Στο παρα πέντε και ο χρόνος που πέρασε…

Είμαστε στο παρά πέντε…. η ώρα 00΄02 συνεπώς επίσημα είναι Παραμονή Χριστουγέννων από τώρα! Οπότε για να ακριβολογούμε το “παρά πέντε” μάλλον γίνεται “και δύο”…

Περάσαμε μισή εβδομάδα σχεδόν με αρκετό τρέξιμο, δουλειά, υποχρεώσεις, σπίτι και φυσικά βρήκαμε χρόνο να ολοκληρώσουμε επιπλέον κατασκευές/δωράκια και να πειραματιστούμε και με τα cupcakes. Μπορεί να μην έφτιαξα φέτος τα παραδοσιακά μας γλυκά, τα cupcakes όμως τα τίμησα. Όμως για τα επίπεδά μου νιώθω υπερήφανη εάν αναλογιστείς ότι είναι η 3η φορά που φτιάχνω cupcakes και βουτυρόκρεμα η πρώτη… Καλά τα πήγαμε λοιπόν. Τύπωσα και christmas tags και με ικανοποίησε το αποτέλεσμα! Η γεύση τους κλασική, κακάο βανίλια και λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλάστικής ώστε να πετύχω μία ροζ βουτυρόκρεμα.

cupcakes 2 mommyjammi

cupcakes 3 mommyjammi

Αύριο θα στρώσουμε, θα βγάλουμε τα καλά μας τα ποτήρια, θα μαγειρέψω μετά τη δουλειά και όλα θα πάνε μία χαρούλα! Βλέπεις ενώ είμαστε σχετικά χαλαροί την υπόλοιπη περίοδο του έτους, λόγω δουλειάς, επάνω στις γιορτές είναι το πιο δύσκολο και κουραστικό διάστημα, δεν πειράζει όμως καλά να είμαστε και όλα θα τα προλάβουμε!
Σχετικά με τις κατασκευές μου, έφτιαξα στα γρήγορα μία μολυβοθήκη που προορίζεται για δωράκι σε DIY freek επίσης και θεωρώ πως μάλλον θα αρέσει και θα έχει και πρακτική χρησιμότητα!

molivothiki 1 mommyjammi

molivothiki 2 mommyjammi

Επίσης ένα μεσαίου μεγέθους βαζάκι, το οποίο στόλισα με ότι είχα στην κυριολεξία διαθέσιμο στο σπίτι και το γέμισα με χειροποίητα γλυκίσματα.

vazo me glyka 1 mommyjammi

vazo me glyka 2 mommyjammi

Σαν να μην έφταναν αυτά ένα απόγευμα στα γρήγορα κατασκευάσαμε και χιονανθρωπάκια με την μικρή μου Νίνα, έτσι… για το γούστο! Πανεύκολο, γρήγορο και διασκεδαστικό!

xionanthropakia 1 mommyjammi

xionanthropakia 2 mommyjammi

xionanthropakia 3 mommyjammi

Επόμενο project θεωρώ πως πλέον θα είναι η βασιλόπιτα μας. Πέρσι είχα φτιάξει μία πιο εναλλακτική εκδοχή.

vasilopita 2015 mommy jammi

Για φέτος δεν ξέρω τι θα φτιάξω τελικά μιας και η περσινή μπορεί να είχε εντυπωσιακή/εναλλακτική εμφάνιση, η γεύση όμως δεν με ικανοποίησε. Συνεπώς πάμε για άλλα φέτος!

Κλείνοντας την σημερινή μου ανάρτηση που θεωρητικά μάλλον θα είναι και η τελευταία του 2015, νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλες τις blogo-φίλες/ους και αναγνώστριες/ες μου! Ένα μεγάλο ευχαριστώ διότι τούτο το blog ανέβηκε 31/8 δειλά δειλά μη ξέροντας προσωπικά εγώ τι θέλω να κάνω και που θέλω να το κατευθύνω. Δεν ήξερα καν εάν θα μου άρεσε ή αν θα με βοηθούσε σε αυτό που είχα (μάλλον) σκοπό να κάνω. Να κρατώ ένα ημερολόγιο με κείμενα και εικόνες. Αυτό το ημερολόγιο έγινε δημόσιο και η χαρά μου μεγάλωσε διότι μίλησα με κόσμο εξαίσιο, που έχει αστείρευτη θετική ενέργεια, αγάπη για τη ζωή και φυσικά…υπέροχο γούστο!
Και θα παραδεχτώ πως ένα μεγάλο μέρος της θετικής μου ενέργειας προέρχεται από τούτο εδώ το blog καθώς και η χαρά της δημιουργίας των κατασκευών μου!

Η ευχές μου είναι να έχουμε καλές Γιορτές, με Ηρεμία και Γαλήνη καθώς και Υγεία ψυχική και σωματική και τέλος…να δώσουμε φως στα όνειρά μας!
Το 2015 ήταν για εμένα μία πολύ καλή χρονιά και εύχομαι το ίδιο να είναι και το 2016. Δεν λέω πως ήταν καλή χρονιά διότι όλα πήγαν καλά, όχι… πολλά πήγαν στραβά, αρρώστιες, νοσοκομεία, προβλήματα σοβαρά με δικούς μας ανθρώπους και πολλές άλλες αναποδιές…
Λέω όμως ότι το 2015 ήταν μία θεσπέσια χρονιά και το πιστεύω ειλικρινά γιατί:

1. είμαστε σήμερα εδώ, καλά και υγιείς αναμένοντας με αυτοπεποίθηση το 2016 – θα είναι ζόρικο από πολλές πλευρές αλλά έχουμε δύναμη
2. η οικογένειά μου έχει ισχυρή ενότητα και αληθινή ευτυχία
3. κάναμε πολλά πράγματα γεμίζοντας με όμορφες αναμνήσεις το 2015
4. έχουμε ανθρώπους γύρω μας που αγαπάμε και μας αγαπούν
5. και τέλος, εγώ προσωπικά άλλαξα ριζικά στάση και τρόπο σκέψης, επιτέλους, μετά από πολλή δουλειά και κόπο.

Και κλείνω με το παρακάτω που διάβασα και με έκανε να σκεφτώ ξανά το Σήμερα και το Τώρα:

Αδράξτε την στιγμή φίλοι μου…
Σας γλυκοφιλώ!

 

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενα υπέροχο και πολυ νόστιμο ποστ!
    Να εισαι πάντα καλά και του χρόνου με ακόμη περισσότερες νοστιμιές.
    Καλές γιορτες υπεροχα Χριστουγεννα και μια δημιουργική νεα χρονια!!!!

  2. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ καλή μου! Εύχομαι επίσης Καλές Γιορτές με Υγεία και Αγάπη και καλή μας συνέχεια! Επί τη ευκαιρία να σου πω ΤΙ υπέροχο blog έχεις, το λατρεύω! Σε φιλώ.

  3. Καλά Χριστούγεννα και φωτεινά σου εύχομαι!
    Με το καλό να φτιάξετε και τη βασιλόπιτά σας και να έχει επιτυχία όπως όλα όσα φτιάξατε μέχρι τώρα!

  4. Αγαπημένο γλυκό Μαράκι, θαυμάσαμε τις δημιουργίες σου και θέλουμε να σου πούμε ένα μεγάααλο μπράβο, για ό,τι δημιούργησες. Θα συμφωνήσουμε επίσης μαζί σου, σε όλα όσα γράφεις για τη χρονιά που φεύγει. Έχεις δίκιο!
    Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά με υγεία και χαρά στο σπιτικό σου, φίλη!
    Την αγάπη μας και τα φιλιά μας
    Μαρίνα – Όλγα

  5. Μαρία μου τα χιονανθρωπάκια σας τα λάτρεψα!!! Οσο για όλα τα υπόλοιπα…. δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα τα χωρούσες σε λίγες μόνο ημέρες για να μην πω ώρες!!! Σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και φυσικά με το καλό να μπει η χρονιά! Κάλη

  6. Για τις κατασκευές σου, τι να πω; Όνειρα χριστουγεννιάτικης νυχτός!
    Καλά Χριστούγεννα Μαίρη μου! Κι εγώ χαίρομαι που γνωριστήκαμε! ❤❤

  7. Τί ωραίες φωτό. Μας μετέφερες όλο το εορταστικό σας κλίμα. Και του χρόνου! Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο και με τη διακύρηξη του χρόνου που πέρασε ως υπέροχου, ακριβώς για τους λόγους που αναφέρεις και ας μη φαίνεται κατά τα εξωτερικά ότι ήταν υπέροχος. Με το καλό και η νέα χρονιά στο σπιτικό σας!

  8. Αγαπημένα μου κορίτσια με το αγαπημένο μου e-periodiko σας εύχομαι ολόψυχα ο καινούργιος χρόνος να σας φέρει ότι ποθείτε! Πάνω από όλα Αγάπη και Υγεία! Σας ευχαριστώ πολύ πολύ για όλα και εύχομαι να έχετε Καλή Πρωτοχρονιά! Σας φιλώ!

  9. Γλυκιά μου Κάλη που είχα και την τύχη να σε γνωρίσω και από κοντά, εύχομαι ολόψυχα το νέο έτος να σας φέρει ότι ποθείτε! Σας ευχαριστώ θερμά και με το καλό το νέο έτος! Σας γλυκοφιλώ!

  10. Πολυαγαπημένη και μοναδική Petra μου σε ευχαριστώ πολύ και εύχομαι από καρδιά μόνο τα καλύτερα να σου φέρει το νέο έτος! Καλή Πρωτοχρονιά και τα ξαναλέμε!!!!!

  11. Καλή μου Marian σε ευχαριστώ από καρδιάς για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που συμφωνείς με την τοποθέτησή μου. Εύχομαι ειλικρινά το 2016 και για τους λόγους που ανέφερα για το 2015 αλλά και "εξωτερικά" να είναι καλό! Σε γλυκοφιλώ!

  12. Χρόνια πολλά Μαίρη μου προπαντώς με υγεία και όμορφες στιγμές!!! Πάρα πολύ όμορφες οι εορταστικές σου κατασκευές/μαγειρέματα!! Σε ευχαριστώ πολύ και για την αναφορά! Πολλά φιλιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ