Παρευρεθήκαμε στον διασχολικό διαγωνισμό Ιστορίας με θέμα το Μακεδονικό

Τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας διοργάνωσαν, διασχολικό διαγωνισμό Ιστορίας με Θέμα: «Η Μακεδονία από την αρχαιότητα ως τους Βαλκανικούς πολέμους: Μύθοι και Αλήθειες». Παρευρεθήκαμε στον διασχολικό διαγωνισμό Ιστορίας με θέμα το Μακεδονικό

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Μια θαυμάσια πρωτοβουλία από τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας που προσωπικά με εξέπληξε αρχικά για τη θεματολογία του διαγωνισμού, την εξαιρετική κατάρτιση των μαθητών αλλά και την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης από τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη. Η εκδήλωσε έλαβε χώρα την Παρασκευή που μας πέρασε στην Παλαιά Βουλή.

Η ιδιοκτήτρια και Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Νέα Γενιά Ζηρίδη – κα Κατερίνα Ζηρίδη
Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας κος Διακαντώνης Μιχάλης

Απόσπασμα του σύντομου χαιρετισμού του Γ.Δ κου Διακαντώνη Μιχάλη: Η Ιστορία είναι ο συνδετικός μας κρίκος με το παρελθόν και η πυξίδα μας για το μέλλον. Γι’ αυτό και στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε επέλεξε να κλείσει με τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη από την “Ασκητική”: 
«Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει».

Στο πρώτο μέρος πραγματοποιήθηκε επιστημονική συζήτηση για το Μακεδονικό ζήτημα με ομιλητές διακεκριμένους ιστορικούς. Συμμετείχαν οι: Θάνος Βερέμης, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Στέφανος Καβαλλιεράκης, δρ Ιστορίας και διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, Διονύσης Μουσμούτης, συγγραφέας, εκδότης- διευθυντής του μηνιαίου περιοδικού Ιστορία Εικονογραφημένη και Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής της Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου, πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο δεύτερο μέρος διεξήχθη ο διαγωνισμός Ιστορίας με τη συμμετοχή των μαθητών που προκρίθηκαν από την πρώτη φάση. Συμμετείχαν τα σχολεία: Νέα Γενιά Ζηρίδη, Κολλέγιο Ψυχικού, Πρότυπο ΓΕΛ Ιωνιδείου, Πειραματικό ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων, Κολλέγιο Αθηνών-Λύκειο, ΓΕΛ Μελισσίων, 2ο ΓΕΛ Μοσχάτου.

Μεγάλη χαρά και ελπίδα μας έδωσαν οι μικροί μαθητές από τα διαφορετικά σχολεία της Αττικής που μας έδειξαν ότι υπάρχουν ακόμη παιδιά (και συνεπώς γονείς) που αγαπάνε την ιστορία του τόπου τους και μας εντυπωσίασαν με τις γνώσεις τους. Τελική νικήτρια αναδείχθηκε η μαθήτρια των εκπαιδευτηρίων Νέα Γενιά Ζηρίδη.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ