Τι μας εμποδίζει από το να είμαστε ευτυχισμένοι;

Γιατί τόσοι και τόσοι από εμάς ζούμε ζωές που στην πραγματικότητα δε θέλουμε; Ποιος είναι ο δρόμος προς την ευτυχία; Τι μας εμποδίζει από το να είμαστε ευτυχισμένοι; – Γράφει ο αστρολόγος Δημήτρης Καμίλλος

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

fullsizerenderpandorastrology – Ο Δημήτρης Καμίλλος σπούδασε και πήρε το πτυχίο της Αστρολογίας από τη Mayo School of Astrology του Λονδίνου και ετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό του (MA) πάνω στην Αστρολογία από ιστορική, ανθρωπολογική και φιλοσοφική σκοπιά στο University of Wales Trinity Saint David στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης ενεργειακός θεραπευτής εφαρμόζοντας τα συστήματα Angelic Reiki και  Arcana Therapy που σκοπό έχουν την ολιστική ίαση και εξέλιξη του ανθρώπου με στόχο να έρθει πιο κοντά και να συντονιστεί με την αποστολή της ψυχής του. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επισκεφθείτε το site pandorastrology


Ο δρόμος προς την ευτυχία

Τι μας εμποδίζει από το να είμαστε ευτυχισμένοι; Γιατί τόσοι και τόσοι από εμάς ζούμε ζωές που στην πραγματικότητα δε θέλουμε;

Κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ταξιδιού μου στο εξωτερικό, αναρωτήθηκα με αφορμή τη δική μου ζωή, τι είναι αυτό που “κάνουμε λάθος”και δεν καταφέρνουμε να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι.

Είμαι σίγουρος πως αν γυρίσεις και κοιτάξεις τη ζωή σου, τη μέχρι τώρα πορεία σου, θα βρεις επιτυχίες και αποτυχίες, σωστές και λάθος αποφάσεις. Ίσως τώρα, αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτό το άρθρο, βρίσκεσαι σε κάποια κατάσταση, σε κάποια πορεία ζωής στην οποία δεν είσαι ευτυχισμένος. Αν έτσι έχουν τα πράγματα τότε διάβασε παρακάτω, ίσως σε ενδιαφέρει!

Κατέληξα λοιπόν σε μερικούς βασικούς παράγοντες-λόγους που μας εμποδίζουν από το να ζήσουμε τη ζωή που πραγματικά θέλουμε. Αρχίζω λοιπόν…

Φόβος

Ο νούμερο ένα εχθρός! Φοβόμαστε να κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει. Φοβόμαστε για το τι θα πουν οι άλλοι και προπαντός οι δικοί μας άνθρωποι (ναι αυτοί είναι συνήθως το μεγαλύτερο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσουμε). Όμως δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά εδώ “κάτω”πρέπει να είσαι γεναίος αν θες να ζήσεις αληθινά. Επίσης εδώ “κάτω”ένα είναι σίγουρο…η αλλαγή. Αργά ή γρήγορα δεν έχει σημασία, θα συμβεί. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να προβάλλουμε τόση μεγάλη αντίσταση στα πράγματα όταν αυτά αλλάζουν ή όταν πρέπει να αλλάξουν. Πολλές φορές μάλιστα, όταν είμαστε κοντά στο να κάνουμε το πρώτο βήμα, θα συμβεί ένα γεγονός (καλό ή κακό) που θα μας “σπρώξει”λίγο.

Ο φόβος επίσης έχει να κάνει και με το γεγονός πως πρέπει να δώσουμε κάτι για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Το σύστημα εδώ “κάτω”είναι ολίγον τι καπιταλιστικό. Αν δε δώσεις, δεν παίρνεις! Σκέψου για παράδειγμα ότι εγώ που σου γράφω τώρα θέλω πολύ μια ferrari αλλά δεν την έχω. Δεν την έχω γιατί δε δίνω το κατάλληλο αντίτιμο πχ περισσότερες ώρες δουλειάς ή να πατήσω επί πτωμάτων για να πετύχω κτλ. Αν λοιπόν θες κάτι πρέπει να το κυνηγήσεις, πρέπει να δώσεις αυτό που ήδη έχεις και αυτό μας φοβίζει. Όμως αν κοιτάς να είσαι συνεχώς “ασφαλής” (by the way ψευδαίσθηση είναι κι αυτό αλλά τέλος πάντων) δε θα κάνεις ποτέ εκείνη την επιλογή που πρέπει. Δε θα δοκιμάσεις και δε θα ρισκάρεις. Θα ζήσεις στην ασφάλεια και θα πεθάνεις στην ασφάλεια. Όμως το όνειρό σου θα το κοιτάς όχι με κιάλια αλλά με τηλεσκόπιο!

Το πως θα ξεπεράσεις τον φόβο σου έχει να κάνει με πολλά πράγματα που δεν προλαβαίνω να τα αναλύσω εδώ και στα αφήνω εσένα να τα σκεφτείς. Θα σου κάνω όμως μια μόνο ερώτηση. Πραγματικά, δε βαρέθηκες βρε παιδί μου να φοβάσαι;

Αλήθεια

Είμαστε όλοι υπέρ της μέχρι να μας αναζητήσει και να… το βάλουμε στα πόδια! Ναι μη γελάς! Αυτός στον οποίο λέμε τα περισσότερα ψέματα είναι ο εαυτός μας. Παίζουμε κρυφτούλι και προσποιούμαστε ότι είμαστε ευτυχισμένοι. Αν θες όμως να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή, δες αυτόν τον τύπο στον καθρέπτη και γνώρισέ τον. Πιάσε ειλικρινή φιλία μαζί του, μάθε τον βαθιά. Δε λέω να ξέρεις απλώς τι του αρέσει και τι όχι. Λέω να μάθεις τι τον συγκινεί, ποιο είναι το τραγούδι που φέρνει σε αυτόν τον κόσμο. Από ποιον κρύβεσαι; Ποιον πας να κοροϊδέψεις;

Για παράδειγμα εγώ κάνω στη συμβατική ζωή μου μια δουλειά που δεν είναι δημιουργική. Έχω φυσικά βρει εκατό λόγους για να μείνω εκεί χρόνια, ασφάλεια, καλός σχετικά μισθός, καλό κλίμα και πάει λέγοντας. Όμως είμαι δημιουργικός άνθρωπος. Η μονοτονία με σκοτώνει. Τοξότης πράμα, δεν μπορώ να κάθομαι πίσω από ένα γραφείο όπως φαντάζεσαι κι όμως το κάνω για χρόνια.

Αν πεις την αλήθεια στον εαυτό σου, θα δεις τι πρέπει να κάνεις. Το ξέρουμε καλά μέσα μας. Συνήθως, πρώτα παραδεχόμαστε την αλήθεια μας και μετά σκοντάφτουμε στον φόβο. Τον έβαλα όμως πρώτο γιατί οι περισσότεροι με αυτόν έχουμε να κάνουμε.

Τώρα

Το έχεις προσέξει ποτέ; Λέμε ή σκεφτόμαστε πως όταν θα έχω… όταν θα κάνω… όταν θα γενικότερα τότε θα είμαι ευτυχισμένος.

Λοιπόν η ευτυχία δεν είναι απόκτημα. Είναι κατάσταση. Δε λες “έχω ευτυχία”αλλά “είμαι ευτυχισμένος”. Ποιος ο λόγος να την αναβάλλουμε συνέχεια για αργότερα; Το μυαλό θα βρίσκει πάντα τρόπους να προβάλλει έναν φανταστικό ευτυχισμένο εαυτό κάπου στο μέλλον όταν θα έχει γίνει κάτι. Δηλαδή θέτει μια προϋπόθεση. Αν προβάλλεις την ευτυχία σου συνεχώς στο μέλλον, να είσαι σίγουρος πως πάντα αυτό θα κάνεις ακόμα κι όταν πληρούνται οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις που έχεις θέσει. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν αξίζει να βρεις την αλήθεια σου όπως είπαμε προηγουμένως και να ζήσεις μια ζωή πιο συντονισμένη με τον μέσα σου κόσμο. Πρέπει όμως να είσαι πάντα παρών. Όταν είσαι στο τώρα, ζεις τη στιγμή που λέμε, τότε δεν περιμένεις κάτι για να είσαι ευτυχισμένος. Μάθε να απολαμβάνεις την Ύπαρξη. Χόρεψε χωρίς λόγο αν σου έρθει! Φάε αυτό το παγωτό όχι απλώς με το στόμα αλλά με όλο σου το σώμα! Νιώσε την απόλαυση σε κάθε άκρο του κορμιού σου. Απόλαυσε τον φίλο σου, τη φίλη σου. Μη σηκωθείς το πρωί και απλώς πας στη δουλειά (έστω και σε αυτή που δε σου αρέσει). Να είσαι παρών. Μπες μέσα στη στιγμή όσο περιμένεις στην κίνηση ή όσο περιμένεις το λεωφορείο. Κατάλαβε πόσο υπέροχο είναι να είσαι απλώς ζωντανός και να αναπνέεις!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ