Πάτα Like επιτέλους – η συγγραφέας χρησιμοποιεί τη γλώσσα των παιδιών

    Η ζωή είναι ωραία και με tablet αλλά και χωρίς αυτό. Ένα κεφάτο νεανικό αφήγημα! Πάτα Like επιτέλους – η συγγραφέας χρησιμοποιεί τη γλώσσα των παιδιών

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

    φίλοι μου αγαπημένοι.

    Καθώς δεν υπάρχει πια σχεδόν κανένα σπίτι χωρίς έναν υπολογιστή, laptop ή tablet, τα παιδιά είναι τόσο πολύ και από τόσο νωρίς εξοικειωμένα με το διαδίκτυο, που λες και έχουν γεννηθεί έτοιμα να πατήσουν τα κουμπιά. Η Κέλλυ Αλχανάτη – Παπούλη έγραψε ένα κεφάτο νεανικό αφήγημα που απευθύνεται σ`αυτά τα παιδιά, με άμεσο και διασκεδαστικό τρόπο, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα και τον κώδικα επικοινωνίας τους, για να τους μιλήσει για τις χαρές αλλά και τους κινδύνους του κυβερνοχώρου.

    Ο τίτλος χαρακτηριστικός. ”ΠATA LIKE ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ” και με τον υπότιτλο ”Ιστορίες καθημερινής διαδικτυακής τρέλας” από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ μας βάζει αμέσως στο κατάλληλο κλίμα. Ηρωίδα η 12άχρονη Μπίλι που δέχεται ειρωνείες και πειράγματα από τους συμμαθητές της επειδή οι γονείς της δεν της έχουν αγοράσει ακόμα tablet. Βλέπετε, στο σχολείο της Μπίλι επικρατεί μια … ταμπλετομανία. Τα παιδιά σαν να έχουν ξεχάσει πια να επικοινωνούν πρόσωπο με πρόσωπο, δεν μιλούν καν στο τηλέφωνο κι ολημερίς σκυμμένα πάνω σ`ένα tablet ανταλλάσσουν μηνύματα φατσούλες και likes.

    H Mπίλι, αφού κατάφερε μετά από πολλές προσπάθειες και παρακάλια να αποκτήσει το πολυπόθητο γκάτζετ, μπήκε κι εκείνη στο χορό του Internet, του Instagram και του Σkype. Καθημερινή ανταλλαγή μηνυμάτων με τις φίλες, βίντεο, selfies και musically αντικατέστησαν βόλτες σινεμά και ψώνια. Όμως τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να σκιάζουν τη χαρά της.

    Ενα λάθος πάτημα από την αδελφούλα παρά λίγο να της στοιχίσει τριήμερη αποβολή. Ενας άγνωστος “φίλος” εξαπάτησε και πλήγωσε τη φίλη της Χριστίνα. Κι όταν μια selfie δημιούργησε τέτοια παρεξήγηση που τη χώρισε από τις φίλες της, η Μπίλι συνειδητοποίησε τη δύναμη που μπορεί να έχει ένα απλό post και τρομαγμένη έκλεισε το tablet. Ωστόσο η μαμά βρέθηκε δίπλα της για μια ακόμα φορά και της έδειξε το σωστό δρόμο.

    Όλα με μέτρο και ασφάλεια…

    “Η ζωή είναι ωραία και με tablet αλλά και χωρίς αυτό”

    Ε π α ν έ ρ χ ο μα ι .

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πρεπει να ειναι πολυ διδακτικο βιβλίο. Θα τον παρω στο γιο μου σιγουρα αφου ειναι σε αυτη την ηλικια και μολις απεκτησε το δικο του ταμπλετ!

    2. Νομίζω είναι πραγματικά χρήσιμο και διδακτικό βιβλίο για τα παιδιά σε αυτή την ηλικία… Το χάρισα στην βαφτιστήρα μου και το λάτρεψε, το διάβασε μέσα σε 2 ημέρες και μου είπε πόσο πολύ την άγγιξε! Φέτος απέκτησε και εκείνη το δικό της τάμπλετ… 6η δημοτικού.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ