Ο πραγματικός κόσμος είναι πιο συναρπαστικός ακόμη κι από το παιχνίδι!

Στην Αθήνα, έρχεται τον Απρίλιο, ο Tom Hobson ένας από τους καλύτερους δασκάλους προσχολικής αγωγής παγκοσμίως, για την ομιλία του στο διεθνές Συνέδριο Play on Early Education. Ο πραγματικός κόσμος είναι πιο συναρπαστικός ακόμη κι από το παιχνίδι!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Λιγότερο από ένας μήνας έμεινε μέχρι το δεύτερο διεθνές Συνέδριο Play on Early Education, που φιλοξενείται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144), από 27 έως 30 Απριλίου.

Οι καλύτεροι παιδαγωγοί του κόσμου θα βρεθούν για άλλη μία φορά στην Αθήνα για να ανταλλάξουν ιδέες για το πώς το παιχνίδι συμβάλλει στην εκπαίδευση των παιδιών προσχολικής ηλικίας, αλλά και για το πώς αλλάζουν το παιχνίδι και η εκπαίδευση στη μετά-covid εποχή, την εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης και του… zoom.

Για όλα αυτά συζήτησαν live στο Facebook o Γιάννης Γιαννούδης, ιδιοκτήτης του playbased Κέντρου Προσχολικής Αγωγής DorothySnot και ο TomHobson, γνωστός ως TeacherTom, που θεωρείται από τους καλύτερους δασκάλους προσχολικής αγωγής παγκοσμίως.

Ο Teacher Tom δήλωσε ότι ανυπομονεί να βρεθεί για μία ακόμα φορά στην Αθήνα για το Play on Early Education, λέγοντας μάλιστα ότι το πρώτο Συνέδριο που διεξήχθη το 2019, ήταν το καλύτερο σχετικό συνέδριο, στο οποίο είχε λάβει μέρος.

Όπως τόνισαν και οι δύο, η πανδημία άλλαξε πολλά στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του παιχνιδιού, αλλά ό,τι και να γίνει, τα παιδιά πρέπει να παίζουν και αυτό που θέλουν είναι να ανακαλύπτουν τον κόσμο.

Μάλιστα, ο Teacher Tom τόνισε ότι τα παιδιά θέλουν να μαθαίνουν μέσα από βιώματα και να ανακαλύπτουν τον πραγματικό κόσμο.

Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα ένα πείραμα που κάνει σε μικρά παιδιά, όταν τους ζητά να επιλέξουν με τι θέλουν να παίξουν, μία πραγματική μηχανή για το γκαζόν και μία ψεύτικη. Όλα τα παιδιά επιλέγουν την πραγματική, γιατί ο πραγματικός κόσμος είναι πιο συναρπαστικός.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Tom Hobson για τους key note speakers του Συνεδρίου, τους οποίους ο Γ. Γιαννούδης περιέγραψε ως ανθρώπους που έχουν πάθος για το παιχνίδι και την προσχολική αγωγή και θέλουν να μοιραστούν τη γνώση τους και να αλληλεπιδράσουν με άλλους. Στόχος είναι όσοι φύγουν από αυτό το Συνέδριο να είναι πιο χαρούμενοι, πιο σοφοί και πιο ενθουσιώδεις για την εφαρμογή των playbased μοντέλων στην προσχολική αγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι οι key note speakers είναι η γνωστή Σουηδή παιδαγωγός Suzanne Axelsson, ο Teacher Tom, που θεωρείται από τους καλύτερους δασκάλους προσχολικής αγωγής στον κόσμο, ο Βρετανός playworker με 46 χρόνια εμπειρία Meynell Walter, ο διευθυντής στο εργαστήριο ύπνου του πανεπιστημίου της Στοκχόλμης John Axelsson, οι συνιδρύτριες του δικτύου υποστήριξης γυναικών ‘Women on Top’ Στέλλα Κάσδαγλη και Πηνελόπη Θεοδωρακάκου (διότι η κατάκτηση της έμφυλης ισότητας, ξεκινά στο preschool) και ο δάσκαλος που κατάφερε να μετατρέψει ένα δημόσιο σχολείο σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης, σε ένα εκπαιδευτικό μοντέλο δημιουργικής αυτοδιαχείρισης, Άγγελος Πατσιάς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γ. Γιαννούδης και στους μεγάλους χορηγούς του Συνεδρίου, την εταιρεία Bosch, που με τα εργαλεία που διαθέτει για παιδιά τα βοηθά να δημιουργούν ό,τι μπορούν να φανταστούν, την Lego/Eduk8 που είναι άμεσα συνυφασμένη με τη σύγχρονη εκπαίδευση και την εκπαιδευτική ρομποτική στην Ελλάδα, και την βιομηχανία μπισκότων και ειδών διατροφής Παπαδοπούλου, που μάλιστα φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια της και είναι συνυφασμένη με την ελληνική οικογένεια.

Δείτε εδώ την βιντεοσκοπημένη συνομιλία του Tom με τον Γ. Γιαννούδη: https://www.facebook.com/playonearlyeducation/posts/1049624205658139

Τα early bird tickets θα είναι διαθέσιμα για λίγο καιρό ακόμη στο site.

Μπορείτε να κλείσετε εδώ το εισιτήριό σας για να παρευρεθείτε στο Συνέδριο (https://www.playonathens.com/buy-tickets-for-2022/early-bird-tickets-for-2022-athens.html) ή να το παρακολουθήσετε μέσω live streaming (https://www.playonathens.com/buy-tickets-for-2022/early-bird-tickets-for-2022-athens-2.html).

ΧΟΡΗΓΟΙ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ακολουθήστε στα social media:

https://www.facebook.com/playonearlyeducation

https://twitter.com/playearly

https://www.instagram.com/playonearlyathens/

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ