Παιδικές καλοκαιρινές χειροτεχνίες με πιάτα και κέντημα!

Αν θέλεις να κρατήσεις τα παιδιά μακριά από τα τάμπλετ για κάποιες ώρες (ναι ναι… τα άσχημα του καλοκαιριού είναι και τα τάμπλετ)… Απλώνεις υλικά και τα αφήνεις να ξεκινήσουν τις δημιουργίες τους! Αυτή τη φορά πιάσαμε και το κέντημα! Παιδικές καλοκαιρινές χειροτεχνίες με πιάτα και κέντημα!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

“μαμά δεν το κράτησα πολύ!!!” “μαμά πότε θα μου το δώσεις ξανά;” Αναγνωρίζετε την συζήτηση; Περί “ταμπλετίασης” ο λόγος! Μια καλή επιλογή είναι οι χειροτεχνίες ειδικά αν και το ίδιο το παιδί δείχνει μια αγάπη για αυτές! Καλείς τον καλύτερο φίλο ή φίλη του παιδιού σου, τους απλώνεις υλικά και η δημιουργία ξεκινά!

Τα κορίτσια, η κόρη μου και η φίλης της αξιοποίησαν στο έπακρο τα υλικά και προσωπικά εντυπωσιάστηκα με τα αποτελέσματα! Βέβαια αξίζει να σου πω ότι για να τις κρατήσω μακριά από το τάμπλετ αρχικά τις έβαλα να κεντήσουν… πολύ πλάκα είχε αφού εγώ είμαι εντελώς άσχετη και το έπαιζα μαεστρία στο θέμα! Απασχοληθήκαμε δεν μπορώ να πω, ήρθε και λίγο η γιαγιά να μας ανοίξει λίγο τα μάτια στο θέμα κέντημα! Επόμενη φορά θέλω να πειραματιστούμε φέρνοντας το κέντημα επάνω στο πιάτο!

Στην συνέχεια φτιάξαμε παγάκια με χρώμα ζαχαροπλαστικής και βάψαμε τις γλώσσες και τα χείλη μας! Είχα ένα άγχος για το αν θα ξεβάψουν εγκαίρως να σου πω…

Στην συνέχεια ήρθε η ώρα του φαγητού και παίξαμε λίγο και με αυτό! Ένα απλό φαγητό όπως ρύζι με μπιφτέκι μπορεί να αποκτήσει ενδιαφέρον όταν τα παιδιά ασχοληθούν με την τσαχπινιά του σερβιρίσματος!

Στην συνέχεια κάναμε τα κορίτσια και λίγη γυμναστική πιο πολύ στρέτσινγ. Δεν έχω φωτογραφία να σου δείξω αλλά έχω να σου πω ότι έπεσε γέλιο αρκετό!!! Σειρά είχαν μετά οι χειροτεχνίες. Δεν είχα κάτι στο μυαλό, κάποιο δηλαδή συγκεκριμένο τύπο κατασκευής ή χειροτεχνίας. Ανοίξαμε τα συρτάρια απλώσαμε τα υλικά και τις άφησα να δημιουργούν. Εξεπλάγην με το πόση ώρα απασχολήθηκαν αλλά και με τις φανταστικές κατασκευές που έφτιαξαν!

 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

 

Για περισσότερες παιδικές κατασκευές και ιδέες ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω:

Διάβασε ΕΔΩ: Θέλεις να φτιάξουμε ρεσώ με άρωμα θάλασσας;

Διάβασε ΕΔΩ: Παιδικές καλοκαιρινές κατασκευές που αγαπήσαμε και αγαπήσατε!

Διάβασε ΕΔΩ: Δημιουργική απασχόληση στο σπίτι! Ιδέες και υλικά για να χρησιμοποιήσετε

Διάβασε ΕΔΩ: Φτιάξτε μπάνερ για το παιδικό δωμάτιο με ξύλινα στολίδια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ