Το μυστικό του πραγματικού Αϊ Βασίλη!

    Το παραμύθι αυτό δημιουργήθηκε με αφορμή την χριστουγεννιάτικη απορία… Υπάρχει ο Αϊ Βασίλης; Το μυστικό του πραγματικού Αϊ Βασίλη!

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

    Με αφορμή την χριστουγεννιάτικη απορία σχετικά με την ύπαρξη του Αϊ Βασίλη δημιουργήθηκε από την Ελένη Ρένεση το 2017 το παραμύθι «Το μυστήριο του πραγματικού Αϊ Βασίλη» από τις εκδόσεις Ωρίωνας με την υπέροχη εικονογράφηση της Ανδριάνας Ρούσσου.

    Δύο ομάδες μαθητών αποφασίζουν να αποδείξουν στην σχολική γιορτή την πεποίθηση τους! Η ομάδα της Δωροθέας το ότι πιστεύουν πραγματικά στον Αϊ Βασίλη και η ομάδα του Κοσμά που θεωρεί πως φυσικά και δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης… Η ομάδα της Δωροθέας λατρεύει τα Χριστούγεννα και ανυπομονεί κάθε χρόνο να έρθει αυτή η εποχή ώστε να μεταφερθούν σε ένα μαγικό κόσμο γεμάτο αγάπη και γενναιοδωρία! Η ομάδα του Κοσμά όχι μόνο δεν πιστεύει αλλά επιπλέον απαξιώνει τον Αϊ Βασίλη και προσπαθεί να πείσει και τους υπόλοιπος να μην πιστεύουν σε αυτόν… Την ημέρα της σχολικής γιορτής εκεί όπου οι ομάδες θα αποδείξουν με ντοκουμέντα και τεκμήρια τις απόψεις τους… ένα συγκινητικό γράμμα θα αλλάξει τα πάντα…

    Όταν οι πρώτες απορίες αρχίζουν να διατυπώνονται στο παιδικό μυαλό τότε είναι και η κατάλληλη στιγμή για πραγματικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Το συγκεκριμένο βιβλίο με τρόπο τρυφερό αλλά και με απόλυτη ειλικρίνια δίνει απαντήσεις στα παιδιά ώστε τα ίδια μετά να μπορούν να απαντήσουν έξυπνα στους φίλους τους αλλά και οι μεγάλοι στα παιδιά τους…

    Στο τέλος του βιβλίου τα παιδιά θα βρουν το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και το γράμμα για τον δικό τους Αϊ Βασίλη για να μεταφερθούν στο δικό τους μαγικό παραμύθι!

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

    Η Ελένη Ρένεση γεννήθηκε το 1983 και από τότε θέλει να ζήσει το δικό της παραμύθι. Όταν μεγάλωσε και σπούδασε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Ιστορίας ήθελε να κάνει μια έρευνα για τον τόπο καταγωγής της, την Άμφισσα, γιατί την νοσταλγούσε κι ας ζούσε μόνιμα στην Κέρκυρα. Έτσι έγραψε το ιστορικό βιβλίο : «Η παραδοσιακή βυρσοδεψία στην Άμφισσα, 18ος-20ος αι.». Ύστερα άρχισε να μην παραμυθιάζεται και τόσο και αποφάσισε να γράψει μόνη της παραμύθια για τα δυο της παιδάκια. Αυτό της άρεσε και γι’ αυτό έγραψε και για άλλα παιδιά το παραμύθι: «Η φαντασία δημιουργεί ιστορία» από τις εκδόσεις Ωρίωνας, για να τα βοηθήσει να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους στον κόσμο των παραμυθιών και να μη σταματήσουν να ονειρεύονται ποτέ. Το ίδιο εύχεται να πετύχει και με «Το μυστήριο του πραγματικού Αϊ Βασίλη».

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Οι χιονονιφάδες σου Maria Mary Liodou​ μου φτιάξανε τη μέρα. Ευχαριστώ θερμά το mommy jammi για την ανάρτηση. Εύχομαι το πνεύμα των Χριστουγέννων να κατακλύσει τις καρδιές σας και να γίνει η ζωή σας “το δικό σας παραμύθι”. Ε.Ρ.

    2. Μεγάλη κουβέντα άνοιξες! εμείς πάντως ακόμα πιστεύουμε στον ίδιο τον Άγιο Βασίλη! Το βιβλίο φαίνεται υπέροχο!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ