Ο Εγώς και το Εγώ του ένα παραμύθι που έρχεται να δώσει απαντήσεις

    Πόσο μπορεί να διαφθείρει η δύναμη του πλούτου και της εξουσίας; Τι ρόλο μπορεί να παίξει η αγάπη; Ο Εγώς και το Εγώ του ένα παραμύθι που έρχεται να δώσει απαντήσεις

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

    Φίλοι μου αγαπημένοι.

    Ένα διαχρονικό και πάντα επίκαιρο ανά τους αιώνες θέμα είναι ασφαλώς αυτό της σχέσης ύλης – ευτυχίας και όσα απορρέουν από αυτήν τη σχέση.

    Μπορεί η συσσώρευση υλικών αγαθών να φέρει την ηρεμία και την ευτυχία;

    Κατά πόσο μπορεί η απληστία να καταστρέψει έναν άνθρωπο αλλά και τόσους άλλους γύρω του;

    Βρίσκεται στην  αθανασία το νόημα της ζωής;

    Πόσο μπορεί να διαφθείρει κάποιον η δύναμη του πλούτου και της εξουσίας;

    Τι ρόλο μπορεί να παίξει η αγάπη;

    Σ`όλα αυτά τα ερωτήματα έρχεται να δώσει μιαν απάντηση η Φώτω Σκορδά μ`ένα παραμύθι. Ένα όμορφο βιβλίο για μεγάλα παιδιά με τον χαρακτηριστικό τίτλο Ο Εγώς και το Εγώ του” από την Ελληνοεκδοτική. Ο Εγώς ήταν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο κόσμο. Ωστόσο το εγώ του, αυτός ο άλλος ο άπληστος και αχόρταγος εαυτός με τη δική του ξεχωριστή σκέψη και βούληση, δεν ήταν ποτέ ευχαριστημένος και ζητούσε διαρκώς όλο και περισσότερα αδιαφορώντας για τα άλλα πλάσματα που ζούσαν γύρω του. Για τα… ”ανθρωπάκια”. Ώσπου αποφάσισε ότι το μόνο πράγμα που θα τον έκανε ευτυχισμένο ήταν να αποκτήσει το μυστικό της αθανασίας.

    Στον αντίποδα ο Παβός, ένας από τους πιο φτωχούς εργάτες του, ήταν πάντα ήρεμος, χαρούμενος και γελαστός’.

    Θέλω την πνευματική μου ελευθερία, έλεγε. Ο άνθρωπος είναι σαν τον αετό. Έχει δυνατά φτερά και μπορεί να φτάσει ψηλά! Κανένα σχοινί δεν πρέπει να τον κρατάει δεμένο στη γη.

    Όταν ο Εγώς πίστεψε ότι ο Παβός κατείχε το μυστικό της αθανασίας και ένα δυστύχημα θα φέρει τον ένα μέσα στον κόσμο του άλλου, απρόσμενες και καταλυτικές καταστάσεις θα δημιουργηθούν. Όμως η αγάπη θα έχει τον τελευταίο λόγο. Η αγάπη αυτή που μπορεί να κάνει και μια πέτρα ν`ανθίσει.

    Νομίζω πως αυτό το βιβλίο, με την πολύ όμορφη- όπως πάντα- εικονογράφιση της κας Μανουρά θα αρέσει πολύ στα παιδιά αλλά και θα τα προβληματίσει επίσης.

    Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ