Προτάσεις για λιτή πασχαλινή διακόσμηση

Αγαπητοί μου φίλοι, σήμερα θα σας δείξω τις δικές μου προτάσεις για μια λιτή αλλά ταυτόχρονα όμορφη και φινετσάτη πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι σας. Είναι γεγονός πως προσωπικά δεν λατρεύω όπως έχω πει ξανά την πασχαλινή διακόσμηση ή αυτού του τύπου τις κατασκευές. Δεν μου αρέσουν τόσο τα έντονα χρώματα από την μία αλλά και από την άλλη δεν ταιριάζουν τόσο στο συνολικό σκηνικό του χώρου μου. Προσπαθώ λοιπόν κάθε φορά να προσαρμόζω στα γούστα μου την διακόσμηση ανάλογα και με τις περιστάσεις.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ήθελα να φτιάξω ένα στεφάνι για την εξώπορτα του σπιτιού μας. Να βγάλω το παλιό στεφάνι που είχα φτιάξει και να βάλω κάτι πιο πασχαλινό. Επί τη ευκαιρία το στεφάνι που είχα φτιάξει το φθινόπωρο είναι το παρακάτω, με πολλά αρώματα και φθινοπωρινά χρώματα. Την κατασκευή του οποίου μπορείτε να βρείτε εδώ.

ftinoporino stefani 3 mommyjammi

Τώρα λοιπόν στο ίδιο χρωματικό μοτίβο είπα θα κινηθώ και επέλεξα υλικά όπως σανιδόξυλα και διακοσμητικά λουλούδια που κυκλοφορούν πολλά στο εμπόριο!

pasxalino stefani2 mommyjammi

pasxalino stefani3 mommyjammi

Σπάγκος για να στερεώσω τα διακοσμητικά στοιχεία καθώς και για πιο φυσικό αποτέλεσμα. Τόσο απλό και τόσο γρήγορο, απλώς τσακίζετε και στερεώνετε τα σανιδόφυλλα και δένετε καλά με σπάγκο και τα λοιπά διακοσμητικά στοιχεία. Πρόσθεσα και δύο ασπρόμαυρα αυγά από φελιζολ για να δώσουμε μια πασχαλινή νότα στο στεφανάκι μας. Επίσης, τελευταία πινελιά μια ξύλινη νεράιδα που ξέρετε πόσο πολύ τις λατρεύω και τις επιλέγω στην διακόσμησή μου! Έτοιμο το λιτό μας πασχαλινό στεφάνι!

pasxalino stefani4 mommyjammi

pasxalino stefani5 mommyjammi

Στη συνέχεια άλλαξα το decor και στο τραπέζι του σαλονιού μας βάζοντας και λίγο κόκκινο στην χρωματική μου παλέτα! Τα μαύρα μπουκάλια που είχα φτιάξει και μπορείτε να δείτε εδώ, τα άφησα στο σκηνικό και πρόσθεσα και δύο τσόχινες πασχαλίτσες!

easter home decor 2 mommyjammi

easter home decor 1 mommyjammi

Πασχαλινά διακοσμητικά αυγά για την ώρα δεν έχω φτιάξει, συνεπώς αρκέστηκα στα έτοιμα ασπρόμαυρα του εμπορίου μέσα σε ένα καλαθάκι.

easter home decor 3 mommyjammi

Στην τραπεζαρία έβαλα και τα παπάκια που φτιάξαμε με την μικρή μου Κωνσταντίνα από δίσκους ντεμακιγιάζ. Μια εύκολη χειροτεχνία για παιδιά που εντός λίγων ημερών θα δείτε και την σχετική παρουσίαση μου στο toftiaxa.gr.

easter home decor 4 mommyjammi

Για την ώρα αυτά από εμάς και εύχομαι μέσα στο επόμενο διάστημα να καταφέρουμε να φτιάξουμε κάποια πράγματα που θα σας παρουσιάσουμε με χαρά! Μια πρόταση θα είναι και η πασχαλινή λαμπάδα μιας και φέτος θα φτιάξω εγώ την λαμπάδα για την βαφτιστήρα μου, πασχαλινά κουλουράκια και τα παραδοσιακά βαμμένα αυγά! Εύχομαι ο χρόνος να μας το επιτρέψει και να φτιάξουμε επιπλέον πράγματα που έχω στο μυαλό μου!

Ως τότε; Σας γλυκοφιλώ!

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απλά, υπέροχο το στεφάνι σου Μαράκι! Εγώ πάλι, επειδή το Πάσχα το περνώ στο χωριό και μάλιστα φεύγουμε με το που κλείσουν τα σχολεία, δε συνηθίζω να στολίζω το σπίτι με πασχαλινές κατασκευές! Χαίρομαι όμως να βλέπω όμορφες δημιουργίες γύρω μου…καλή συνέχεια σε ότι κάνεις! φιλάκια

  2. Πολύ όμορφες οι ιδέες σου Μαράκι μου!!το στεφάνι με τα αποξηραμένα το κάνει η μαμά μου από τότες που θυμάμαι τον εαυτό μου!κράτησα κανα δυο που νομίζω μπορώ να τις κάνω και εγώ η άσχετη..χιχιι..καλημερούδια!!!!!!!!!!!

  3. Υπέροχο το στεφάνι σε γήινους τόνους! Όσο για τις κατασκευές με τα παιδιά τις λατρεύω , ενισχύει την φαντασία και την δημιουργικότητά τους, καλή συνέχεια με νέες κατασκευές.

  4. Και μένα είναι τα αγαπημένα μου χρώματα!
    Στο μεταξύ, το στεφάνι είναι τόσο ωραίο,
    που μπορεί να σου στολίζει και εκτός
    Πάσχα νομίζω! Όλα με το καλό! Φιλιά!

  5. Σας ευχαριστώ κορίτσια για τα καλά σας λόγια! Έχουμε ίδια γούστα και χαίρομαι πολύ! Μου αρέσουν οι εύκολες κατασκευές, που δεν απαιτούν πολλά υλικά ή πολλή χρόνο αλλά το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Επίσης αγαπώ κάθε τι φυσικό και γήινο. Σας φιλώ αγαπητές μου!!!

  6. Πιο ανάλαφρο το καινούριο στεφάνι, όπως πρέπει δηλαδή για την εποχή. Και η κόκκινη πινελιά επιβάλλεται επίσης! Πολύ ωραία η διακόσμηση Μαρία!

  7. Ωραίο το στεφάνι που έφτιαξες Μαρία αλλά εγώ κόλλησα με το ύφασμα και τις πασχαλίτσες!! Με το που το είδα σκέφτηκα και πως θα το χρησιμοποιούσα!! 🙂 Καλό Σαββατοκύριακο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ