Πότε κάνατε έλεγχο στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού σας;

Το “τσίμπι” όπως κατάλαβες είναι το εμβόλιο και ναι θα γίνουμε και γλωσσοπλάστες σε αυτή τη ζωή οι γονείς! Πότε κάνατε έλεγχο στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού σας;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Η εικόνα που βλέπεις παραπάνω είναι η κόρη μου που παίζει αμέριμνη στο ιατρείο της παιδιάτρου. Προς στιγμήν έχει ξεχάσει εντελώς ότι ήρθαμε επίσκεψη στην γιατρό μας γιατί έχουμε “τσίμπι”. Μα θα μου πεις τι όνομα είναι αυτό; Τι χαρακτηρισμός; Ναι είναι εμβόλιο αλλά σε πιο “γούτσου” εκδοχή για να μη τρομάζει (λέμε τώρα)…

Μας είχε ξεμείνει για την ακρίβεια ένα “μαντού” να κάνουμε και με αυτό ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα εμβολιασμού μέχρι την πρώτη σχολική ηλικία. Επόμενο εμβόλιο θα κάνουμε ξανά σε 4 χρόνια… Εύχομαι τότε να είμαστε πιο θαρραλέες! Το τι οδυρμός και σπαραγμός είναι αυτός σε κάθε εμβόλιο δεν περιγράφεται… Δράμα, τραγωδία και σκηνές θρίλερ μαζί! Είμαι λιγόψυχη και εγώ η μάνα και κάθε φορά ίδρωνα και ξε-ίδρωνα!

ti-mporw-na-kanw-gia-na-exei-to-paidi-mou-ygies-stoma

Μη ξεχάσετε και την επίσκεψή σας στον παιδο-οδοντίατρο! Τι μπορώ να κάνω για να έχει το παιδί μου υγιές στόμα;

 

 

Γράφοντας αυτή την ανάρτηση ο σκοπός μου είναι να σου θυμίσω να ρίξεις μια ματιά στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού / παιδιών σου. Να κάνεις έλεγχο αν έχετε ξεχάσει κάποιο εμβόλιο αν εκκρεμούν κάποιες εξετάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν κλπ. Καλό είναι τώρα που ξεκινά η νέα σχολική χρονιά να τα έχουμε οργανώσει και να μη τρέχουμε πανικόβλητοι τελευταία στιγμή. Συνεπώς κάνουμε ένα πρόγραμμα (ιατρικών εξετάσεων κλπ) για των παιδιών και τα δικά μας και ξεκινάμε τις επισκέψεις!

Σχετικά με τα εμβόλια να θυμάστε, αποτελούν την ασπίδα προστασίας για τα μωρά και τα παιδιά, τα θωρακίζουν. Υπάρχουν σχολές γονέων όπου είναι αρνητικές απέναντι στον εμβολιασμό των παιδιών αν όχι σε όλα ακόμα και επιλεκτικά. Υπάρχουν πολλές μελέτες που διαψεύδουν περιστατικά αυτισμού λόγω παρενεργειών εμβολίων. Μελέτες που προσπαθούν να καθησυχάσουν τους γονείς. Η ανάρτησή μου σκοπό δεν έχει να πείσει ή όχι τους γονείς σχετικά με το αν εμβολιάσουν ή όχι το παιδί τους. Αυτό είναι δική τους υποχρέωση και ευθύνη η οποία όμως δεν παραμένει μόνο στο ίδιο τους το παιδί αλλά και στα παιδιά στο άμεσο περιβάλλον… Συνήθως τα ανεμβολίαστα παιδιά προστατεύονται από το τείχος προστασίας των εμβολιασμένων. Ένα τείχος που διαρκώς τείνει να αποδυναμώνεται.

Σε κάθε περίπτωση ας κάνουμε έναν έλεγχο σε ότι ιατρικές εκκρεμότητες έχουμε πριν ξεκινήσουμε τις σχολικές μας υποχρεώσεις! Καλή σχολική χρονιά!!!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ