Χριστουγεννιάτικο Δέντρο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

Ξύλα από εδώ, ξύλα από εκεί, μέτρημα και άντε πάλι μέτρημα…

Φέτος ήθελα να φτιάξω ένα Δέντρο Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης διαφορετικό από το περσινό μας.
Ήθελα να περιλαμβάνει και φακελάκια με εκπλήξεις, όχι σκέτους αριθμούς (ιδού και το περσινό μας).

dentro antistrofi metrisi mommyjammi

 

Οι ιδέες/προτάσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με αυτή την κατασκευή θα έλεγα το λιγότερο άπειρες είναι… Άλλες πιο απλές άλλες πιο δύσκολες, όλες όμως πανέμορφες που λίγο πολύ απαιτούσαν τον χρόνο και την διαδικασία τους! Τελικά κατέληξα ότι θα κάνω κάτι αντίστοιχο με το περσινό μας.
Αρχικά έδωσα στον αγαπητό σύζυγο μία σανίδα ξύλο να την κόψει σε λωρίδες που του είχα εξηγήσει για ποιον ακριβώς λόγο τις χρειαζόμουν. Στην συνέχεια τις κόλλησα με θερμόκολλα και δημιούργησα ένα ξύλινο δέντρο.

dentro antistrofis metrisis 2 mommyjammi

dentro antistrofis metrisis 3 mommyjammi

Στην συνέχεια πήρα χαρτόνι κράφτ και ξεκίνησα να κόβω λωρίδες με σκοπό να δημιουργήσω μικρά φακελάκια. Μέτρησα τις διαστάσεις στο περίπου ώστε να χωρέσουν στο δέντρο μου 24 μικρά φακελάκια.

dentro antistrofis metrisis 4 mommyjammi

Χρησιμοποίησα και μικρά ξύλινα μανταλάκια σε φυσικό χρώμα με σκοπό να στερεώσω τα φακελάκια επάνω στο δέντρο τα οποία δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη κατασκευή αλλά απλώς κλεισμένα με συρραπτικό. Στην συνέχεια άρχισα να γεμίζω το δέντρο για να βεβαιωθώ ότι…χωράμε!

dentro antistrofis metrisis 5 mommyjammi

dentro antistrofis metrisis 9 mommyjammi

Για τους αριθμούς επάνω στα φακελάκια χρησιμοποίησα έτοιμες εκτυπώσεις από εδώ. Τα εκτύπωσα λοιπόν, τα έκοψα και τα κόλλησα με λίγη κόλλα ένα-ένα επάνω σε κάθε φακελάκι.

dentro antistrofis metrisis 6 mommyjammi

Η αλήθεια είναι πως όταν τελείωσα αυτή την δουλειά κατάλαβα ότι έχω κάνει ένα μεγάλο λάθος…τα φακελάκια μου (λόγω των διαστάσεων του δέντρου μου φυσικά) ήταν πολύυυυ μικρά για να χωρέσουν την οποιαδήποτε έκπληξη μέσα… Συνεπώς πριν με πιάσει πανικός, ότι δηλαδή έκανα τσάμπα κόπο μου ήρθε ιδέα να γράψω μικρά χαρούμενα σημειωματάκια με χαρτάκι μέσα σε κάθε φακελάκι… Έτσι σώθηκε η κατασκευή μου. Κάθε φακελάκι περιλαμβάνει ένα σημείωμα το οποίο αναφέρει την έκπληξη!

Η εκπλήξεις είναι ένα βραχιολάκι, ένα άλμπουμ (για αυτοκόλλητα) Frozen αφού είναι λατρεμένη μας, άπειρα αυτοκόλλητα (για το άλμπουμ), μικρές σφραγίδες και 3 σοκολατένια αυγά έκπληξη. Σε τέσσερα φακελάκια υπάρχει ένα σημείωμα με ένα σκέτο “Σ’αγαπώ”…

Γιατί και αυτό είναι δώρο και ανεκτίμητης αξίας μάλιστα! Δεν απαιτούνται πάντα υλικά αγαθά για να μας κάνουν χαρούμενους και ευτυχισμένους, είναι ένα μήνυμα που θέλω πάντα να μεταφέρω στην κόρη μου όσο δύσκολο και αν είναι αφού ζούμε σε ένα κόσμο υπερκαταναλωτικής μανίας…

Επίσης, βλέποντας το δέντρο είδα πως ξεκίνησα την αρίθμηση από την κορυφή ενώ θα έπρεπε από κάτω… Μικρό το κακό αφού τίποτα δεν είναι κολλημένο, μόνο πιασμένα φακελάκια με μανταλάκια. Για να σας είμαι ειλικρινής όμως δεν τα άλλαξα! Γούστο έχει και φυσικά δεν υπάρχει σωστό και λάθος!

dentro antistrofis metrisis 8 mommyjammi

Τώρα το δεντράκι ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης βρίσκεται τοποθετημένο στον τοίχο αφού άνοιξα μια μικρή τρυπούλα στην κορυφή και το κρέμασα στην θέση ενός κάδρου στον τοίχο.

dentro antistrofis metrisis 7 mommyjammi

Από Τρίτη 1η Δεκεμβρίου ξεκινάμε λοιπόν την αντίστροφη μέτρηση με χαρά μεγάλη και προσμονή!

Τα πολλά φιλιά μου!

 

32 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπραβο!! Πολυ ωραια ιδεα!!! Θα την ακολουθησουμε οταν μεγαλωσει ο Φατσουλινος και μπορει να διαβαζε
    Ι! Ειναι πιο εντυπωσιακο να αφηνεις σημειωματα με γριφους για να βρουν τα δωρακια τους!!

  2. Μαρία μου καταπληκτικό!!!!!! Εγώ πάλι ενώ πιάνουν τα χέρια μου δεν έχω ασχοληθεί ακόμη με το θέμα κατασκευές!!! Ίσως όταν μεγαλώσει η Χαριτίνη να με πιάσει και εμένα το καλλιτεχνικό μου!!! Και του χρόνου λοιπον!!!

  3. Μαρία μου είναι καταπλητκικό και με τα εκτυπώσιμα του έδωσες μια απίθανη νότα.. Λατρεύω το ξύλο τα μαναταλάκια και τα εκτυπώσιμα.. είναι δυνατόν να μη λατρέψω το advent calendar σου;

  4. Έγινε πολύ ωραίο Μαρία μου και καλύτερα που έβαλες κάτω το 25 που λογικά θα είναι το πρώτο γιατί σημαίνει πως στην κορυφή θα μείνει η τελευταία σας μέρα 😉 Θα σου έλεγα και για το βάρος καλύτερα αλλά διάβασα πως το κρέμασες. Πλησιάζουν οι μέρες.. περασε γρήγορα ο καιρός!

  5. Σε ευχαριστώ καλή μου! Η αλήθεια είναι πως και η Κωνσταντίνα μου δεν ξέρει ακόμα να διαβάζει μιας και είναι 4,5 ετών αλλά για να σου είμαι ειλικρινής επειδή βγήκε μικρή η συνολική κατασκευή δεν είχα και άλλη επιλογή. Θα της τα διαβάζω εγώ με ενθουσιασμό φέτος! Σε ευχαριστώ που πέρασες!

  6. Αγαπημένη μου Βαρβαρούλα είναι μικρούλα η Χαριτίνη και είναι λίγο δύσκολο το κομμάτι κατασκευές. Εμείς πέρσι ξεκινήσαμε ενεργά τις κατασκευές με την Κωνσταντίνα πιο πριν πολύ πολύ απλά πραγματάκια και ουσιαστικά έπαιζε με τα υλικά η ίδια. Ακόμα και τώρα θα κάνουμε εύκολα πραγματάκια μαζί, τα πιο πολύπλοκα με ενδεχομένως και λίγο επικίνδυνα υλικά θα τα κάνω μόνη μου. Χρυσοχέρα είσαι και αναμένω πολλά από εσένα, ήδη κάνεις πανέμορφα πράγματα.

  7. Effie Effie αγαπημένη μου… τα εκτυπώσιμα με το γνήσιο ξύλο και τα μανταλάκια από φυσικό ξύλο για να σου είμαι ειλικρινής ήρθαν ως έμπνευση από εσένα! Επειδή συνδυάζεις καταπληκτικά φυσικά υλικά με πολύχρωμα υλικά! Η μία δίνουμε έμπνευση στην άλλη! Thank you!

  8. Σε ευχαριστώ θερμά Anastella και χαίρομαι που πέρασες να μας δεις! Τώρα μπήκα να δω το "φτιάξτο μόνη σου" δεν το γνώριζα και χαίρομαι που το είδα, έχεις νέο μέλος 😉

  9. Αγαπημένη μου Μάχη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ναι ανυπομονεί να ξεκινήσουμε το γλέντι χεχεχε! Από αύριο, μόλις γυρίσει από το σχολείο ξεκινάμε! Φιλιά πολλά!

  10. Αγαπητή μου Μαρία σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Οι εκπλήξεις μέσα απλές και λιτές, ουσιαστικά σημειώματα που παραπέμπουν στην έκπληξη! Φιλιά

  11. χμμμ ναι έχεις δίκιο… δεν το σκέφτηκα έτσι, έχεις απόλυτο δίκιο! Σε ευχαριστώ καλή μου Eleana για τα καλά σου λόγια και πραγματικά πέρασαν οι ημέρες γρήγορα ουφ! Σμουτς!

  12. Οκ, είναι πάρα πολύ ωραίο!
    Έχω κι εγώ ένα δέντρο αντίστροφης μέτρησης αλλά είναι από βελούδο!
    Να το χαρείτε και με το καλό να έρθουν οι γιορτές! Φιλιά :))

  13. Αγαπημένη Mia Petra σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! Είμαι σίγουρη πως το δέντρο σου από βελούδο θα είναι πολύ όμορφο και θα περνάει το μήνυμα που θέλουμε. Με προσμονή και χαρά αναμένουμε τα Χριστούγεννα! Σε ευχαριστούμε, να έχεις καλές γιορτές με Υγεία, Αγάπη και πολλές όμορφες εικόνες! Τα φιλιά μου.

  14. Σε ευχαριστώ καλή μου Elena! Επίσης φτιάξατε πολύ όμορφη κατασκευή και όπως έγραψα και στο blog σου χαίρομαι πολύ που διοργανώνει αυτά τα link parties η Μάχη και έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε τόσα όμορφα πράγματα μαζεμένα! Τα πολλά φιλιά μου!

  15. Πρωτότυπη κατασκευή και κυρίως πολύ ωραία η ιδέα με τα δωράκια! Μακάρι όλες οι μαμάδες να αφιέρωναν τόσο ποιοτικό χρόνο με τα παιδάκια τους..Θα ζούσαμε όλοι σ' έναν πολύ πιο όμορφο και ώριμο κόσμο..Περιμένω να το δω και από κοντά!

    Μιχάλης

  16. Αγαπητέ μου Μιχάλη σε ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου λόγια! Μεγάλη η κουβέντα "ποιοτικός χρόνος" συζήτηση ολόκληρη για τα οφέλη στον παιδικό ψυχισμό…Σε ευχαριστώ και σε περιμένουμε με μεγάλη χαρά! Σε φιλώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ