Ταξίδι στο χρόνο με τους γενναίους του Μαραθώνα

    Ένα ιστορικό μυθιστόρημα, ένας εναλλακτικός και σαφώς πιο ευχάριστος τρόπος για να διδάξεις ή να διδαχθείς την ιστορία. Ταξίδι στο χρόνο με τους γενναίους του Μαραθώνα

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

    Φίλοι μου αγαπημένοι.

    Ένα ιστορικό μυθιστόρημα είναι ,νομίζω, ένας εναλλακτικός και σαφώς πιο ευχάριστος τρόπος για να διδάξεις ή να διδαχθείς την ιστορία. Ο Θάνος Κονδύλης, διδάκτωρ Ιστορίας στη Φιλοσοφική Αθηνών, έχει γράψει μια σειρά από βιβλία με τον γενικό τίτλο Ταξίδι στο χρόνο, επιχειρώντας να πετύχει αυτόν το στόχο. Να φέρει, δηλαδή, τα παιδιά σε επαφή μ`ένα ιστορικό γεγονός, μέσα από μια όμορφη ιστορία, με ήρωες κατάλληλους να ταυτιστούν μαζί τους και να τους τραβήξουν το ενδιαφέρον. Οι γενναίοι του Μαραθώνα από τις εκδόσεις Μίνωας είναι ένα από τα βιβλία αυτής της σειράς.

    Μας πάει στην Αθήνα του 490 π.χ., μιαν ανάσα πριν την επίθεση των Περσών και τη μάχη του Μαραθώνα. Ο Κίμων, ο 15χρονος γιος του στρατηγού Μιλτιάδη, ζει όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του και εκπαιδεύεται για να γίνει ένας καλός πολίτης, με δασκάλους στο σπίτι και καθημερινή άσκηση στο Γυμνάσιο. Ένα πρωί στην αγορά ο Κίμων παρακολουθεί εντελώς τυχαία, μια συζήτηση δύο ανδρών και υποψιάζεται ότι κάποιοι σχεδιάζουν την κατάλυση της Δημοκρατίας και την επαναφορά της Τυραννίας. Με τη βοήθεια του πιστού του δούλου Χαρίλαου και της φίλης του Πανδώρας αποφασίζουν να ανακαλύψουν τι ακριβώς συμβαίνει. Χωρίς να το καταλάβουν τα παιδιά έχουν μπλέξει σε μια υπόθεση συνωμοσίας όπου παρακολουθούν αλλά και παρακολουθούνται.

    Ένας από τους δασκάλους του Κίμωνα, ο Θεογένης εμπλέκεται στην υπόθεση. Η ζωή του Κίμωνα θα κινδυνεύσει. Ο Μιλτιάδης και Θεμιστοκλής αν και πολιτικοί αντίπαλοι έχουν μυστικές συναντήσεις. Η Δημοκρατία απειλείται αλλά οι λειτουργοί της αγρυπνούν και οι Αθηναίοι ενωμένοι ρίχνονται στη μεγάλη μάχη κατά των εισβολέων. Εδώ λοιπόν, εκτός από αυτήν καθαυτήν τη μάχη του Μαραθώνα ο συγγραφέας θα μιλήσει στα παιδιά και για τις αρετές του δημοκρατικού πολιτεύματος και για το πόσο σημαντικό είναι να είναι ενωμένος ένας λαός για να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει.

    Ένα μυθιστόρημα με πολλά ιστορικά στοιχεία και επεξηγήσεις, ευχάριστο και σύντομο όσο πρέπει για να κρατήσει το ενδιαφέρον των παιδιών.

    Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .

    Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ