Κύματα σκόνης διαρκώς στην ατμόσφαιρα – πως επηρεάζεται η επιδερμίδα μας;

Η έκθεση της επιδερμίδας σε ανθυγιεινό περιβάλλον γεμάτο με ρύπους και μικροσκοπικά σωματίδια είναι αναπόφευκτη. Κύματα σκόνης διαρκώς στην ατμόσφαιρα – πως επηρεάζεται η επιδερμίδα μας; – Γράφει η αισθητικός Χρύσα Βουλγαρίδου

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Photo by Matthew Hamilton on Unsplash

Η μόλυνση της ατμόσφαιρας είναι ο σύγχρονος εχθρός της υγείας της επιδερμίδας.Πλέον η ατμοσφαιρική ρύπανση δεν περιορίζεται μόνο στις μεγαλουπόλεις αλλά και σε μικρότερες περιοχές. Η έκθεση της επιδερμίδας σε ανθυγιεινό περιβάλλον γεμάτο με ρύπους και μικροσκοπικά σωματίδια είναι αναπόφευκτη. Η ακμή είναι το κύριο σημάδι της επιδερμίδας  αλλά και η θαμπή όψη και το άτονο δέρμα.

Οι συνέπιες στο δέρμα είναι πολλές διότι τα αιωρούμενα μικροσωματίδια  επικάθονται στις αύλακες των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών πυροδοτώντας έτσι την δημιουργία μαύρων στιγμάτων. Η  ρύπανση ενεργοποιεί το ένζυμο το οποίο καταστρέφει τις πρωτεΐνες  του κολλαγόνου και της ελαστίνης  που είναι υπεύθυνες για την ελαστικότητα και την σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

Τι πρέπει να κάνουμε όμως ώστε να μην έχουμε πρόβλημα με την ρύπανση που πλέον ολοένα και μεγαλώνει?

Καταρχήν πρέπει να ασχολούμαστε σχολαστικά με τον καθαρισμό του προσώπου όπου απομακρύνονται όλα τα μικροσωματίδια από το δέρμα.

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι από τις βασικές αιτίες οξείδωσης των κυττάρων γι’αυτό και οι ειδικοί προτείνουν την χρήση αντηλιακού με spf 30 και  πάνω.

Όλες οι εταιρείες καλλυντικών ερευνούν και δημιουργούν φόρμουλες ειδικά σχεδιασμένες γι’αυτό τον σκοπό. Πρόκειται για φόρμουλες στοχευμένης δράσης οι οποίες ενεργούν ενάντια στις συνέπιες της περιβαλλοντικής μόλυνσης. Επενδύουμε σε μία τέτοια κρέμες οι οποίες οχυρώνουν την άμυνα της επιδερμίδας απέναντι στις απειλές.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ