Οι περιοριστικές πεποιθήσεις των άλλων…

Οι πεποιθήσεις των άλλων έχουν ένα προφανές αντίκτυπο, ειδικά όταν ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους σε καθημερινή βάση επιβάλλοντας τις πεποιθήσεις τους στην ζωή μας. Μπορεί να νιώσουμε ότι είμαστε σε μια συνεχή πίεση και διαμάχη. Οι περιοριστικές πεποιθήσεις των άλλων…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Έχουμε δει και ακούσει και λάβει τόσες πολλές πληροφορίες που πλέκουν το εγκώμιο του “εαυτού” και μας ενθαρρύνουν να αναζητήσουμε και να ανακαλύψουμε την πραγματική ευτυχία και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας.

Και ενώ αυτό είναι καλό, η ενθάρρυνση των ανθρώπων, η δράση και η επίτευξη των στόχων, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μας.

Ένας από αυτούς τους εξωτερικούς παράγοντες είναι οι περιοριστικές πεποιθήσεις των άλλων. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πως οι πεποιθήσεις των άλλων έχουν ένα τόσο ισχυρό αντίκτυπο στον τρόπο που θα επιτύχουμε αυτά που επιθυμούμε στην ζωή μας.

Όταν η ανάγκη για αποδοχή είναι πια τόσο μεγάλη τότε φαίνεται ότι οι αξίες, οι πεποιθήσεις και η γνώμη των άλλων καθίστανται πιο σημαντικές από τις δικές σου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα χαμηλή αυτοεκτίμηση, έλλειψη του αισθήματος πληρότητας και ικανοποίησης, μειωμένη απόδοση, υψηλά επίπεδα στρες, ψυχοσωματικά προβλήματα.

Τι μπορείς να κάνεις αν αναγνωρίζεις στον εαυτό σου τα παραπάνω σημάδια;

  • Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι στην πραγματικότητα κανείς δεν κέρδισε την αποδοχή με το να μην είναι ο εαυτός του.
  • Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις και δεν πειράζει αν κάποιος διαφωνήσει μαζί σου. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια όνειρα.
  • Το «όχι» είναι μια πολύ σημαντική και δυνατή λέξη. Μην φοβάσαι να την πεις όταν χρειάζεται. Δεν θα χαθεί ο κόσμος και εσύ θα νιώσεις πιο δυνατός.
  • Δεν υπάρχει κανένας λόγος να απολογείσαι που είσαι ο εαυτός σου. Αποδέξου το και σταμάτα να προσπαθείς να ικανοποιείς τους πάντες.
  • Στο τέλος της ημέρας μένουμε πάντα εμείς και ο εαυτός μας και, ναι, είναι σπουδαίο να προσπαθείς για αυτή τη σχέση.
  • Η καρδιά ξέρει καλύτερα από την λογική.

Μήπως ήρθε ο καιρός να νοηματοδοτήσεις την ύπαρξή σου; Να ανακαλύψεις ποια είναι τα κομμάτια που λείπουν από το παζλ του ψυχικού σου κόσμου, για να μπορέσεις να νιώσεις πληρότητα και να αντλήσεις ικανοποίηση, μέσα από μια ζωή βασισμένη στις πραγματικές σου ανάγκες και επιθυμίες;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ