Φτιάξε πασχαλινές λαμπάδες με ντεκουπάζ

Το ντεκουπάζ είναι μία μοναδική τεχνική με την οποία μπορείς να μεταμορφώνεις σχεδόν τα πάντα! Έλα να σου δείξω πως θα κάνεις ντεκουπάζ επάνω σε κεριά! Φτιάξε πασχαλινές λαμπάδες με ντεκουπάζ

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Τα υλικά για να φτιάξω ντεκουπάζ στις φετινές μας πασχαλινές λαμπάδες τα βρήκα όλα από Barkas.gr. Θα βρείτε τα καταστήματα σε Περιστέρι, Πειραιά, Κορυδαλλό, Παγκράτι και Καβάλα αλλά κατ εμε μέσω e-shop θα τα βρεις όλα εύκολα, γρήγορα και με την ησυχία σου!

Τα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν λαμπάδες, πασχαλινές χαρτοπετσέτες, πασχαλινά διακοσμητικά, κόλλα για ντεκουπάζ και κορδέλες. Την ώρα που τα έφτιαχνα είχα δίπλα μου και την μικρή μου δημιουργό Κωνσταντίνα που ξεκίνησε να βάφει αυγά με το ειδικό εξάρτημα που πραγματικά την ενθουσίασε! Έχω φτιάξει και στο παρελθόν κεριά με ντεκουπάζ, με ρυζόχαρτο και μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα! Πάμε λοιπόν σήμερα να φτιάξουμε λαμπάδες με ντεκουπάζ!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Σε πρώτη φάση επιλέγεις την χαρτοπετσέτα με την οποία θα δουλέψεις Ξεχωρίζεις τα φύλλα ώστε να μείνει μονό το χρωματιστό φύλλο αφαιρώντας τα υπόλοιπα και κόβοντας προσεκτικά τα σχέδια που σε ενδιαφέρουν να χρησιμοποιήσεις. Βάζεις ελάχιστη κόλλα ντεκουπάζ στο κάτω μέρος και τοποθετείς το σχέδιο επάνω στην λαμπάδα σου προσεκτικά.

Στην συνέχεια βράζεις νερό και βάζεις σε ένα μικρό φλιτζανάκι. Βυθίζεις ένα μικρό κουτάλι και το σκουπίζεις κάθε φορά ώστε να απομακρύνεις το νερό και σιγά σιγά το περνάς επάνω στην επιφάνεια του κεριού επάνω στην χαρτοπετσέτα. Σκοπός είναι η αυξημένη θερμοκρασία να ζεσταίνει το κερί μας ώστε το υλικό της χαρτοπετσέτας σταδιακά να κολλάει επάνω του. Θέλει χρόνο και υπομονή. Όχι απότομες κινήσεις και χρόνο ώστε σιγά σιγά να κολλήσει όλο όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Να θυμάσαι ότι όσο πιο μικρά κομμάτια χαρτοπετσέτας ή ριζόχαρτου δουλεύεις τόσο πιο εύκολο είναι. Σε μεγαλύτερα κομμάτια η κόλα για ντεκουπάζ είναι σχεδόν απαραίτητη.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δούλεψα και τις υπόλοιπες λαμπάδες. Χρησιμοποίησα όμως μεγάλα κομμάτια χαρτοπετσέτας συνεπώς εκεί δούλεψα αρχικά με το κουτάλι και μετά με κόλα ντεκουπάζ από πάνω για να τα κολλήσω. Ταυτόχρονα στην μία λαμπάδα όσο η κόλλα δεν είχε στεγνώσει χρησιμοποίησα και ροζ χρυσόσκονη για να δώσω μια έξτρα λάμψη στο αποτέλεσμα. Αφήνουμε να στεγνώσουν για 3 ώρες τουλάχιστον και μετά συνεχίζουμε τις προσθήκες μας.

Στην συνέχεια πρόσθεσα τις κορδέλες και τα πασχαλινά διακοσμητικά για να ολοκληρώσω τις πασχαλινές λαμπάδες! Μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα και η διαδικασία πάνω από όλα ήταν απολαυστική παρέα πάντα με την μικρή μου δημιουργό δίπλα μου!!! Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς καλή επιτυχία!

Καλή Ανάσταση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ