Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής ενός καλλυντικού προϊόντος;

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από διαφημίσεις καλλυντικών, προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος. Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής ενός καλλυντικού προϊόντος; – Γράφει η Χρύσα Βουλγαρίδου

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου

Ακούω πολύ συχνά παράπονα από πελάτισσές μου για καλλυντικά προϊόντα που έχουν αγοράσει, αλλά δεν τους έχουν ικανοποιήσει και συχνά βάζουν ταμπέλες όπως είναι χάλια, δεν είναι καλό προϊόν κ.α

Για ένα δεν υπάρχει κακό προϊόν ,υπάρχει η κακή επιλογή προϊόντος σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από διαφημίσεις καλλυντικών, προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος, είτε από τα ΜΜΕ, είτε από περιοδικά, είτε από το YouTube, είτε από μια βόλτα στην αγορά.

Οι εταιρείες καλλυντικών επενδύουν εκατομμύρια χρήματα για το σωστό marketing, στην προώθηση προϊόντων και στην διαφήμιση με σκοπό να πείσουν το κοινό για την αγορά των προϊόντων το οποίο βέβαια δεν με βρίσκει αντίθετη.

Σε αυτό που είμαι αντίθετη είναι να γεμίζουμε με αχρείαστα προϊόντα τα ντουλάπια μας και να κλαίμε τα χρήματα που επενδύσαμε σε αυτά.

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής ενός καλλυντικού προϊόντος;

  • Καταρχήν οι ανάγκες που έχουμε για την περιποίηση μας σύμφωνα με τον τύπο δέρματος μας. Μία ενυδατική κρέμα που έχει δημιουργηθεί για λιπαρά νεανικά δέρματα δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε σε μια γυναίκα άνω των 25 ετών με ξηρό δέρμα. Αντίθετα μια κρέμα για κανονικά, ξηρά δέρματα θα εμφανίσει περίσσια λιπαρότητα σε ένα μεικτό-λιπαρό δέρμα.* Αν δεν γνωρίζεται τον τύπο επιδερμίδας σας επισκεφθείτε ένα δερματολόγο η μια αισθητικό και θα γίνει ανάλυση του δέρματος σας

 

  • Πολλές κοπέλες παρακολουθώντας βίντεο στο you tube και εμπιστεύονται οποιοδήποτε προϊόν που αφορά την ακμή. ΜΕΓΑ λάθος ,διότι δεν έχουμε ένα είδος ακμής και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική (δεν θα μπω σε ανάλυση του προβλήματος) και ο μόνος ειδικός για οποιαδήποτε θεραπεία , κρέμα είναι ΜΟΝΟ ο Δερματολόγος.

 

  • Οι αλλεργίες τα τελευταία χρόνια είναι σε μεγάλη έξαρση και τον λόγο αυτό όσα άτομα είναι επιρρεπείς σε αυτές θα πρέπει να αποφεύγουν τα φυτικά vegan προϊόντα όπως επίσης και αυτά με έντονα αρώματα και χρώματα.

 

  • Λόγο κρίσης έχουν έρθει στην χώρα μας πολλά καλλυντικά από ανατολικές χώρες τα οποία είναι οικονομικά αλλά δεν έχουν καμία ένδειξη ελέγχου, μεγάλη προσοχή σε αυτές τις αγορές διότι μόνο προβλήματα μπορούν να μας προκαλέσουν.

 

  • Όταν επισκεπτόμαστε καταστήματα καλλυντικών (οκ καταλαβαίνω είμαι στην ίδια κατάσταση τρέλας χιχι) να έχετε μία λίστα με τις αγορές που πραγματικά χρειαζόσαστε (με έχει σώσει πολλές φορές από άσκοπες αγορές).

 

  • Να κάνετε έρευνα αγοράς για τις τιμές, υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές ειδικά όταν υπάρχουν προσφορές.

 

  • Τέλος δεν αγοράζουμε ποτέ ένα προϊόν γιατί ακούσαμε οπουδήποτε ότι είναι καλό. Μελετάμε προσεχτικά τις δικές μας ανάγκες σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας μας ,την ηλικία μας και τα προβλήματα τα οποία έχει το δικό μας δέρμα, διαβάζουμε  τα συστατικά , προσπαθούμε να μην ενδίδουμε σε φτηνιάρικα προϊόντα τα οποία είναι εκτεθειμένα (πχ λαϊκές αγορές) ειδικά στον ήλιο και σε καταστήματα τύπου (1 ευρώ ) τα οποία δεν έχουν καμία πιστοποίηση ελέγχου.

*Οποιοδήποτε προϊών δεν σας κάνει, να το δωρίσετε σε μία άλλη γυναίκα (μην τα πετάτε) η οποία θα το έχει μεγαλύτερη ανάγκη!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. παντα δοκιμαζω τα καλλυντικα καλα και ειδικα στα χερια πριν τα χρησιμοποιήσω στο πρόσωπο. τελευταια βεβαια χρησιμοποιώ μόνο φυτικά και νομίζω μου ταιριάζουν μια χαρα!

  2. Με φυσικά συστατικά είναι πιστεύω τα καλύτερα προϊόντα. Φυτικά προϊόντα σε εμένα δεν κάθονται καλά, λόγω αλλεργιών μου. Πράγματι τελικά το κάθε πρόσωπο/δέρμα έχεις τις δικές του ανάγκες και ιδιαιτερότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ