10 ιστοσελίδες με φύλλα εργασίας και παιχνίδια για το σπίτι!

Προσπάθησα να συγκεντρώσω ιστοσελίδες που συνδυάζουν μάθηση και ψυχαγωγία βοηθώντας εμάς τους γονείς από το σπίτι να διατηρήσουμε ένα πρόγραμμα στα παιδιά μας. 10 ιστοσελίδες με φύλλα εργασίας και παιχνίδια για το σπίτι!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Τα παιδιά καλό θα ήταν μέσα στην καθημερινότητά τους να διατηρήσουν την επαφή με την ύλη που έχουν διδαχτεί με διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο! Κυρίως αφορά μαθητές των τάξεων του Δημοτικού.

1. Ο δάσκαλος στην οθόνη σου με επαναληπτικές ασκήσεις και online παιχνίδια για όλες τις τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου: https://e-didaskalia.blogspot.com/

2.  Στην ιστοσελίδα ψηφιακής και έντυπης υποστήριξης μαθημάτων του Δημοτικού Σχολείου, stintaxi.com, που έχει δημιουργήσει ο δάσκαλος Παύλος Κώτσης θα βρείτε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για μαθήματα όλων των τάξεων του Δημοτικού.

3. Ο Γραφούλης και η Γραφούλα είναι ένα ιστολόγιο των Αντώνη Περισυνάκη και Νεκταρίας Πετρουλάκη όπου μπορείτε να βρείτε δωρεάν Φύλλα Εργασίας και Ασκήσεις για τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά των Πρώτων Τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

4. Τo thrania.com είναι μια ιστοσελίδα που φιλοξενεί δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού. Ένας αμιγώς μη κερδοσκοπικός ιστοτόπος που έφτιαξε με πολύ μεράκι η εκπαιδευτικός Χριστίνα Μπέσιου με σκοπό να βοηθήσει στην καθημερινή μελέτη των παιδιών.

5. Το Αθηνά” Οικουμενικό e-Δημοτικό Σχολείο δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2013  αποτελώντας κοινή έμπνευση και πρωτοβουλία του Κέντρου Online Εκπαίδευσης “ΑΡΝΟΣ”, της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών και του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Για όλες τις τάξεις του Δημοτικού.

6. Το Λεξοπαιχνίδι είναι μια νέα και πρωτότυπη εφαρμογή για κινητές συσκευές (κατεβάστε την εδώ για συσκευές με λογισμικό Android, κι εδώ για iPhone και iPad). Περιέχει μικρά παιδαγωγικά παιχνίδια, τα οποία παίζονται ατομικά ή με την επίβλεψη γονέα και συνδυάζει την διασκέδαση με την εξάσκηση του μυαλού.

7. Στο mathitoxwra.weebly.com θα βρείτε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις του Δημοτικού και για τα περισσότερα μαθήματα. Την επιμέλεια του υλικού έχει η Γαλάνη Αλεξάνδρα, Εκπαιδευτικός του  3ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου.

8. Στόχος της εφαρμογής 10′ στην ορθογραφία είναι η εξάσκηση στην ελληνική ορθογραφία.  Παράλληλα αναπτύσσονται οι ακόλουθες επιμέρους δεξιότητες: γραφή και αναγνώριση λέξεων, ταχύτητα αντίδρασης, λογική σκέψη και παρατηρητικότητα.

9. Παίζουμε με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, που μας συστήνει τα παιχνίδια της Αρχαίας Ελλάδας και μας μαθαίνει πώς να φτιάξουμε τα δικά μας «αρχαία παιχνίδια» και να απασχοληθούμε δημιουργικά με αυτά!Κατέβασε το παιχνίδι από εδώ.

10. Η Ιταλίδα συγγραφέας παιδικών βιβλίων Manuela Molina ετοίμασε και διαθέτει δωρεάν online ένα εξαιρετικό βιβλίο, το οποίο στόχο έχει να μιλήσει στα πολύ μικρά παιδιά (ηλικίας έως 7 ετών) για τον κορωνοϊό με λόγια απλά και ευχάριστα, προκειμένου να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω τους αυτές τις μέρες χωρίς να αγχωθούν. Μπορείτε να κατεβάσετε την ελληνική έκδοση του Covibook από εδώ και κάθε ξενόγλωσση εδώ.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ