5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα για να επενδύσετε στον εαυτό σας

Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι ταραχώδης, γρήγορος, απαιτητικός. Δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε που πάμε… 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα για να επενδύσετε στον εαυτό σας

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Δεν είμαστε προσεκτικοί με τις επιλογές και τα βήματα που κάνουμε. Δεν έχουμε το χρόνο να σκεφτούμε και ενεργούμε αυτόματα, αυθόρμητα χωρίς να δώσουμε στον εαυτό μας το χρόνο να αφομοιώσει αυτά που συμβαίνουν γύρω του. Το σώμα μας, μας μιλάει, οι άνθρωποι γύρω μας και εμείς δεν έχουμε την ικανότητα να ακούσουμε. Νιώθουμε απορροφημένοι από την καθημερινότητα που την αφήνουμε να μας κατευθύνει.

Παρακάτω είναι μια λίστα με πέντε πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα για να επενδύσετε στον εαυτό σας. Μπορεί να σας φανούν απλά ίσως και ασήμαντα. Σε βάθος χρόνου όμως, αν τα εφαρμόσετε, θα σας φέρουν αλλαγές. Στο μέλλον, ο εαυτός σας, θα σας πει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…

Αποφασίστε ποιες είναι οι αξίες σας. Ένα πρόσωπο που έχει ισχυρές αξίες και πεποιθήσεις έχει μια πολύ σαφέστερη κατεύθυνση στη ζωή. Αν δεν ξέρετε ποιες είναι οι αξίες σας, περπατάτε άσκοπα… Πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και καταγράψτε τις αξίες που έχουν σημασία για εσάς. Χτίστε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και δουλέψτε προς την κατεύθυνση που επιθυμείτε.

Χρόνος για προσωπική φροντίδα. Προσπαθήστε μία φορά την εβδομάδα ή ακόμα και μία φορά το μήνα να αφιερώνετε χρόνο για προσωπική φροντίδα. Ξοδέψτε αυτό το χρόνο να τον αφιερώσετε σε κάτι που σας αρέσει, χόμπι, περιποίηση, διάβασμα βιβλίων, ένας καφές. Θα μειώσει τα επίπεδα του άγχους, θα σας επαναφορτίσει και θα ενισχύσει τη δημιουργικότητά σας!

Δώστε προσοχή στην φυσική σας υγεία. Το σώμα σας απαιτεί φροντίδα. Το γνωρίζετε όμως στην πραγματικότητα δεν το κάνετε. Όταν αισθανόμαστε καλά σωματικά νιώθουμε καλά και συναισθηματικά. Υγιεινή διατροφή και άσκηση (τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα) στα επίπεδα που η καθημερινότητά μας το επιτρέπει.

Διώξτε μακριά τοξικούς/αρνητικούς ανθρώπους. Δεν μπορείτε να νιώθετε καλά συναισθηματικά όταν το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζείτε είναι τοξικό. Το περιβάλλον αυτό γεννά τοξικές πεποιθήσεις συναισθηματικές διαστρεβλώσεις και εσείς παλεύετε έναν αόρατο εχθρό. Σας φταίνε όλα χωρίς να γνωρίζετε τι ακριβώς συγκεκριμένα. Δώστε όνομα και ταυτότητα στους ανθρώπους που σας τραβούν πίσω και αποφασίστε πως θέλετε να προχωρήσετε. Είναι εγωιστικό; Ναι είναι. Η ζωή όμως είναι μία και μοναδικά δική σας.

Ευγνωμοσύνη. Ένα μικρό κομμάτι της ευγνωμοσύνης μπορεί να πάει πολύ μακριά. Ξυπνώντας καθημερινά εκεί που τα επίπεδα της διάθεσης είναι πεσμένα. Αξίζει να σκεφτούμε πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε, που έχουμε ανθρώπους γύρω μας, πόσο τέλεια τα έχουμε καταφέρει ως τώρα. Τα επίπεδα ευγνωμοσύνης είναι διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο και δυστυχώς μεγάλη σημασία παίζουν οι πεποιθήσεις που κουβαλά μέσα του για τον εαυτό του. Όσο πιο αρνητικές/τοξικές πεποιθήσεις έχει τόσο λιγότερη ευγνωμοσύνη νιώθει για όσα ο ίδιος έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.

Είναι πέντε απλά πράγματα που μπορεί να φαίνονται ασήμαντα… Όμως μπορούν να μας πάνε πολύ μακριά…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εσυ μια χαρα τα γραφεις, το θεμα ειναι να τα εφαρμοσουμε…γιατι καποια απο αυτα θελουν προσπαθεια. Βεβαια στο τελος ανταμειβεσαι και με το παραπανω 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ