DIY κατασκευή μιας stylish ομπρελοθήκης!

Ποιος δεν θα ήθελε μια ομπρελοθήκη με το προσωπικό του στυλ και να την καμαρώνει γιατί την έφτιαξε ο ίδιος; DIY κατασκευή μιας stylish ομπρελοθήκης!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με την κατασκευή μιας stylish ομπρελοθήκης. Ποιος δεν θα ήθελε μια ομπρελοθήκη έξω από την πόρτα του για να μην ψάχνει τις ομπρέλες εδώ κι εκεί, που να έχει το προσωπικό του στυλ και φυσικά να την καμαρώνει γιατί την έφτιαξε με τα χεράκια του!

 

  1. Ξυλεία

Θα χρειαστούμε 4 πανομοιότυπα κομμάτια MDF όχι πολύ παχύ (1 εκ. είναι καλά), μακρόστενα και κομμένα με φάλτσο 45 μοιρών μόνο στις 2 μεγάλες πλευρές, για να φτιάξουμε ένα παραλληλόγραμμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μελαμίνη, απλώς θέλει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα ξυλόκολλας για να “δέσει”. Το κόντρα πλακέ είναι επίσης μια καλή επιλογή. Επίσης θα χρειαστούμε ένα επιπλέον κομμάτι ξύλου για τη βάση, το οποίο θα κοιτάξουμε να έχει λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις από ό,τι θα μας βγει το παραλληλόγραμμο. Π.χ. εάν υπολογίσουμε το παραλληλόγραμμο να είναι 15×15, την βάση θα την φτιάξουμε 20×20 ή όποια άλλη διάσταση μας βολεύει, αρκεί να είναι μεγαλύτερη.

 

  1. Συναρμογή

Τοποθετούμε τα 4 κομμάτια σε μια ίσια και σταθερή επιφάνεια ωστέ οι μεγαλύτερς πλευρές να εφάπτονται, με τα φάλτσα να κοιτούν προς τα κάτω. Για μερική αδιαβροχοποίηση του ξύλου χρησιμοποιήσαμε διάφανο βερνίκι σε σπρέι, οπού περάσαμε 3 χέρια λόγω απορροφητικότητας του MDF. Αντί για σπρέι μπορείτε φυσικά να το απλώσετε με πινέλο ή μπορείτε πιο απλά να κολλήσετε ένα αυτοκόλλητο της επιλογής σας (εμείς το κάναμε αργότερα επειδή μας άρεσε καλύτερα μαύρο εσωτερικά). Για ξύλο κόντρα πλακέ δεν χρειάζεται αυτό το βήμα εκτός αν το θέλετε για βελτίωση της εμφάνισης. Στη συνέχεια τα ενώνουμε με χαρτοταινία και τα γυρνάμε ανάποδα με τα φάλτσα τώρα να κοιτούν επάνω. Βάζουμε ξυλόκολλα σε όλο το μήκος των φάλτσων, τα ενώνουμε και τα σφίγγουμε με νταβίδια ή ιμάντες.

Αναλόγως την εμφάνιση που θέλουμε να δώσουμε στην ομπρελοθήκη μας, μπορούμε να κολλήσουμε την βάση σε αυτό το στάδιο ή αργότερα.

 

  1. Φινίρισμα και λεπτομέρειες

Εμείς ακολουθήσαμε την κλασική οδό με βερνίκι νερού σε απόχρωση τριανταφυλλιάς. Μετά από 4 χέρια με ενδιάμεσο γυαλοχαρτάρισμα πετύχαμε ένα σατινέ αποτέλεσμα. Ένα προαιρετικό βήμα είναι το κόλλημα επιπλέον υλικού στο εσωτερικό όπως είχαμε αναφέρει πριν. Επίσης κολλήσαμε τη βάση με ξυλόκολλα και 4 βίδες.

Στο κάτω μέρος καλό είναι να ανοίξετε μερικές τρύπες σε τυχαία σημεία για να φεύγουν τυχόν νερά και να μην λιμνάσουν μέσα στην ομπρελοθήκη. Από το πάτωμα μπορεί να στεγνώσει το νερό χωρίς προβλήματα, από το ξύλο όμως δύσκολα. Επίσης για τον ίδιο λόγο αλλά και για σταθερότητα κολλήσαμε και 4 μικρά λαστιχένια ποδαράκια.

Στο τέλος κόψαμε και 4 γωνιακά πηχάκια σε ανοιχτό χρώμα (για αντίθεση) και τα κολλήσαμε στις γωνίες.

 

 

Όπως είπαμε και στην αρχή, εμείς σας δείξαμε μόνο τα βασικά και τον τρόπο που φτιάξαμε την ομπρελοθήκη για να ταιριάζει στα δικά μας γούστα. Εσείς μπορείτε να την φτιάξετε όπως θέλετε και φυσικά το μόνο όριο στη δημιουργία είναι η φαντασία σας!

 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευχαριστούμε πολύ!!! Δύσκολη κατασκευή σίγουρα και απαιτεί και τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά αφού ο αγαπητός Τάσος αποφάσισε να δοκιμάσει είπαμε να καταγράψουμε και τη διαδικασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ