Χρωματίζουμε ζυμαρικά

Όλοι έχουν χρωματίσει ζυμαρικά! Εάν ρίξεις μία ματιά στο internet θα δεις άπειρους πειραματισμούς. Εμείς δεν το είχαμε επιχειρήσει ποτέ ως τώρα συνεπώς ήρθε και η δική μας σειρά!

Σάββατο πρωί, κενή ημέρα χωρίς σχολείο, οπότε κάνω την πρόταση στην μικρή μου κόρη “θέλεις να χρωματίσουμε μακαρονάκια;” η απάντησή της ήταν γεμάτη απορία, “μαμά τα μακαρονάκια τα τρώμε δεν τα χρωματίζουμε”. “Αμ δεν” της απαντώ με χαμόγελο…έλα και θα δεις!

Απλώνουμε επάνω στο τραπέζι τα σύνεργα, πέννες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι είδους ζυμαρικό θέλετε), πλαστικά ποτηράκια, χρώματα ζαχαροπλαστικής και ένα μικρό πιατάκι.

Χωρίσαμε πέννες στα ποτήρια, ρίξαμε και χρώματα ζαχαροπλαστικής, τα μπλέξαμε και μερικά και ορίστε! Χρησιμοποίησα ένα μικρό πιατάκι με το οποίο “έκλεινα” επάνω το ποτήρι, κάθε φορά, ώστε να το ταρακουνήσω πολύ καλά και το χρώμα να απλωθεί σε όλα τα ζυμαρικά.

Παίρνουμε ένα κομμάτι χαρτόνι, λίγη κόλλα και ξεκινάμε την αφηρημένη τέχνη. Κόλλα έβαλα εγώ διότι όπως μου είπε η κυρία δεν ήθελε να λερώσει τα χέρια της…χμμμ … η παρατήρησή της με το που είδε τις κουκκίδες από κόλλα επάνω στο χαρτόνι ήταν “μαμά είναι ένας αστερισμός”. Ωραία της απαντώ, δώσε χρώμα στον αστερισμό σου!

Επίσης μπορείτε από πριν να ζωγραφίσετε ένα σχέδιο επάνω στο χαρτόνι στο οποίο θα βάλετε τα χρωματιστά ζυμαρικά. Εμείς δεν θέλαμε να το φιλοσοφήσουμε ιδιαίτερα!

Αφηρημένη τέχνη, όπου και όπως μας αρέσουν και παράλληλα συζητούσαμε οι συνδυασμοί χρωμάτων τι χρώματα γεννούν. Εννοείται φυσικά δεν έλειψε και η αγγλική μετάφραση των χρωμάτων που εννοείται η μικρή μου κόρη ετών 4ων τα έχει μάθει όλα. Απίστευτο το πόσο “σφουγγάρια” είναι τα μικρά παιδιά!

Περίσσεψαν χρωματιστές πέννες που τις φυλάξαμε σε ένα ποτήρι για κάποια άλλη δραστηριότητα αργότερα. Σκέφτομαι μία ωραία ιδέα θα ήταν να περάσουμε τις πένες σε κορδέλες, να φτιάξουμε και φιογκάκια και να δημιουργήσουμε κρεμαστά διακοσμητικά. Θα το επιχειρήσουμε σε επόμενη φάση, εάν δεν εξαφανιστούν οι χρωματιστές πέννες με το παιχνίδι της μικρής!

Σημαντική παρατήρηση: χρησιμοποιήστε γάντια διότι τα δικά μας χέρια γίνανε λίγο “τρικολόρε” καθώς επίσης επάνω στο τραπέζι στρώστε κάτι για να μη λερώσετε τον τόπο! Εμείς γίναμε ολίγον χάλια αλλά δεν πειράζει, είχε πλάκα! Με το νερό σιγά σιγά φεύγουν τα χρώματα!

Καλές δοκιμές και φυσικά καλό παιχνίδι!

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ όμορφη χειροτεχνία για να ασχοληθούμε με τα παιδάκια μας! Έγιναν πολύ ωραία τα ζυμαρικά σα;! Πολλά πολλά φιλιά!!

  2. Μαρία μου είναι πολύ ωραια απασχόληση και την έχω και εγ΄ψ κατά νου να την κάνουμε… Μου αρέσει πολύ όλο αυτό και το βρίσκω πολύ δημιουργικό…. Όσο για το μας πάει και εμάς πολύ
    … άρα μας αρέσει.. Φιλιά πολλά πολλά.. και περιμένω να δω και άλλες τέτοιες ασχολίες για να πέρνουμε και εμείς ιδέες!!!

  3. Σας ευχαριστώ κορίτσια, η αλήθεια είναι πως οι ιδέες που κυκλοφορούν στο Internet είναι άπειρες. Ωραία Ιδέα είναι να βαψουμε έτσι και τα πασχαλινα μας αυγά, καλά να είμαστε! Μέσα στο ποτήρι βάζεις και ρύζι και βγαίνει ένα πιτσιλωτο αποτέλεσμα! Φιλιά και να έχουμε μια όμορφη Κυριακή!

  4. Σας ευχαριστώ κορίτσια, η αλήθεια είναι πως οι ιδέες που κυκλοφορούν στο Internet είναι άπειρες. Ωραία Ιδέα είναι να βαψουμε έτσι και τα πασχαλινα μας αυγά, καλά να είμαστε! Μέσα στο ποτήρι βάζεις και ρύζι και βγαίνει ένα πιτσιλωτο αποτέλεσμα! Φιλιά και να έχουμε μια όμορφη Κυριακή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ