Παγκόσμια ημέρα χορού – ένα ταξίδι της ψυχής

Ο χορός είναι δημιουργία και ταξίδι. Είναι ποίηση εν κινήσει. Είναι το σώμα και η ψυχή μαζί ενωμένα και ελεύθερα εκφρασμένα. Παγκόσμια ημέρα χορού – ένα ταξίδι της ψυχής

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Για την ιστορία η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (1727-1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου.

Ο χορός δεν είναι απλώς μια μορφή άσκησης. Είναι μια δραστηριότητα που εμπλέκει εξίσου το σώμα και το μυαλό μας. Σε διδάσκει να μαθαίνεις μόνος και ελεύθερος να εκφραστείς… Δίνει πόρτα διεξόδου στο σώμα που ελευθερώνει την μαγεία της ψυχής.

Δεν υπάρχουν λάθη στον χορό. Σωστό και λάθος δεν χωρούν στην δημιουργική έκφραση. Κάθε σώμα και κάθε ψυχή, επιλέγει τη δική του μοναδική έκφραση. Ο χορός είναι πραγματικό ταξίδι, μοναδικό και ξεχωριστό για τον καθένα μας. Μια κληρονομιά ένα μαγικό κλειδί της ευτυχίας που οφείλουμε να το μεταβιβάσουμε στα παιδιά μας. Όσοι από εμάς έχουμε την τύχη να το ανακαλύψουμε…

Ο χορός θεραπεύει ψυχή και σώμα. Ο ρυθμός υπάρχει μέσα μας. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα παιδιά κινούνται και χτυπούν τα χέρια τους όταν ακούν ένα τραγούδι που τους αρέσει. Είναι μια αυθόρμητη αντίδραση που σχετίζεται με την ανάγκη μας να επικοινωνούμε και να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας, μέσα από τις κινήσεις του σώματος. Φυσικά μη ξεχάσω να τονίσω ότι αποτελεί ιδανική άσκηση για το σώμα μας!

Συμπέρασμα;

Βάλτε μουσική στο σπίτι και χορέψτε μαζί με τα παιδιά σας…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ