Verita International School Athens: Ένα σχολείο πέρα για πέρα διαφορετικό, στα Νότια Προάστια!

Στις ημέρες μας, η εκπαίδευση δε θα πρέπει να εστιάζει απλώς στην παροχή θεωρητικής γνώσης, αλλά και στην ανάπτυξη της κοινωνικό-συναισθηματικής σοφίας. Verita International School Athens: Ένα σχολείο πέρα για πέρα διαφορετικό, στα Νότια Προάστια! 

H παγκόσμια πανδημία που αντιμετωπίζουμε έχει κάνει ακόμα πιο σαφές το γεγονός ότι τα παιδιά μας θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα για οτιδήποτε τους επιφυλάσσει το μέλλον. Στις ημέρες μας, η εκπαίδευση δε θα πρέπει να εστιάζει απλώς στην παροχή θεωρητικής γνώσης, αλλά και στην ανάπτυξη της κοινωνικό-συναισθηματικής σοφίας. Με αυτά τα εφόδια και με την ικανότητα να μπορούν οι μαθητές να τα εφαρμόζουν στον πραγματικό κόσμο, θα μπορέσουν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις που, αναμφίβολα,θα συναντήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους…

Η χρονική περίοδος που διανύουμε αποτελεί την ιδανική στιγμή για τους γονείς που αναζητούν την κατάλληλη εκπαιδευτική στέγη για το παιδί τους, η οποία θα το φιλοξενήσει και θα του δώσει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα! Στα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών ο εγκέφαλος ξεκινά να αναπτύσσει τα «νευρικά μονοπάτια» που θα καθορίσουν το πώς θα ανταποκρίνονται σε διάφορες περιστάσεις καθ’ όλη τη διάρκειά της. Ως αποτέλεσμα, η επιλογή του κατάλληλου σχολείου αποτελεί εξαιρετικά κρίσιμη απόφαση για τη μελλοντική ευημερία και επιτυχία τους.

Αν τυχαίνει και είστε στη διαδικασία έρευνας, τότε ενδεχομένως θα βρίσκεστε στο δίλημμα ανάμεσα σε δημόσιο ή ιδιωτικό κέντρο προσχολικής αγωγής. Η κάθε επιλογή αποτελείται από θετικά και αρνητικά στοιχεία, καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες. Ωστόσο, η πλειονότητα τόσο των ιδιωτικών όσο και των δημόσιων εκπαιδευτηρίων στην Ελλάδα μοιράζεται ένα κοινό χαρακτηριστικό: και τα δύο εστιάζουν σε αμιγώς κλασικές πρακτικές μάθησης.

Αντιθέτως, το Verita International School έρχεται να κάνει τη διαφορά, καταφέρνοντας να γεφυρώσει παραδοσιακές και καινοτόμες παιδαγωγικές μεθόδους και έχοντας την κοινωνικό-συναισθηματική μάθηση στον πυρήνα του τρόπου διδασκαλίας του.

«Σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, καθοδηγούμε κάθε μαθητή στην επιτυχία μέσω τρόπων μαθήσεως που εστιάζουν στην προσαρμοστικότητα, τη δημιουργικότητα, τη συναισθηματική ισορροπία και την κριτική σκέψη.». – Verita School

Το Προφίλ του Σχολείου

Το Verita International School αφορά σε ένα αγγλόφωνο ιδιωτικό σχολείο, το οποίο χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών της Αγγλίας & Ουαλίας. O κύριος σκοπός του είναι να παρέχει στους μαθητές ένα διεθνές διαβατήριο, τόσο στην προσωπική όσο και στην εκπαιδευτική τους ανέλιξη, ως αυριανοί πολίτες του κόσμου!

Ανοίγοντας τις πύλες του για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Verita International School Athens είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό κέντρο, το οποίο εντοπίζει τα μοναδικά χαρακτηριστικά και αφουγκράζεται τις συναισθηματικές ανάγκες των μαθητών, ενθαρρύνοντας τις προσπάθειές τους και αναδεικνύοντας τις ξεχωριστές ικανότητές τους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της βιωματικής μάθησης, της αξιοποίησης, δηλαδή, των ερεθισμάτων που προκύπτουν μέσα από το παιχνίδι, την τέχνη, τις επιστήμες, την επαφή με τη φύση, αλλά  και μέσω της κοινωνικής εργασίας, εξάπτοντας τη φαντασία και την περιέργεια των μαθητών.

Καινοτόμες Μέθοδοι Εκμάθησης

Αν σας δινόταν η ευκαιρία για μια «κλεφτή» ματιά σε μία αίθουσα διδασκαλίας στο Verita International School, θα διαπιστώνατε τα ακόλουθα:

  • Μαθητές οι οποίοι μαθαίνουν να είναι αυτόνομοι πολίτες του κόσμου, με την ικανότητα να προσεγγίζουν ζητήματα και ιδέες μέσω μίας πολυπρισματικής οπτικής.
  • Διδακτική προσέγγιση που βασίζεται στην ιδέα ότι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μοιράζονται την ευθύνη για τη μάθηση, ωθώντας τα παιδιά να λαμβάνουν ενεργό ρόλο και όχι να είναι απλοί ακροατές.
  • Εκπαιδευτικοί που αναγνωρίζουν ότι κάθε μαθητής έχει διαφορετικές δεξιότητες και ενδιαφέροντα και χρειάζεται μοναδική διδακτική προσέγγιση.

Εγκαταστάσεις και Επιπρόσθετες Υπηρεσίες

Το Verita International School οραματίζεται να μετατρέψει τις εγκαταστάσεις του σε έναν τόπο στον οποίο οι μαθητές θα νιώθουν σαν το «δεύτερο σπίτι» τους. Οι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι του είναι διαμορφωμένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζουν τη γνώση, το παιχνίδι, τη χαρά,την ομορφιά και, φυσικά, την ασφάλεια, πάντα κάτω από επιτήρηση!

Το σχολείο βρίσκεται σε μία ήσυχη γειτονιά στα σύνορα της Γλυφάδας και του Ελληνικού, παρέχοντας στους μαθητές όλα τα εφόδια που χρειάζονται, καθώς και τις ακόλουθες επιπρόσθετες υπηρεσίες:

  • Μεταφορά μέσω σχολικού λεωφορείου
  • Κάρμα κουζίνα:περιλαμβάνει gourmet γεύματα, εμπνευσμένα από ταλαντούχους σεφ, με 100% οργανικά και βιολογικά συστατικά
  • Προγράμματα εμπλουτισμού, μετά το σχολικό ωράριο, τα οποία περιλαμβάνουν την εντατική εκμάθησητης ελληνικής γλώσσας.
  • Τη δυνατότητα στους εργαζόμενους γονείς να φέρνουν τα παιδιά τους νωρίτερα και να τα παραλαμβάνουν αργότερα από το τυπικό ωράριο λειτουργίας του σχολείου.
  • Εργαστήρια και ανάπτυξη δεξιοτήτων για γονείς που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για θέματα, όπως η κοινωνικό-συναισθηματική και η βιωματική μάθηση.
  • Ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Veri Talks – Πάρτε μια γεύση από τη νέα εκπαιδευτική στέγη του παιδιού σας!

Θα θέλατε να συναντήσετε την ξεχωριστή ομάδα του Verita International School και να γνωρίσετε την καινοτόμα προσέγγιση του σχολείου από κοντά; Έχετε την ευκαιρία να το κάνετε, λαμβάνοντας μέρος στα Verita Talks,τις διαδικτυακές συναντήσεις ενημέρωσης και διαλόγου με ενδιαφερόμενους γονείς που πραγματοποιούνται κάθε 2 εβδομάδες, με βασικό πυρήνα συζήτησης θέματα που αφορούν στο σχολείο, στην παιδεία και τη γνώση. Δηλώστε συμμετοχή στη σελίδα του VeritaSchool στο Facebook!

Το Verita International School είναι ένα καινοτόμο σχολείο, έχοντας ως μοναδικό σκοπό να καλλιεργήσει και ενισχύσει τόσο τον πνευματικό όσο και τον συναισθηματικό κόσμο των μαθητών του, ενθαρρύνοντας κάθε τους βήμα και αναδεικνύοντας τις μοναδικές ικανότητές τους!

Δώστε την ευκαιρία στο παιδί σας να γνωρίσει ένα πραγματικό σχολείο που δεν περιορίζεται μόνο στη μόρφωση, αλλά ταυτόχρονα καλλιεργεί δεξιότητες και ικανότητες που θα τον συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή!

Μάθετε περισσότερα και κάντε την αίτηση σας εδώ: https://veritaschool.gr/

*Το σχολείο παρέχει 15% έκπτωση μέχρι τις 15 Μαΐου!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ