Θέλεις μια νόστιμη αλλά κυρίως νηστίσιμη συνταγή για cupcakes που να έχει σοκολατένια γεύση; Πανεύκολα νηστίσιμα cupcakes σοκολάτας που αξίζει να δοκιμάσετε!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Αγαπώ ιδιαίτερα αυτή την συνταγή για τους εξής λόγους: 1.είναι πανεύκολη, λίγα υλικά και δεν απαιτεί τη χρήση μίξερ 2.είναι ταυτόχρονα απίθανα γευστικό το αποτέλεσμα αλλά και νηστίσιμο 3.συμπεριλαμβάνει σοκολάτα(κακάο) που αγαπώ 4.σαφώς είναι πιο «ελαφριά» εκδοχή από την κλασική των cupcakes – που σημαίνει πως δεν την χρησιμοποιώ μόνο σε περιόδους νηστείας…

Νηστίσιμη λοιπόν που σημαίνει δεν έχει γάλα, αυγά και βούτυρο! Ελαφριά πράγματα! Πάμε να την δούμε!

paneykola-nhstisima-cupcake-sokolatas-pou-aksizei-na-dokimasete-mommyjammi2

ΥΛΙΚΑ για 12 cupcakes:

  • 210 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ κακάο
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 70 μλ σπορέλαιο
  • 240 μλ  (φλιτζάνι) γάλα αμυγδάλου με κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα και τη βανίλια και με ένα σύρμα ανακατέψτε καλά. Στην συνέχεια, μέσα στο μπολ με τα υλικά μας ρίχνετε το λάδι και το γάλα αμυγδάλου με κακάο. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα λίγο πιο υγρό από τα συνηθισμένα.

Βάλτε χαρτάκια στις θήκες για τα μάφιν. Με ένα κουτάλι γεμίστε τις 12 θήκες για τα μάφιν. Ψήστε για 20-25 λεπτά περίπου, στους 175 βαθμούς Κελσίου, σε αέρα και κάτω αντίσταση. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και στην συνέχεια, προαιρετικά, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη. Έτοιμα!

paneykola-nhstisima-cupcake-sokolatas-pou-aksizei-na-dokimasete-mommyjammi3

paneykola-nhstisima-cupcake-sokolatas-pou-aksizei-na-dokimasete-mommyjammi4

Η συνταγή είναι βασισμένη σε αυτήν με κάποιες δικές που τροποποιήσεις τις οποίες έκανα στην πορεία. Δεν βάζω αλάτι, δεν βάζω ξύδι και αντί για νερό προσθέτω γάλα αμυγδάλου με κακάο για πιο πλούσιο αποτέλεσμα στη γεύση.

Καλή σας απόλαυση!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

You May Also Like

12 comments

Reply

Αυτό το γάλα δεν το έχω δοκιμάσει πόσο μάλλον να το δοκιμάσω σε συνταγή! Μου κίνησες την περιέργεια! Φυσικά επειδή έχει και κακάο πολλά like!

Maria Liodou
Reply

Αναμένω εντυπώσεις φίλη μου!

Reply

Δείχνουν λαχταριστά!!! Θα τα δοκιμάσω σύντομα αλλά με νερό γιατί δε μου αρέσει ούτε στην ιδέα το γάλα αμυγδάλου. 😉 Καλή Σαρακοστή!!

Maria Liodou
Reply

Και χυμό πορτοκάλι αν θέλεις βάλε που ταιριάζει σούπερ με το κακάο! Τα φιλιά μου

Reply

Φαινονται πολύ νόστιμα Μαρία μου και μιας κι εμείς ακολουθούμε νηστίσιμες συνταγές κι εκτός Σαρακοστής, θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε! Φιλιάαααα

Maria Liodou
Reply

Σωτηρία μου αναμένω με αγωνία εντυπώσεις!!! Τα φιλιά μου

Reply

Τα αγάπησα και μόνο που τα είδα στη φωτογραφία! Εννοείται πως αποθηκεύεται η συνταγή! Γεια στα χέρια σου!

Maria Liodou
Reply

Ωωω σε ευχαριστώ και αναμένω εντυπώσεις!!!

Reply

Αν εχω σκετο γαλα αμυγδαλου αυξανω το κακαο?αν βαλω νερο αντι γαλα ειναι η ιδια ποσοτητα?

Maria Liodou
Reply

Αν αλλάξετε το είδος του υγρού αλλάζει ελαφρώς η γεύση όπως αναφέρω. Όμως οι ποσότητες παραμένουν οι ίδιες σε όλα, είτε προσθέσετε αντί για γάλα αμυγδάλου με κακάο, ή σκέτο γάλα αμυγδάλου ή σκέτο νερό.

Reply

γαλα αμυγδαλου δεν εχω ξαναβαλει σε γλυκα! να η ευκαιρια λοιπον 🙂

Maria Liodou
Reply

Αξίζει δοκίμασε το, είναι πιο ελαφριά και πιο πλούσια γεύση!