Τσικνοπέμπτη: στο σπίτι ή σε εστιατόριο. Τι είναι πιο οικονομικό

Έρχεται η Τσικνοπέμπτη σε λίγες ημέρες και οι περισσότεροι αναρωτιούνται τι να κάνουν. Να βγούνε έξω, να παραγγείλουν ή να ψήσουν στο σπίτι για να τιμήσουν το έθιμο της ημέρας; Τσικνοπέμπτη: στο σπίτι ή σε εστιατόριο. Τι είναι πιο οικονομικό

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Αν αναρωτιέσαι για το ποια είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή για «τσίκνισμα» το Pricefox,  η πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς φθηνής ασφάλειας αυτοκινήτου και ο σύμβουλός σου στην εξοικονόμηση, έκανε όλη την έρευνα για σένα.

Τι σε συμφέρει περισσότερο;

  1. Τσικνοπέμπτη στο σπίτι με delivery
  2. Τσικνοπέμπτη στο σπίτι με προμήθειες από σούπερ μάρκετ
  3. Τσικνοπέμπτη σε κάποια ταβέρνα

Πάμε να δούμε τα στοιχεία.

Τσικνοπέμπτη στο σπίτι με προμήθειες από το σούπερ μάρκετ

Σε αυτήν την περίπτωση είσαι στο σπίτι σου, στην άνεσή σου, έχεις βάλει τις μουσικές που σου αρέσουν, προετοιμάζεις τα κάρβουνά σου και είσαι περιτριγυρισμένος από τους φίλους σου.

Δημιουργείς με λίγα λόγια μια ατμόσφαιρα γιορτινή, χαλαρή και φιλική. Μαγειρεύετε μαζί με τους φίλους και περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί.

Αναφορικά με το οικονομικό κομμάτι έχεις προμηθευτεί τα απαραίτητα για 4 άτομα, δεν θα τσικνίσεις μόνος σου!

Και το συνολικό κόστος βγαίνει 42 ευρώ, άρα το άτομο μόλις 10 ευρώ και έχεις τσικνίσει όπως ακριβώς θέλεις.

Τσικνοπέμπτη στο σπίτι με delivery

Το συγκεκριμένο σενάριο θα το έχουν σκεφτεί σίγουρα και άλλοι. Γι΄αυτό σίγουρα θα πρέπει να έχεις κάνει την παραγγελία 2- 3 ημέρες πριν. Αν το αφήσεις για τελευταία στιγμή, ετοιμάσου για πολλές ώρες αναμονής και περιορισμένες επιλογές.

Παραγγέλνοντας στο σπίτι, το συνολικό κόστος για τα 4 άτομα ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 18,85€. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα έχουμε:

  • Βόρεια: 80/ 4 άτομα 20€/ άτομο
  • Νότια: 82/ 4 άτομα 20,50€/ άτομο
  • Κέντρο: 64/ 4 άτομα 16€/ άτομο

Bonus tip: Επίλεξε να παραλάβεις την παραγγελία από το μαγαζί σε προκαθορισμένη ώρα. Με την παρέα θα φάτε σίγουρα στην ώρα σας και κυρίως ζεστό φαγητό! Η αναμονή του delivery την Τσικνοπέμπτη μπορεί να φτάσει και τη 1,5 ώρα.

Τσικνοπέμπτη στην ταβέρνα

Τρίτο σενάριο αυτό του τσικνίσματος στην ταβέρνα.

Θα ετοιμαστείς για έξοδο, θα κάνεις κάτι διαφορετικό από τις υπόλοιπες βραδιές, θα αλλάξεις περιβάλλον και παραστάσεις και θα βρεθείς σε έναν χώρο με ατμόσφαιρα που εμπνέει για μεζεδοκαταστάσεις με την παρέα.

Θα γλυτώσεις το ψήσιμο και το μαγείρεμα και θα απολαύσεις τη γιορτινή ατμόσφαιρα της ημέρας. Ιδανική λύση για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο για ετοιμασίες.

Στην παραγγελία έχουν υπολογιστεί τα βασικά της βραδιάς:

Και το κόστος για 4μελη παρέα ανέρχεται από 83 έως 149 ευρώ, αναλόγως την περιοχή. Το άτομο δηλαδή από 20 έως 38 ευρώ, για ένα πλούσιο και χορταστικό γεύμα.

Bonus tip: Η παρέα σου θα πρέπει να οπλιστεί με πολλή υπομονή. Είναι η μέρα που οι περισσότεροι βγαίνουν για φαγητό στην ταβέρνα. Κάνε κράτηση μέρες πριν, ακόμη και προπαραγγελία αν κάποιες ταβέρνες το δέχονται.

Ποια είναι η πιο οικονομική επιλογή τελικά;

Η πιο οικονομική επιλογή είναι να αγοράσεις τις προμήθειες και να μαγειρέψεις στο σπίτι με τους φίλους σου.

Αν και θα σου κοστίσει το λιγότερο και θα είναι εξαιρετική ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τους φίλους, απαιτεί την πολυτέλεια του χρόνου. Ενώ, αν βγείτε σε μία ταβέρνα, μπορείτε να απολαύσετε όλα τα θετικά της βραδιάς χωρίς τον κόπο και το άγχος της οργάνωσης και του ψησίματος.

Βέβαια θα σου κοστίσει και κάτι παραπάνω.

Το Pricefox.gr σε βοηθά με έξυπνες συμβουλές να ζεις οικονομικά, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να εξοικονομήσεις έως και 40% στην ασφάλεια του αυτοκινήτου ή του σπιτιού σου, αλλά και να βρεις την πιο συμφέρουσα επιλογή πακέτου ενέργειας για το σπίτι.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ