Βασιλόπιτα και…Καλή μας Χρονιά!

Ω ναι αγαπητοί μου φίλοι ετούτη εδώ θα είναι και η τελευταία μου ανάρτηση για φέτος!
Φυσικά τι άλλο θέμα θα είχε;! Φτιάξαμε την βασιλόπιτα μας, την στολίσαμε βάζοντας επάνω την Άρτα και τα Γιάννενα με μεγάλη χαρά αφού από εκεί είναι και η καταγωγή μας!

vasilopita 2mommyjammi

Τα υλικά μας τα γνωστά για ένα απλό κέικ, με γεύση πορτοκάλι και κουβερτούρα σε νιφάδες. Δεν έκανα κάποια ειδική συνταγή διότι από την μία ήθελα να πετύχει στα σίγουρα και από την άλλη υπάρχει ιδιαίτερη προτίμηση στο κέικ οικογενειακώς!

vasilopita 3mommyjammi

Το μείγμα μας έτοιμο για ψήσιμο και στο τσακ θυμήθηκα να βάλω το φλουρί!!! Μα είναι δυνατόν βασιλόπιτα δίχως φλουρί;!

vasilopita 4mommyjammi

Αφού ψήθηκε το κεκάκι μας ξεκινήσαμε την διακόσμηση με ζάχαρη άχνη και κουβερτούρα. Ο μικρός σεφ άπλωνε χεράκια να γλύψει από την κουβερτούρα όσο η μαμά το πάλευε στην διακόσμηση! Για το αστέρι χρησιμοποιήσα ένα κουπ κατ σε σχήμα αστεριού που το κάλυψα με αλουμινόχαρτο ώστε να πασπαλίσω όλη την υπόλοιπη επιφάνεια με άχνη ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα αστέρι όπου θα έγραφα μέσα το έτος. Λίγο μεγάλο μου βγήκε το έτος…αλλά δεν βαριέσαι!

vasilopita 5mommyjammi

Μερικά παιχνιδάκια διακοσμητικά και τέλος!!! Η Βασιλόπιτα μας είναι έτοιμη!

vasilopita 6mommyjammi

Θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς σε όλους μας Καλή Χρονιά, με Αγάπη, Υγεία και μπόλικη Αισιοδοξία!
Ο καιρός είναι άκρως χειμωνιάτικος και όλα όπως δείχνουν είναι υπέρ μας για μία Καλή Πρωτοχρονιά!

Σας γλυκοφιλώ!!! … τα λέμε του Χρόνου!

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή Πρωτοχρονιά εύχομαι! Το ότι προλαβες να κάνεις βασιλόπιτα μετράει πολύ! εγώ να δω αν θα προλάβω φέτος! Καλή χρονιά να εχουμε!

  2. Αυτό λέγεται "χτίζω αναμνήσεις" Ναι… ναι οι μυρωδιές από τα φρεσκοψημένα γλυκά είναι αναμνήσεις χριστουγεννιάτικες. Και όσο και αν πιέζει ο χρόνος πρέπει να το κάνουμε και για εμάς και για τα παιδάκια μας. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου καλή χρονιά και ότι μα ότι εσύ νομίζεις πως θα είναι καλύτερο για σένα και την οικογένεια σου να πραγματοποιηθεί. Φιλιά πολλά!

  3. Χρόνια πολλά Καλή χρονιά Μαρία. Σου εύχομαι ότι καλύτερο για τον νέο χρόνο. Η βασιλοπιτα σου φαίνεται τόσο υπέροχη!

  4. Καλή Χρονιά Μαίρη μου με υγεία να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!! Τί όμορφη η βασιλόπιτά σου !!! Και του χρόνου εύχομαι με υγεία!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ