Οδηγός Βιώσιμης Καθημερινότητας για Φοιτητές

Στη διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής θα βρεθείς πάρα πολλές φορές να ακροβατείς μεταξύ των ακαδημαϊκών υποχρεώσεων, της νεοαποκτηθείσας ανεξαρτησίας αλλά και της υπευθυνότητας που συνεπάγεται η ενήλικη ζωή. Οδηγός Βιώσιμης Καθημερινότητας για Φοιτητές

Σε όλη αυτή τη προσπάθεια θα χρειαστεί να εξερευνήσεις βιώσιμες πρακτικές που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς αποδοτικά, τόσο τις ακαδημαϊκές, όσο και τις οικονομικές σου υποχρεώσεις. Στο mommyjammi σε καθοδηγούμε σε μερικές από αυτές.

Διαχείριση Χρόνου

Ο λαβύρινθος της κολεγιακής ζωής απαιτεί αποτελεσματική διαχείριση χρόνου. Φτιάξε ένα πρόγραμμα που να διαθέτει ξεχωρισμένο χρόνο για τα μαθήματα και τις εργασίες και για τις προσωπικές ασχολίες. Υπάρχουν πάρα πολλά ψηφιακά εργαλεία που στη διάθεσή σου, για να βοηθήσουν να παραμείνεις οργανωμένος και να εξασφαλίσεις ότι όλες οι υποχρεώσεις σου έρχονται εις πέρας και μάλιστα εμπρόθεσμα. Φρόντισε να χρησιμοποιείς αποδοτικά την ενέργεια σου μέσα και έξω από τον ακαδημαϊκό χώρο για να έχεις μια βιώσιμη καθημερινότητα.

Διαχείριση εργασιών 

Η ζωή στο κολέγιο ή την πανεπιστημιούπολη συνεπάγεται οικονομικούς περιορισμούς. Αναζήτησε οικονομικές λύσεις για ακαδημαϊκό υλικό, εξετάζοντας διάφορους εκπαιδευτικούς πόρους που παρέχονται είτε από το πανεπιστήμιο είτε από εξωτερικούς φορείς όπως η Instapen. Η ενσωμάτωση της οικονομικής σύνεσης στις ακαδημαϊκές επιδιώξεις διασφαλίζει ότι οι μαθητές όχι μόνο υπερέχουν στις εργασίες αλλά και διαχειρίζονται τους πόρους τους με υπευθυνότητα.

Οικονομία στη Καθημερινότητα

Ενσωμάτωσε τη βιωσιμότητα στη καθημερινότητά σου. Επέλεξε επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα μειώνοντας έτσι τα απόβλητα και εφαρμόζοντας συνήθειες φιλικές προς το περιβάλλον. Υποστήριξε ενεργά σχετικές πρωτοβουλίες του κολεγίου που εναρμονίζονται με έναν πιο υπεύθυνο τρόπο ζωής. Στον τομέα της βιώσιμης διαβίωσης, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να εφαρμόσεις πρακτικές που συμβάλλουν σε φθηνότερες επιλογές ηλεκτρικής ενέργειας, όπως οι προσφορές απο το Revma Energy Store που είναι ταυτόχρονα ευθυγραμμισμένες με την περιβαλλοντική και οικονομική ευθύνη.

Καθοδήγηση από Καθηγητές και Συμφοιτητές

Πιθανότατα οι πιο χρήσιμοι βοηθοί στη προσπάθεια σου να πορευτείς με το καλύτερο τρόπο στη ζωή σου σαν φοιτητής, είναι οι καθηγητές και οι συμφοιτητές σου.

Οι καθηγητές δεν χρησιμεύουν μόνο ως εκπαιδευτικοί αλλά ως πολύτιμοι μέντορες. Συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν όχι μόνο ακαδημαϊκά ζητήματα, αλλά αξιοποίησε τη γνώση και την εμπειρία τους για τη καθημερινή ζωή ενός φοιτητή. Οι αποδοτικές συμβουλές που θα σου προτείνουν ίσως σε εκπλήξουν αναπάντεχα ευχάριστα. Το ίδιο ισχύει και για τους συμφοιτητές σου. Το κολέγιο είναι μια ποικιλόμορφη ταπετσαρία ταλέντων και οπτικών που και πάλι δεν αφορούν μόνο τα ακαδημαϊκά ζητήματα. Μη χάνεις ευκαιρία να αποκτάς εμπειρίες για τη ζωή σου μέσα από τα βιώματα και τις απόψεις των γύρω σου. Σίγουρα θα σε βοηθήσει απίστευτα να σκέφτεσαι τα πράγματα διαφορετικά.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ