Πώς θα βάλουμε τα παιδιά ξανά σε πρόγραμμα μετά τις γιορτές

Δεν θα σου δώσω tips για να μπείτε σε πρόγραμμα, σε εμάς απέτυχαν και αποφάσισα ότι δεν θέλω! Πώς θα βάλουμε τα παιδιά ξανά σε πρόγραμμα μετά τις γιορτές

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Διαβάζω που λες διάφορα άρθρα που κυκλοφορούν σχετικά με το πως θα επαναφέρουμε το πρόγραμμα στα παιδιά μας. Πρόγραμμα ύπνου κατά κύριο λόγο και πρόγραμμα διαβάσματος. Μετά από 15 ημέρες διακοπών των Χριστουγέννων και με διάφορες κοινωνικές υποχρεώσεις = αμέτρητα τραπέζια… είναι λογικό το ωράριο του ύπνου να έχει μετατεθεί κατά πολύ και το μυαλό για διάβασμα να έχει εξαφανιστεί.

Τα tips και συμβουλές που κατά κύριο λόγο κυκλοφορούν είναι του τύπου την δεύτερη εβδομάδα των διακοπών να προσαρμόζουμε συστηματικά το ωράριο του ύπνου των παιδιών μας κατά ένα τέταρτο νωρίτερα περίπου. Επίσης σχετικά με το διάβασμα να το παροτρύνουμε να αφιερώνει περίπου ένα τέταρτο την ημέρα αυξάνοντάς το σταδιακά πάντα βέβαια και με βάση την τάξη στην οποία πηγαίνει το παιδί μας (και ακολουθώντας τις οδηγίες που μπορεί να έχουν δώσει οι εκπαιδευτικοί). Σε παιδιά νηπιαγωγείου ή και μικρότερης ηλικίας, τα παροτρύνουμε να κάνουν ασκήσεις με νούμερα, σχήματα κλπ όχι τόσο με σκοπό το γνωστικό αντικείμενο της διαδικασίας αλλά περισσότερο με σκοπό την εξάσκηση της προσοχής και της προσήλωσης σε ένα έργο/εργασία.

Εμείς φέτος πηγαίνουμε 1η δημοτικού και ενώ σκεφτόμουν να κάνουμε μία μικρή επανάληψη, τελικά δεν κάναμε σχεδόν τίποτα. 1 ημέρα πριν ξεκινήσουν τα σχολεία κάναμε τις ασκήσεις για την επόμενη και ένα μικρό φρεσκάρισμα που δεν μας πήρε πάνω από μισή ώρα…

Δεν έβαλα πρόγραμμα ύπνου στο παιδί τις προηγούμενες ημέρες γιατί απλά δεν ήθελα!

Ήθελα να χαλαρώσουμε

Να παίξουμε

Να τεμπελιάσουμε

Να δούμε ταινία χωρίς να κοιτάζουμε την ώρα!

2 εβδομάδες μιας υπέροχης χαλαρωτικής φανταστικής αναρχίας στο πρόγραμμα μας! Πόσο κακό μπορεί να μας κάνει αυτό; Όλοι άλλωστε το είχαμε ανάγκη. Σχετικά με την προσαρμογή;

Ναι… θα δυσκολευτεί το παιδί να ξυπνήσει τη Δευτέρα για το σχολείο και ενδεχομένως θα βαρεθεί την 1η ημέρα βλέποντας τις εργασίες που θα έρθουν σπίτι… Θα μπούμε σε πρόγραμμα θέλοντας και μη πίστεψε με…

Υπάρχει λόγος να το κάνω νωρίτερα και να μας αγχώσω; Πραγματικά δεν βρίσκω τον λόγο!

Αυτό το οποίο μόνο έκανα ήταν να επαναφέρω λίγο το πρόγραμμα διατροφής μας… βλέπεις έχουμε απίστευτη λατρεία στα γλυκά και όπως είναι λογικό καταναλώσαμε μπόλικα! Τα Χριστούγεννα =  λιχουδιές και γλυκίσματα! Φυσικά και τα απολαύσαμε και με το παραπάνω! Λίγες ημέρες τώρα έχω κάνει ένα ξεκαθάρισμα σε τραπέζια και ντουλάπια ώστε… να σταματήσουμε αυτή την υπερβολική κατανάλωση γλυκών που σίγουρα καλό δεν κάνει σε κανέναν μας.

Καλή μας αρχή ξανά λοιπόν και Υπομονή μάνες!!!!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Άλλωστε εκτός από τα παιδιά, βγήκαμε και εμείς εκτός προγράμματος! Οπότε, μαζι θα μπουμε σε ρυθμο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ