Πρωτότυπη χιουμοριστική περιπέτεια με στοιχεία καυστικής σάτιρας

Η ΜΗΧΑΝΗ που έφτιαχνε ΙΣΤΟΡΙΕΣ της Δέσποινας Ηρακλέους από την Ελληνοεκδοτική. Πρωτότυπη χιουμοριστική περιπέτεια με στοιχεία καυστικής σάτιρας

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις.

Φίλοι μου αγαπημένοι.

Σήμερα θα σας προτείνω ανεπιφύλακτα ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό βιβλίο για παιδιά από 10 έως…..110 χρόνων, γιατί νομίζω κι εμείς οι μεγάλοι έχουμε την ανάγκη να σκάσουμε ένα χαμόγελο.

Η ΜΗΧΑΝΗ που έφτιαχνε ΙΣΤΟΡΙΕΣ της Δέσποινας Ηρακλέους είναι μια πρωτότυπη χιουμοριστική

περιπέτεια αλλά με αρκετά στοιχεία καυστικής σάτιρας. Μ`έναν προσιτό και αφομοιώσιμο από τα παιδιά τρόπο, όπως αυτός μιας αστείας ιστορίας, θίγει σοβαρά θέματα και αλήθειες της σημερινής εποχής, όπως ο πόλεμος, η τρομοκρατία, οι άνθρωποι που υποφέρουν, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Οταν ο αδελφός του Φόβου, ο Τρόμος με τους πιστούς ακολούθους του Ημιμαθιόνες και Δειμονίδες επιτίθεται στη Λα Κρουασαντερί, όλη η πόλη παραλύει. Οι κάτοικοι τρομοκρατημένοι κλείνονται στα σπίτια τους. Η ζωή σταματά.

Ο Τρόμος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, να κρύβεται παντού… εμφανίζεται

               με διάφορες μορφές…….. Μπορεί να είναι μια βρισιά………….. Μπορεί να

               κρύβεται σε μια ζωγραφιά, μια αφίσα, ένα ποίημα…….

Ο μικρός Φιλίπ, αποκομένος από τους φίλους του και προσπαθώντας να διασκεδάσει την πλήξη του, ανακαλύπτει στο υπόγειο του σπιτιού του, μια παλιά εφεύρεση του παππού του, μια παράξενη μηχανή. Μία μηχανή που παίρνει , εφημερίδες, περιοδικά, λεξικά, παραμύθια, εγκυκλοπαίδειες, οτιδήποτε γραμμένο δηλαδή, τα αλέθει, τα ανακατεύει και φτιάχνει μικρές, ολοκαίνουργιες ιστορίες. Ιστορίες μπερδεμένες , παράλογες και απίστευτες, ιστορίες ξεκαρδιστικές αλλά και συγκινητικές, ιστορίες απίθανες αλλά και αληθινές.

Σε λίγο καιρό με τη βοήθεια των ντρόου, μαγικά χαρτάκια με όλων των ειδών τις ιστορίες, πετούν σ`όλη την πόλη και γεμίζουν μικρούς και μεγάλους με χαρά και ενθουσιασμό τόσο ώστε να ξεχάσουν τον Τρόμο και ν`αρχίσουν πάλι να ζουν. Ενα απολαυστικό βιβλίο, με μια υπόνοια επιρροής από τον μεγάλο Ε. Τριβιζά,  κάτι πολύ καλό άλλωστε– με όλες αυτές τις παράλληλες αστείες ιστορίες και όλα αυτά τα ευφάνταστα, χιουμοριστικά  ονόματα όπως ο Παντίμιος Τέλειος ο δικηγόρος, ο Τζέιμς Πούντον ο πράκτορας,  ο Ζαμπλουτίδης Στρυφτίνος, η κα Τρεξιματίδου Απασχολίδη ο Λεονάρντο Καπρίτσι και τόσα άλλα έξυπνα και εφευρετικά.

Ενα βιβλίο πραγματικά διασκεδαστικό, που τα παιδιά θα το καταχαρούν, ενώ συγχρόνως θα έχουν τρυπώσει μέσα τους εικόνες της ζωής του σημερινού κόσμου.

Πλούσια και χαρακτηριστική η εικονογράφιση από  Μαρία Μανουρά.

Σας χαιρετώ και

Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

KATHΓΟΡΙΑ: Παιδική Λογοτεχνία
ΤΥΠΟΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ: ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
ΣΕΛΙΔΕΣ: 160
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 15 x 22
BARCODE: 9789605631802
ISBN: 978-960-563-180-2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ