15 πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσεις να σπαταλάς το χρόνο σου!

Αναλώνεσαι, χάνεσαι διαρκώς και καθημερινά… Γεμίζεις τοξικές σκέψεις το μυαλό σου… 15 πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσεις να σπαταλάς το χρόνο σου!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ξεκίνα σήμερα κιόλας να σκέφτεσαι διαφορετικά και να αποβάλεις τα παρακάτω:

1.Η αρνητική σκέψη σχετικά με την τρέχουσα κατάστασή σου. Η ζωή είναι σαν καθρέφτης, έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα μόνο αν χαμογελάμε! Σταμάτα να γκρινιάζεις και σκέψου πως εκτός από τα καλύτερα, υπάρχουν και τα χειρότερα! Το να μπορείς να αγωνίζεσαι είναι ευλογία! Άλλωστε τα αγαθά κόποις κτώνται.

2.Διώξε του περισπασμούς από τις ιδιαίτερες στιγμές. Δώσε προσοχή στις μικρές καθημερινές στιγμές. Δώσε προσοχή στους αγαπημένους ανθρώπους γύρω σου και μη χάνεσαι στους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας.  

3.Το περιττό δράμα γύρω σου. Να είσαι αρκετά σοφός με ανοικτά μάτια ώστε να ξέρεις να απομακρύνεσαι από την ανοησία και το περιττό δράμα γύρω σου… Επικεντρώσουν στα θετικά ώστε τα αρνητικά σιγά σιγά να εξαφανίζονται. Απομακρύνσου με τρόπο από τους ανθρώπους που “κλαίγονται” διαρκώς…

4.Η επιθυμία για ότι δεν έχεις. Δεν μπορεί να κυριαρχεί πάντα στη ζωή σου “αυτό που ακριβώς θέλεις να πάρεις”, αλλά να θυμάσαι και αυτά που έχεις και πόσοι άνθρωποι θα ήθελαν να τα έχουν. Πολλά από αυτά που θεωρούμε δεδομένα άλλοι άνθρωποι προσεύχονται για να τα έχουν…

5.Μνησικακία. Το να συγχωρείς δεν είναι αδυναμία, αντιθέτως δείχνει το πόσο δυνατός είσαι. Δείχνει την ικανότητά σου να προχωράς μπροστά χωρίς να σε κρατά κάτι άσχημο πίσω. Σημαίνει ότι είσαι ισχυρός και ξέρεις πως οι άνθρωποι είναι άνθρωποι και λάθη κάνουν.

6.Ψυχαναγκαστικές τάσεις. Κάνε ένα χρονοδιάγραμμα, οργάνωσε τον χρόνο σου και σταμάτα να νιώθεις τύψεις για όσα δεν πρόλαβες να κάνεις. Ξεκουράσου όταν το έχεις ανάγκη. Μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου… μπορούν τα πάντα γύρω σου να συνεχίσουν να λειτουργούν αν εσύ δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Πίστεψε με η γη θα συνεχίσει να γυρίζει…

7.Συγκρίνοντας τον εαυτό σου με τους άλλους. Να ξέρεις… η κοινωνική σύγκριση είναι ο κλέφτης της ευτυχίας… Μπορείς να ζήσεις μια ζωή και να ανησυχείς για το τι έχουν οι άλλοι, αλλά να ξέρεις τελικά δεν θα πάρεις τίποτα.

8.Να ανησυχείς για τα λάθη που έχεις κάνει. Και τι έγινε; Όλοι κάνουμε λάθη και πέφτουμε. Σηκωνόμαστε και προχωράμε ξανά. Αποφάσισε σήμερα, οι αρνητικές σου εμπειρίες να γίνουν το κίνητρο ώστε να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και όχι δικαιολογίες και μιζέρια. Πάρε το χρόνο σου, σκέψου και σήκω ξανά. Αν το καλοσκεφτείς δεν υπάρχει σωστό και λάθος, υπάρχουν επιλογές. Καλύτερα να μετανιώνεις για αυτά που έκανες παρά για αυτά που δεν τόλμησες να κάνεις!

9.Ανησυχείς για το τι σκέφτεται ο καθένας και τι λέει για σένα. Μη παίρνεις τα πράγματα τόσο προσωπικά ακόμα και αν σε κάποιες περιπτώσεις δείχνουν να είναι. Επέλεξε τους ανθρώπους που θέλεις να έχεις στον κύκλο σου και άφησε πιο πέρα τους αρνητικούς. Δεν μπορείς να αλλάξεις το σκεπτικό των ανθρώπων. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις τη δική σου αντίδραση απέναντί τους. Δεν φταίνε αυτοί “που” αλλά εσύ που “δεν”…

10.Προσπαθώντας να εντυπωσιάσεις τους πάντες. Δεν μπορούν όλοι να είναι ευχαριστημένοι μαζί σου. Πάντα θα υπάρχουν και δυσαρέσκειες και αυτό είναι εντελώς οκ! Αυτή είναι η ζωή, δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Ή αποδέχεσαι την πραγματικότητα ή ζεις ως θύμα μια ζωή προσπαθώντας να είσαι αρεστός στους άλλους.

11.Όταν οι φόβοι σε κρατούν πίσω. Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα, όχι ένα γεγονός. Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις δύναμη και αυτοπεποίθηση είναι να κάνεις αυτό που φοβάσαι. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που κάνει ένα όνειρο εντελώς αδύνατο να επιτευχθεί: Η έλλειψη δράσης με βάση το φόβο της αποτυχίας.

12.Περιμένοντας την τέλεια στιγμή. Δεν μπορείς πάντα να περιμένεις την τέλεια στιγμή. Μερικές φορές θα πρέπει να τολμήσεις να το κάνεις γιατί η ζωή είναι πολύ σύντομη για να αναρωτιέσαι τι θα μπορούσε να ήταν…

13.Σκέφτεσαι ποια ήσουν στο παρελθόν και τι είχες. Δεν είσαι το ίδιο πρόσωπο που ήταν πριν από ένα χρόνο, πριν από ένα μήνα, ακόμα και πριν από μία εβδομάδα. Οι εμπειρίες δεν σταματούν και εσύ συνεχώς αλλάζεις.

14.Αυταπάτη. Η ζωή σου θα βελτιωθεί όταν ρισκάρεις, όταν τολμάς. Για να τα καταφέρεις πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Αν ζεις μέσα σε αυταπάτες, τα όνειρά σου θα γκρεμίζονται διαρκώς το ένα μετά το άλλο.

15.Κάθε χρονική στιγμή, εκτός από τώρα. Μην κλαις πάνω από το παρελθόν, έχει φύγει… Μη στηρίζεσαι τόσο πολύ στο μέλλον, δεν έχει φτάσει… Κάνε ότι καλύτερο μπορείς για να ζήσεις ΤΩΡΑ και η κάθε στιγμή να αξίζει!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οκ, ήταν πολύ καλή η λίστα, και ειδικά το 15 ήταν το καλυτερότερο!
    Τα φιλιά μου, καλό σ/κ και καλή χρονιά με υγεία Μαίρη μου 🙂

  2. Καλό ΣΚ Πέτρα μου με υγεία και καλύτερα μυαλά φέτος εύχομαι! Θα είναι μία ακόμα δύσκολη χρονιά και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μη την κάνουμε δυσκολότερη! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ θερμά για το σχόλιο σου!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.