Αυτή είμαι αν έτσι νομίζετε | παραληρηματικός πρόλογος με ανατρεπτικό επίλογο

Μια γυναίκας για να διατηρήσει τη φλόγα του έρωτα δημιουργεί στο Facebook το ψεύτικο προφίλ μιας όμορφης 24άχρονης κοπέλας και ρίχνεται σε μια διαδικτυακή περιπέτεια. Αυτή είμαι αν έτσι νομίζετε | παραληρηματικός πρόλογος με ανατρεπτικό επίλογο – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

 

Φίλοι μου αγαπημένοι.

Πόση σημασία έχει ο έρωτας και το πάθος στη ζωή μιας γυναίκας;

Πόση σημασία έχει να νοιώθει επιθυμητή και όμορφη ακόμα κι όταν δεν είναι πιά τόσο νέα;

-Ιδίως τότε-. Πόση ανάγκη μπορεί να έχει το πάθος αυτό για να αισθανθεί ζωντανή; Ως πού μπορεί να φθάσει, πόση αξιοπρέπεια να θυσιάσει για να μην είναι μόνη; H Camille Laurens μας οδηγεί στα μονοπάτια της ψυχοσύνθεσης αυτής της γυναίκας που δίνει στην αγάπη και τον πόθο το ίδιο νόημα. Μιας γυναίκας που θεωρεί το πάθος κινητήριο δύναμη της ύπαρξής της. Που αγανακτεί όταν ακούει ότι ο άντρας “μεγαλώνει” απλώς ενώ η γυναίκα “γερνάει”. Μιας γυναίκας που για να διατηρήσει τη φλόγα του έρωτα δημιουργεί στο Facebook το ψεύτικο προφίλ μιας όμορφης 24άχρονης κοπέλας και ρίχνεται σε μια διαδικτυακή και όχι μόνο, περιπέτεια . Τι θα συμβεί όταν θα προσπαθήσει να απαγκιστρωθεί από το πλασματικό της πρόσωπο;

Το Αυτή είμαι αν έτσι νομίζετε, είναι ένα παράξενο ανορθόδοξο μυθιστόρημα όπου ανάμεσα σ`έναν παραληρηματικό πρόλογο κι έναν αποκαλυπτικό όσο και ανατρεπτικό επίλογο παρακολουθούμε την ιστορία μέσα από τρεις μονολόγους με τη μορφή εικόνων ενός κινηματογραφικού φιλμ παιγμένου ανάποδα, προς τα πίσω. Από την κατάληξη προς την αιτία που τη δημιούργησε.

Είναι ένα μυθιστόρημα Πιραντελλικής θα έλεγα γραφής αφού μας παραπέμπει άμεσα και εξαιρετικά επιτυχημένα στο “Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε”. Αυτό το πολύ γνωστό θεατρικό έργο, αμφισβητούμενης ταυτότητας του Λουίτζι Πιραντέλλο.

Οταν το διαβάσετε θα καταλάβετε τι λέω.

Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .

 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Αυτή είμαι αν έτσι νομίζετε – Εκδόσεις GEMA

Camille Laurens

Μετάφραση: Νίκη Καρακίτσου- Dougé, Μαρία Κασαμπαλόγλου- Roblin

Σελ: 196

ISBN: 978-960-6893-38-4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ