Καλό μήνα με μάθημα ιστορίας για την γνωστή σε όλες μας ροζ κορδέλα!

Καλό μήνα να έχουμε αγαπητοί μου φίλοι!
Έρχεται ψυχρούλα, βροχούλες αλλά και ωραίες κουβερτούλες στα κρεβάτια μας, μικρά χουχουλιάρικα χαλάκια, κάνουν την εμφάνισή τους τα αγαπημένα μας ελαφριά παλτουδάκια και παντοφλίτσες!
Ναι είναι γεγονός είμαι άνθρωπος που προτιμά το φθινόπωρο και την άνοιξη. Τον ακραίο χειμώνα και το κατακαλόκαιρο δεν μπορώ να πω ότι συμπαθώ και ιδιαίτερα, μία που είμαι αρκετά κρυουλιάρα μία που δεν αντέχω και τον αρκετό ήλιο και ζέστη…
1η Οκτώβρη σήμερα και το blogoσπιτάκι μου κλείνει τον ένα μήνα από την ημέρα που άνοιξε την πόρτα του σε εσάς. Σαφώς ο χρόνος είναι λιγοστός, όμως από αυτόν το ένα μήνα που ομολογουμένως δεν κατάλαβα καν πως πέρασε, εισέπραξα αγάπη από τους νέους μου blogo-φίλους στον διαδικτυακό κόσμο!
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που με στηρίζετε και να κάνω μία ευχή…ο ένας μήνας να γίνουν αρκετοί και μετά χρόνος και πάει λέγοντας!
Ο μήνας Οκτώβριος όμως είναι και ένας μήνας αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού. Ροζ κορδελίτσες παντού προβάρουν και όλη μας η καθημερινότητα γίνεται λίγο πιο ροζ και μας τονίζει πως το πρόβλημα υπάρχει, υπάρχει όμως και η θεραπεία και μπορεί να νικηθεί! Το ΑΛΜΑ Ζωής διοργάνωσε με επιτυχία τον 7ο αγώνα SunsanG. 25.000 δρομείς και περιπατητές που μαζεύτηκαν για αυτόν τον σκοπό την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο. Συγκλονιστικές μαρτυρίες ζωής από γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο και είναι γεμάτες αισιοδοξία για την ζωή!
Δυστυχώς φέτος δεν καταφέραμε να παρευρεθούμε εξαιτίας υποχρεώσεων αλλά του χρόνου εύχομαι με την καλή μου φίλη Λαμπρινή να είμαστε στην πρώτη γραμμή!!! Στους περιπατητές…όχι στους δρομείς… ή εκτός και αν δουλέψουμε με την προπόνηση τον χειμώνα!
Η ιστορία της δημιουργία της ροζ κορδέλας πηγαίνει πολύ πίσω. Κάπου τέλη του 80 όπου η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία και μία επίσης αμερικανική φαρμακευτική εταιρία εμπνεύστηκαν τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Στην συνέχεια η New York Times χαρακτήρισε την χρονιά ως χρονιά της κορδέλας καθώς προϋπήρχε η κόκκινη κορδέλα για την ευαισθητοποίηση του AIDS.
Οι κορδέλες έγιναν αμέσως, μέσο επικοινωνίας αφού είχαν ξεκινήσει να τις φοράνε, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και πολλά δημόσια πρόσωπα.
Το ίδρυμα SusanG ξεκίνησε να διοργανώνει μαραθωνοδρόμους ως εκστρατεία και μέθοδο αφύπνισης των γυναικών όπου το 1991 μοιράστηκαν και οι συγκεκριμένες κορδέλες.
Στην πορεία συντάκτρια περιοδικού προώθησε ως δικό της εύρημα την κορδέλα αλλά την είχε ήδη προλάβει μία 68χρονη κυρία που είχε παλέψει και νικήσει τον καρκίνο και κατασκεύαζε η ίδια σομον τότε κορδέλες με δικά της υλικά. Στο σκηνικό ενεπλάκη και η Estee Laured καθότι το όλο concept έτεινε να γίνει αρκετά εμπορικό. Έβαλε σε όλα τα καταστήματα καλλυντικών την συγκεκριμένη κορδέλα η οποία έγινε επίσημα ροζ παίρνοντας την τωρινή της μορφή.
Έψαξα λοιπόν και διάβασα αυτή την ιστορία η οποία έχει περισσότερες λεπτομέρειες αλλά εν συντομία σας περιγράφω με μία περίληψη την πορεία της. Ήθελα να μάθω γιατί γίνεται αυτό κάθε Οκτώβριο μήνα και γιατί αυτή η συγκεκριμένη ροζ κορδέλα.
Εγώ με την σειρά μου θα συμπληρώσω, ότι καλές είναι οι κινήσεις ευαισθητοποίησης αλλά πάνω από όλα εμείς οι ίδιες οι γυναίκες θα πρέπει να προγραμματίζουμε τις επισκέψεις στον γιατρό μας και να κάνουμε σωστή και συχνή ψηλάφηση οι ίδιες. Μη περιμένουμε τον μήνα Οκτώβριο για να θυμηθούμε το συγκεκριμένο θέμα.
Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!
Καλό μήνα σε όλους μας!

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ