Σ`έναν έρημο τόπο – βιβλίο που έγινε ταινία με πρωταγωνιστή τον Χάμφρει Μπόγκαρτ

Ένα βιβλίο από τα παλιά. Τα ατμοσφαιρικά. Γεμάτο ένταση και αγωνία από τις εκδόσεις Μίνωας! Σ`έναν έρημο τόπο – βιβλίο που έγινε ταινία με πρωταγωνιστή τον Χάμφρει Μπόγκαρτ

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Φίλοι μου αγαπημένοι.

Ένα βιβλίο μας ήρθε αυτόν τον καιρό από τα παλιά, μέσα από τις εκδόσεις του ΜΙΝΩΑ. Κατά τη δεκαετία 1940-1950 η Αμερικανίδα δημοσιογράφος, ποιήτρια και  συγγραφέας Ντόροθι Μπ. Χιούζ έγραψε μια σειρά από πολύ επιτυχημένα αστυνομικά, σε hard-boiled στιλ μυθιστορήματα, μερικά από τα οποία μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο με επίσης μεγάλη επιτυχία.

Το Σ`έναν έρημο τόπο είναι ένα από αυτά τα βιβλία και είχε γυριστεί με πρωταγωνιστή τον Χάμφρει Μπόγκαρτ. Ένα κλασικό ατμοσφαιρικό θρίλερ γεμάτο ένταση και αγωνία. Τρόμος αιωρείται πάνω από το Λος Άντζελες όταν νεαρές κοπέλες, απλά καθημερινά καλά κορίτσια αρχίζουν να βρίσκονται στραγγαλισμένες η μία μετά την άλλη. Η αγωνία και ο φόβος απλώνεται πάνω από την πόλη, μαζί με τις πυκνές βραδυνές ομίχλες που σκεπάζουν απειλητικά την Καλιφερνέζικη παραλία.

Ο κατά συρροήν δολοφόνος δεν αφήνει ίχνη και η αστυνομία βρίσκεται σε απόγνωση. Ο Μπραμπ, ένας νεαρός έξυπνος και ευαίσθητος ντετέκτιβ, είναι αποφασισμένος να βρει το δράστη αλλά πελαγοδρομεί. Την ίδια εποχή εμφανίζεται στην πόλη ο Ντιξ Στιλ, βετεράνος πιλότος, παλιός φίλος και συμπολεμιστής του Μπράμπ. Καθώς οι δύο φίλοι επανασυνδέονται ο Ντιξ Στιλ έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις έρευνες της αστυνομίας από κοντά.

Δύο ωραίες γυναίκες θα συμπληρώσουν το σκηνικό. Η ψηλή ξανθιά και πανέξυπνη Σύλβια, ερωτευμένη και παντρεμένη με τον Μπραμπ και η εκρηκτική κοκκινομάλλα ηθοποιός Λόρελ που εισέβαλε αναπάντεχα στη ζωή του Ντιξ Στιλ. Δύο γυναίκες με καθοριστικό και καταλυτικό ρόλο.

Θα είναι μήπως κι αυτές κάποιο από τα επόμενα θύματα;

Το βιβλίο δεν έχει σκληρές και άγριες σκηνές. Η Χιούζ δεν σοκάρει με ωμές και ανατριχιαστικές περιγραφές. Έχει υφάνει το σκοτεινό κλίμα, έχει δημιουργήσει την παγερή απειλητική ατμόσφαιρα και αφήνει την πράξη να αιωρείται σ`ένα κενό χρόνου. Ωστόσο  σε καθηλώνουν οι περιγραφές των διαδρομών που ακολουθούν το μυαλό, η σκέψη και τα συναισθήματα του δολοφόνου. Γι αυτούς που αγαπούν τα νουάρ η ανάγνωση θα είναι απολαυστική.

Κλείνοντας σας μεταφέρω ένα μικρό απόσπασμα που παραπέμπει και στον τίτλο του βιβλίου.

“Ο εγκληματίας δεν γλιτώνει” χαμογέλασε σαρκαστικά ο Ντιξ. “Δεν θα το πω εγώ αυτό” σχολίασε ο Μπραμπ. “Αν και ειλικρινά δεν νομίζω ότι γλιτώνει ποτέ. Είναι αναγκασμένος να ζει με τον εαυτό του. Είναι παγιδευμένος εκεί, σ`αυτόν τον έρημο τόπο όπου ζει. Και όταν δει ότι δεν μπορεί να ξεφύγει” ο Μπραμπ ανασήκωσε τους ώμους. “Ίσως αυτοκτονία ή τρελάδικο-δεν ξέρω. Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφυγή”.

Καλή ανάγνωση και Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Σ΄ έναν έρημο τόπο

Συγγραφέας: ΧΙΟΥΖ ΜΠ. ΝΤΟΡΟΘΙ 
Mεταφραστής: ΤΖΑΝΑΚΑΡΗ ΒΑΣΙΑ 
Κατηγορία: Λογοτεχνία – Κλασική Ξένη Λογοτεχνία – Αστυνομικό 
Σειρά: ΚΛΑΣΙΚΑ NOIR 
Ημ/νία πρώτης έκδοσης: 09/2017 
Σελίδες: 308 
ISBN: 978-618-02-0810-8 
Κωδικός: 31601

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ