Κατασκευές με πλαστικά καφάσια που θα σας ξετρελάνουν!

Κατασκευές με πλαστικά καφάσια που σίγουρα θα σας ξετρελάνουν αρχικά για το αποτέλεσμα αλλά και κατά δεύτερον για την ευκολία στην κατασκευή τους! Μια υπέροχη ιδέα που μπορείτε να δείτε αρχικά εδώ: 45 ιδέες για κατασκευές με πλαστικά καφάσια! / toftiaxa.gr και είμαι σίγουρη ότι θα ξεκινήσετε να φτιάχνετε τις δικές σας κατασκευές!

Καιρό ήθελα να φτιάξω παιχνιδόκουτα για το παιδικό δωμάτιο ώστε να βάζουμε τα παιχνίδια μας. Ένας απίστευτος χαμός από πεταμένα παιχνίδια εδώ και εκεί. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά κουτιά για αυτή την χρήση, οργάνωση στο παιδικό δωμάτιο. Εγώ ως maniac mommy crafter ήθελα να φτιάξω κάτι δικό μου. Το toftiaxa.gr με βοήθησε στην υλοποίηση αρχικά με την ιδέα αλλά φυσικά έραψε τα υπέροχα παιδικά μαξιλάρια που θα δείτε παρακάτω καθώς μου παρείχε και όλα αυτά τα τέλεια υφάσματα που βλέπετε!!!

Θα πρέπει να εφοδιαστείτε με πλαστικά καφάσια, τα οποία θα έχετε πριν καθαρίσει καλά. Στην συνέχεια μπουκάλια χρώματος σε σπρέι για να τα βάψετε. Το παιχνιδόκουτο που ακολουθεί είναι βαμμένο με κίτρινο χρώμα σε σπρέι και προσθέσαμε ένα ύφασμα για επένδυση κίτρινο πουά. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε και το ταμπελάκι με την κατηγορία των παιχνιδιών που περιλαμβάνει, ή το όνομα του παιδιού σας. Χρησιμοποιήσαμε το ίδιο ύφασμα με την επένδυση ντύνοντας ένα κομμάτι χαρτόνι και με τσόχα φτιάξαμε τα γράμματα! Λίγο σκοινί για να το δέσουμε στο καφάσι και έτοιμο! Εγώ προσωπικά ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα!!!

kataskeues-me-kafasia-2-mommyjammi

Επίσης ένα μικρό παιδικό σκαμπό όπου έχετε βάψει με το χρώμα της αρεσκείας σας και χρησιμοποιώντας το ύφασμα που ταιριάζει ενδεχομένως και με την διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Ένα κομμάτι ξύλου για βάση, λίγο γέμισμα από μαξιλάρια και το ύφασμα που θα κολλήσετε ή να βιδώσετε γύρω γύρω στο ξύλο. Με αυτό το τρόπο φτιάχνετε το μαξιλαράκι καθίσματος. Στην συνέχεια τέσσερις βίδες ώστε να βιδώσετε το ξύλο επάνω στο καφάσι. Μια εναλλακτική ιδέα είναι να φτιάξετε μαξιλάρα στην διάσταση του καφασιού και να την κολλήσετε με ταινία velcro επάνω στο καφάσι, ώστε να μπορείτε να την βγάζετε και να την πλένετε.

kataskeues-me-kafasia-3-mommyjammi

Έβαψα στην συνέχεια δύο καφάσια σε λευκό χρώμα και τα ένωσα μεταξύ τους με tire up και επάνω εφάρμοσα με σιλικόνη μια μακρόστενη πουά μαξιλάρα! Τα καφάσια τα έβαλα πλαγιαστά ώστε από κάτω να δημιουργήσω έναν εσωτερικό χώρο αποθήκευσης!

kataskeues-me-kafasia-4-mommyjammi

Εντυπωσιακό αποτέλεσμα και μια άκρως πρακτική κατασκευή για το παιδικό δωμάτιο! Θεωρώ πως ο αποθηκευτικός χώρος στο παιδικό δωμάτιο δεν είναι ποτέ αρκετός!

kataskeues-me-kafasia-5-mommyjammi

Ένα άλλο σκαμπό σε διαφορετικό συνδυασμό χρωμάτων κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της κατασκευής του. Γιατί όχι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σκαμπό και στην βεράντα μας ή στον κήπο μας!

kataskeues-me-kafasia-6-mommyjammi

Ιδέες για κατασκευές με πλαστικά ή ξύλινα καφάσια κυκλοφορούν πάρα πολλές στο διαδίκτυο. Τα παιχνιδόκουτα με τράβηξαν περισσότερο ίσως λόγω και της δικής μας ανάγκης αλλά και οι θήκες για τα παπούτσια. Οργάνωση με εξαιρετικό design ξεφεύγοντας λίγο από τις κλασικές παπουτσοθήκες! Η φαντασία δεν σταματά οι πρακτικές χρήσεις είναι άπειρες.

 

Εάν το επιχειρήσετε εύχομαι καλή επιτυχία και φυσικά καλή απόλαυση! Διότι η δημιουργία είναι άκρως απολαυστική!

Σας γλυκοφιλώ!

36 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καθώς ο παππούς μου και στην συνέχια η μαμα μου ειχε παραδοσιακό μπακάλικο είμαι εξικειωμένη με τα καφάσια και “κλούβες” για τα φρούτα. Τα καλοκαίρια που καθόμασταν έξω απο το μαγαζί, τα καφάσια μεταμορφώνοντουσαν σε αυτοσχέδια σκαμπό και όταν ειμασταν πιο μικρα σε κουζινούλες για να παιξουμε σπίτι. Τωρα στο δωμάτιο για παιχνίδι των παιδιών μου, τα πλαστικά καφασάκια έχουν την τιμήτική τους. Βολεύουμε τα παχνίδια- βιβλία και οταν θελουμε επιπλεον χώρο μεταμορφώνονται σε καναπεδάκια και καρεκλακια. Μου άρεσε που τα στολισες με υφασμα

  2. Η ιδέα με τα καφάσια κυκλοφορεί σε άπειρες εκδοχές αρκετό καιρό. Χαίρομαι που ανακάλυψες και η ίδια αυτή την εφαρμογή και να σου εκφράσω τον θαυμασμό μου για το παραδοσιακό μπακάλικο… Σε ευχαριστώ που πέρασες καθώς και για το σχόλιό σου! Καλή συνέχεια εύχομαι!

  3. Να τι μου έλειπε από την αυλή του εξοχικου για το καλοκαίρι!!!
    Ήδη φαντάζομαι πως διαβάζουμε παραμύθια τα καλοκαιρινά σε ένα σαλονακι από καφασια!!!
    Φανταστική η ιδέα σου Μαρία μου μπράβο!!!!

  4. Τώρα που είπε η Μαρία για τα μπακάλικο θυμήθηκα τα παλιά τα χρόνια που έβγαιναν έξω απο τα μαγαζιά τους οι μαγαζάτορες καθόντουσαν πάνω σε ένα καφάσι και τα έλεγαν ακόμα και τάβλι έπαιζαν επάνω στο καφάσι που το χρησιμοποιούσαν σαν τραπεζάκι!! :))
    Πάντως είναι απο τις καλύτερες ιδέες για αποθηκευτικό χώρο στο παιδικό δωμάτιο που τα παιχνίδια είναι απίστευτα πολλά!! Εμένα μου άρεσε το πρώτο πολύ!!

  5. Πολύ ωραία τα αξιοποίησες Μαρία! και είναι τόσο χρηστικά πέρα από όμορφα! εγώ πάλι έχω κόλλημα με τα ξύλινα, αλλά αυτά που θέλω είναι πανάκριβα! και δεν έχω βρει και αρκετά βαθιά από την λαική ή αλλού να τα μεταμορφώσω εγώ! Θα βρω που θα παει!

  6. Η καλύτερή σου ανάρτηση DIY ever! Είχα στο μυαλό μου κάτι παρόμοιο εδώ και καιρό αλλά τώρα μου έδωσες τρελή έμπνευση!!
    Kathy

  7. Μπράβο βρε Μαράκι, υπέροχη κατασκευή! Επέλεξες και ωραία, χαρούμενα χρώματα κι όντως έγιναν το κάτι άλλο! σε φιλώ

  8. Σε ευχαριστώ Μάχη για τα καλά σου λόγια! Τα ξύλινα είναι ακόμα πιο super και μπορείς να δώσεις ένα πιο vintage αποτέλεσμα! Εύχομαι γρήγορα να προμηθευτείς και να απολαύσουμε δημιουργία!!! Σε φιλώ

  9. Νομίζω πως με τα καφάσια οι ιδέες είναι άπειρες! Μια γρήγορη ματιά που έριξα με το τι κυκλοφορεί…απλώς με άφησε άφωνη!!! Καλές δημιουργίες να ευχηθώ και να τις απολαύσουμε με το καλό! Σε ευχαριστώ!

  10. Μαράκι με τα καφάσια φτιάχνουμε γωνιές μέσα στην τάξη! Είναι πραγματικά τόσο άνετα και δείχνουν τόσο ωραία στο σύνολο που η τάξη μοιάζει βγαλμένη από βιβλίο!!! Τα πετύχατε τέλεια τα δικά σας!!Μπράβο για την κατασκευή!!!

  11. Τι τέλεια που έγιναν! Έχω ένα καφάσι με τα διάφορα craft υλικά μου! Μου φαίνεται θέλεις ένα μικρό crafting να ομορφύνει και το ίδιο!
    ευχαριστούμε για την έμπνευση!

  12. Μαρία μου έγιναν πολύ ωραίο ειδικά το πρώτο μου έκλεψε την καρδιά!! Το σκέφτομαι και εγώ αυτό το project εδώ και καιρό αλλά δεν βρίσκω τον χρόνο… πού θα μου πάει όμως..θα τον βρώ!! Πολλά φιλιά!!! Υ.Γ. Καλέ τί έξυπνο το σκαμπουδάκι;;;

  13. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Η ιδέα σου για την τάξη και την τοποθέτηση αυτών εκεί μου φαντάζει τέλεια!!!! Μπράβο σας επίσης! Φιλιά!

  14. αχαχαχαχ Γιώτα μου!!!! Όταν τα είχε δει ο άντρας μου είχε μείνει με το στόμα ανοικτό… “Μα τι θα τα κάνεις όλα αυτά;” Πάμε του είπα… πάμε να αγοράσουμε χρώματα σε σπρει!!! αχαχα Σε φιλώ και σε ευχαριστώ που πέρασες!

  15. Ναι ναι οι κούτες τι να πρωτοχωρέσουν άσε που στον χώρο κάπως δείχνουν! Οπότε καφάσια φτιαγμένα από τα χεράκια μας! Σε ευχαριστώ που πέρασες!

  16. Αθηνά μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που σου άρεσαν! Κυκλοφορούν άπειρες ιδέες σχετικά με το πως μπορείς να αξιοποιήσεις τα καφάσια, επίσης είχα κάνει και ένα stand τύπου παπουτσοθήκης που μετά το έλυσα και ξέχασα να το φωτογραφίσω. Νομίζω πως πολύχρωμα υφάσματα με χρωματιστά καφάσια είναι παιχνιδιάρικος συνδυασμός. Θέλει κάτι το καφάσι για να του βελτιώσεις την εμφάνιση, ειδικά το πλαστικό (το ξύλινο είναι πιο όμορφο)! Σε ευχαριστώ που πέρασες! Φιλιά!

  17. Καλώς όρισες στο κόσμο των καφασιών Μαρία μου! Πραγματικά είναι πολλά αυτά που μπορείς να κατασκευάσεις με αυτά. Το πουφ που είχα φτιάξει και εγώ πέρσι είναι μία από τις πιο αγαπημένες μου κατασκευές κι έκτοτε έχω φτιάξει άλλα 5 για συγγενείς και φίλους. Πάρα πολύ ωραία έγιναν όλα και θα εξυπηρετήσουν άριστα τον σκοπό τους. Φιλιά και καλό ΣΚ!

  18. Σε ευχαριστώ Χριστίνα μου! Θυμάμαι τα πουφ που είχες φτιάξει ήταν αριστούργημα!!!! Φιλιά πολλά και καλώς σας βρήκα στον κόσμο των καφασιών χεχεχε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ