συμμαθητές του στο σχολείο! Ο παππούς όμως του Ζαχαρία, από τον οποίο πήρε και το όνομα θα του μάθει να χαμογελά, να νιώθει όμορφα με τον εαυτό του αλλά και για το όνομά του. Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία όπου διδάσκει στα παιδιά την αυτοεκτίμηση. Να αγαπάμε το όνομά μας, την οικογένειά μας και την παράδοσή της αλλά κυρίως… να αγαπάμε και να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας! Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ εδώ!

“Είναι δυνατόν να μη μας αρέσει το όνομά μας;
Κι όμως είναι, αφού δεν το διαλέξαμε μόνοι μας.
Γιατί, λοιπόν, να μην μπορούμε να το αλλάξουμε;
Αυτό σκεφτόταν ο Ζαχαρίας, ώσπου ανακάλυψε ότι όλα τα ονόματα έχουν το γλυκό τους μυστικό.
Κι από τότε το φωνάζει με χαρά: Ζα – χα – ρί – ας.
Είμαι ο Ζαχαρίας!
Ο Ζαχαρίας είμαι εγώ!
Μια ιστορία για την αυτοεκτίμηση που ξεδιπλώνει ερωτήματα και γλυκές απαντήσεις.”

Κλασικά παραμύθια του Σαρλ Περο

Charles Perrault Γάλλος λαογράφος και συγγραφέας που ξεκίνησε το έργο του το 1660 με ερωτικά ποιήματα. Ο Σαρλ Περο είναι όμως περισσότερο γνωστός σ’ όλο τον κόσμο από τη συλλογή παραμυθιών για παιδιά! Τα έγραψε για τη διασκέδαση των παιδιών του και έφεραν στη λογοτεχνία τη μόδα των παραμυθιών. Μερικά από τα διάσημα παραμύθια του συμπεριλαμβάνονται και σε τούτο το βιβλίο με τον τίτλο Κλασσικά παραμύθια του Σαρλ Περό και μπορείτε να βρείτε από τις εκδόσεις Μίνωας εδώ! Θα σας πω ότι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας βιβλία γιατί αυτού του είδους τα παραμύθια αγαπά ιδιαίτερα η Κωνσταντίνα μου και κάθε βράδυ επιλέγει και ένα διαφορετικό.

“Διαβάστε τα αγαπημένα παραμύθια του Σαρλ Περό:
Η Σταχτοπούτα
Ο Δαχτυλάκης
Ο Ρίκι με το τσουλούφι
Η Κοκκινοσκουφίτσα
Η Ωραία Κοιμωμένη
Η Γαϊδουροτόμαρη
Ο Παπουτσωμένος Γάτος
Ο Γαλαζογένης
Οι Νεράιδες”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ