Εξετάσεις. Τι μπορεί να κάνει ο γονιός για να βοηθήσει το παιδί του;

Η περίοδος των εξετάσεων ξεκινά και το σημαντικό είναι οι γονείς να καταφέρουν να υποστηρίξουν τους μαθητές χωρίς όμως να τους αγχώσουν περισσότερο. Εξετάσεις. Τι μπορεί να κάνει ο γονιός για να βοηθήσει το παιδί του;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Η οικογένεια, και ο τρόπος με τον οποίο θα στηρίξει τον μαθητή, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Μάθετε να “ακούτε” το παιδί σας και να “καλοσωρίζετε” το άγχος που φέρνει από το σχολείο σαν κάτι φυσιολογικό και όχι απειλητικό. Είναι σημαντικό να καθησυχάζετε τον μαθητή, να τον στηρίζετε και να κατανοείτε την δική του πραγματικότητα ώστε να σας αισθανθεί κοντά του – ο διάλογος αναδεικνύει τις λύσεις στα προβλήματα.

Ένα καλό πρωινό

Συμβουλέψετε το παιδί σας να φάει κάτι που θα το στηρίξει και θα το βοηθήσει να συγκεντρωθεί. Προσπαθήστε να κρατήσετε μακριά τα ζαχαρούχα δημητριακά ή τις λιχουδιές και προτιμήστε τροφές αργής απελευθέρωσης που θα του δώσουν ενέργεια.

Έγκαιρη προσέλευση στον χώρο των εξετάσεων

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αγχωτικό από το να αργείς για ένα μεγάλο διαγώνισμα ή εξετάσεις… Προγραμματίστε μαζί την προσέλευση και τη διαχείριση του χρόνου.

Μην υπερτονίζετε την σημασία της οποιασδήποτε εξέτασης

Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι οι γιοι ή οι κόρες τους που γράφουν εξετάσεις μπορεί μερικές φορές να πιστεύουν λανθασμένα ότι η θέση τους στα μάτια των γονέων τους εξαρτάται από την επιτυχία τους στις εξετάσεις. Οι γονείς θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι είναι απολύτως σαφές ότι η άνευ όρων αγάπη και η εκτίμησή τους για το παιδί τους δεν εξαρτάται σε καμία περίπτωση από την επίδοσή του στις εξετάσεις.

Θετική διάθεση

Η διατήρηση της ψυχραιμίας θα βοηθήσει το παιδί σας να παραμείνει ήρεμο.Η επιτυχία είναι πάντα μια ομαδική προσπάθεια.

Μην ανησυχείς για το πόσο χρόνο χρειάζονται οι άλλοι

Υπενθυμίστε του ότι ο καθένας απαντά με τον δικό του ρυθμό. Επειδή ο συμμαθητής του τελείωσε πριν από εκείνον, δεν σημαίνει ότι θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα. Το άγχος για το τι κάνουν οι άλλοι θα τους αποσπάσει την προσοχή από την απάντηση του δικού τους γραπτού.

Και το πιο σημαντικό όλων;

Εμψυχώστε και επιβραβεύστε τους! «Ξέρουμε πόσο πολύ αξίζεις»«Μπράβο σου που προσπαθείς τόσο… κάνε ένα διάλειμμα»«Είμαστε κοντά σου για ότι χρειαστείς». «Βλέπουμε πόσο προσπαθείς… πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε;».

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά και καλή δύναμη στους γονείς!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ