DIY Advent Calendar κάνοντας εξάσκηση στη γραφή

Φτιάξαμε το δικό μας DIY Advent Calendar κάνοντας εξάσκηση στη γραφή! Ένας έξυπνος τρόπος να μαθαίνουμε παίζοντας!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Το ότι θα έφτιαχνα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα αυτό ήταν βέβαιο. Το θέμα μου ήταν ένα, ήθελα να σκεφτώ κάτι το οποίο να μην απαιτεί πολλά υλικά, ούτε αρκετό χρόνο για να γίνει και τέλος να προσφέρει κάτι στο παιδί. Η έμπνευση, μου ήρθε σχεδόν αμέσως όταν σκέφτηκα ότι ήθελα να έχουμε μια καθημερινή άσκηση γραφής η οποία να μη ζορίζει το παιδί αλλά να του δίνει κίνητρο…

Πριν ξεκινήσω να σου παρουσιάζω την κατασκευή ρίξε μια ματιά στην περσινή μας, στην οποία θα βρεις και τα δωρεάν εκτυπώσιμα τα οποία επίσης χρησιμοποιήσαμε και φέτος.

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

dentro antistrofis metrisis 1 mommyjammi

Αρχικά ξεκίνησα βάφοντας με χρώμα σε σπρέι, σε λευκό ένα μεγάλο κουτί παπουτσιών. Στην συνέχεια, αφού στέγνωσε καλά, κόλλησα στο επάνω μέρος του ένα αυτοκόλλητο μαυροπίνακα. Το διακόσμησα με κάποια αυτοκόλλητα και λεπτομέρειες. Για το εσωτερικό είχα μαζέψει αρκετά ρολάκια υγείας και κουτάκια ή σακουλάκια. Αυτό είναι το καλό του να μη πετάς ποτέ σχεδόν τίποτα!

diy-advent-calendar-kanontas-eksaskisi-sth-grafh-2

diy-advent-calendar-kanontas-eksaskisi-sth-grafh-3

diy-advent-calendar-kanontas-eksaskisi-sth-grafh-4

diy-advent-calendar-kanontas-eksaskisi-sth-grafh-5

Αυτό που είχε σειρά ήταν να εκτυπώσω τους αριθμούς στα δωρεάν εκτυπώσιμα που αναφέρω στην παραπάνω ανάρτησή μου και να τα κόψω. Αυτή τη δουλειά της χαρτοκοπτικής και το “κόλλημα” επάνω στα ρολάκια την κάναμε παρέα με την Κωνσταντίνα μου. Παρεούλα με μουσική, τα κόψαμε όλα ένα ένα και τα κολλήσαμε με κόλλα και ζελοτέιπ.

diy-advent-calendar-kanontas-eksaskisi-sth-grafh-6

diy-advent-calendar-kanontas-eksaskisi-sth-grafh-7

diy-advent-calendar-kanontas-eksaskisi-sth-grafh-8

diy-advent-calendar-kanontas-eksaskisi-sth-grafh-9

Κόβαμε κολλούσαμε και σταματημό δεν είχαμε… Κάποια στιγμή το έργο μας ολοκληρώθηκε! Εγώ ταυτόχρονα τσάκιζα τα ρολάκια ώστε να τα μετατρέψω σε μικρά κουτάκια στα οποία μέσα θα μπουν μικροσκοπικά δωράκια και σημειωματάκια!

diy-advent-calendar-kanontas-eksaskisi-sth-grafh-10

Η κατασκευή μας ολοκληρώθηκε και κάναμε μια πρόβα, εξηγώντας και εγώ στην Κωνσταντίνα όταν ξεκινήσουμε την αντίστροφη μέτρηση πως θα λειτουργήσει. Με λευκή κιμωλία έγραψα Αντίστροφη Μέτρηση – Ημέρα – Αριθμός. Βλέποντας καθημερινά το ημερολόγιο που έχει στον τοίχο του δωματίου της θα βρίσκουμε την ημέρα και θα προσπαθεί να την γράφει στο συγκεκριμένο σημείο. Σχετικά με τον αριθμό της εξήγησα θα ξεκινήσουμε από το 24 και θα μετράμε αντίστροφα ως το 1. Μια καλή ευκαιρία να κάνει εξάσκηση και στην αντίστροφη μέτρηση. Η ιδέα φυσικά την ενθουσίασε! Είναι στην κατάλληλη ηλικία (νηπιαγωγείο) ώστε να μπει σιγά σιγά στη διαδικασία της γραφής.

Τα κουτάκια θα τα γεμίσω κάποιο βράδυ με μικροδωράκια που αγόρασα, όπως αυτοκόλλητα, μίνι φιγούρες, σφραγίδες κλπ Δεν συμπεριλαμβάνω γλυκίσματα φέτος διότι ήδη προσπαθούμε να μειώσουμε τα γλυκά και δεν θέλω να δυσκολέψουμε το έργο μας… Δραστηριότητες που έχω σκεφτεί θα τις συμπεριλάβω μαζί με τα μικροδωράκια ώστε να γνωρίζω και το πρόγραμμά μας. Βλέπεις οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων τις γιορτινές ημέρες δουλεύουμε πολύ περισσότερο από ότι τις καθημερινές… Με καλή θέληση όμως, όλα γίνονται!

diy-advent-calendar-kanontas-eksaskisi-sth-grafh-11

diy-advent-calendar-kanontas-eksaskisi-sth-grafh-12

Και του Χρόνου φίλοι μου, να είμαστε καλά! Καλές γιορτές να έχουμε με Υγεία και Αγάπη!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!!

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλα με κουτι παπουτσιων το εκανες??? υπεροχο! Μαρακι, απλα τελειο! και μενει κ το κουτι για μετα! Χρυσοχερα!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ