Με 70 δωρεάν εκδηλώσεις ο δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Αποκριά

Επί 16 μέρες με περισσότερες από 70 δωρεάν εκδηλώσεις ο δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Αποκριά στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Αποκριά στην Αθήνα

27.01 – 19.02 . 2018

Επί 16 μέρες με περισσότερες από 70 δωρεάν εκδηλώσεις ο δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Αποκριά στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Στον φετινό εορτασμό, που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων,αναβιώνουν έθιμα της Αποκριάς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πλαισιωμένα από μουσικές και σύγχρονα προγράμματα για παιδιά.

Από 27 Ιανουαρίου έως 19 Φεβρουαρίου ο παλμός και η χαρά της γιορτής μεταμορφώνουν τις πλατείες και τους δρόμους της Αθήνας σε θεατρικούς χώρους, όπου χορευτές και θεατές θα ταυτιστούν, συμμετέχοντας στην γιορτή της Αποκριάς με παραδοσιακά δρώμενα απ’ όλη την Ελλάδα που έχουν ανατρεπτικό χαρακτήρα.Από
την Πλάκα, την πλατεία Συντάγματος, το Μοναστηράκι, το Θησείο, έως την Κυψέλη,το Κουκάκι, τα Πατήσια, το Παγκράτι, τα Πετράλωνα,η πόλη θα γεμίσει αποκριάτικες μουσικές διαδρομές, συναυλίες και καρναβαλιστές.

Ο ντελάλης στο άνοιγμα του Τριωδίου,το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Ιανουαρίου,βγαίνει στους δρόμους,επισκέπτεται κάθε γειτονιά της πόλης και διαλαλεί την έναρξη της μεγάλης αποκριάτικης γιορτής, καλώντας μικρούς και μεγάλους να μασκαρευτούν και να ξεχυθούν στους δρόμους για να ξεφαντώσουν, όπως επιτάσσει η παράδοση της Αποκριάς.

Από την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 10 Φεβρουαρίουστηνπλατεία Συντάγματος κυριαρχούν οι παραδοσιακοί αποκριάτικοι ρυθμοί και η αναβίωση τοπικών εθίμων.

Το καθιερωμένο ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους, είναι την Κυριακή 11 Φεβρουαρίουστον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό,  το Ζάππειο, που θα μετατραπεί σε μία μεγάλη σκηνήγια να φιλοξενήσει διαφορετικά δρώμενα. Μουσική, χορός και πολλές εκπλήξειςθα παρασύρουν τους μικρούς μασκαράδες σ’ ένα μεγάλο ξεφάντωμα.

Όμως, η διασκέδαση για τα παιδιά δε σταματά. Καθ’ όλη τη διάρκεια τη Αποκριάςτα Μουσεία, οιΒιβλιοθήκες, τα Πολιτιστικά Κέντρα και τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του δήμου Αθηναίων υποδέχονται τους μικρούς μας φίλους για να συμμετέχουν σε δρώμενα,παραστάσεις και εργαστήρια.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στο Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν παραδοσιακά τα κούλουμα με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων και τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο.

Γιορτή για τα Κούλουμα θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (ΚΑΠΑΨ),με παραδοσιακή μουσική και χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Πληροφορίες:
τ. 210 5284853
| www.opanda.gr

@opanathens  | #ApokriaStinAthina

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ