Γούρια για το 2016

Εδώ και ημέρες ίσως και εβδομάδες σκεφτόμουν ότι φέτος ήθελα να κάνουμε μια προσπάθεια να φτιάξουμε τα δικά μας γούρια για το 2016.

Αγοράσαμε τα υλικά και ξεκινήσαμε.

gouria 2 mommyjammi

Στην πορεία μας έπιασε μια λιγούρα και κάναμε επιδρομή στις νοστιμότατες μπισκοτολιχουδιές που μας είχε φέρει η καλή μας φίλη Αργυρούλα!

gouria 3 mommyjammi

Στρώσαμε τις δημιουργίες μας σε ένα ταψί με λαδόχαρτο και τις αφήσαμε να στεγνώσουν για δύο ημέρες. Στην συνέχεια πήραμε τέμπερες απλές και τέμπερες με γκλίτερ και ξεκινήσαμε το μπογιάτισμα. Το θέμα ήταν ελεύθερο, άφησα τον μικρό καλλιτέχνη να επιλέξει ότι αγαπά.

gouria 4 mommyjammi

gouria 5 mommyjammi

Μία όμορφη διαδικασία και αρκετά διασκεδαστική! Τα αφήσαμε να στεγνώσουν μία ημέρα και την επόμενη ξεκινήσαμε να τα δένουμε με κορδέλες! Προσθέσαμε το γούρι με το 2016 και ένα ξυλάκι κανέλας. Η μικρούλα περνούσε τις κορδέλες από τις τρύπες και η μαμά τα έδενε. Να συμπληρώσω πως τις τρυπούλες τις κάναμε με καλαμάκι επάνω στο σχέδιο πριν στεγνώσει.

gouria 6 mommyjammi

gouria 7 mommyjammi

Στολίσαμε το τραπεζάκι μας με το δικό μας γούρι καθώς και λίγα ακόμη στολίδια…

Τα υπόλοιπα που προορίζονται για δωράκι τα τύλιξα εγώ σε κόλα κράφτ, λίγη κορδέλα και ζωγράφισα στα γρήγορα και ένα χαριτωμένο τάρανδο. Έτοιμα τα δωράκια γούρια!

gouria 10 mommyjammi

gouria 8 mommyjammi

gouria 9 mommyjammi

Έχουν περισσέψει μερικά πήλινα στολίδια τα οποία προορίζω για τις τσάντες δώρων που θα φτιάξουμε αργότερα. Τα δωράκια μας φέτος, χειροποίητα με αγάπη και φαντασία!

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πανέμορφα τα γουράκια σας! ετοιμάζουμε και εμείς τα δικα μας και ενώ ξεκίνησα με κανα δυο μου βγαίνει εργοστασιακή παραγωγή 🙂

  2. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! αχαχαχα μου άρεσε το εργοστασιακή παραγωγή! Μας έχουν μείνει κάποια στην άκρη και σε εμάς αλλά ξέμεινα από γούρια όποτε θα δω πως θα τα αξιοποιήσω! Φιλιά και σε ευχαριστώ!

  3. Αχ καλές μου και αγαπημένες μου σας ευχαριστώ που περάσατε και χαίρομαι που σας άρεσαν! Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα να έχουμε με δύναμη και πίστη!

  4. Σε ευχαριστώ Ελένη μου και εύχομαι όντως να ενθουσιαστούν οι παραλήπτες! Το ταρανδάκι ως ιδέα επάνω στο χαρτί περιτυλίγματος το είχα δει παλιότερα και μου άρεσε και η κοπέλα είχε κολλήσει επάνω στην μύτη ένα κόκκινο πον πον! Τα φιλιά μου και σε ευχαριστώ που πέρασες!

  5. Τα χεράκια της είναι στρουμπουλά η υπόλοιπη όμως είναι μινιατούρα Αθηνά μου αχ και βαχ! Και του Χρόνου με Υγεία και να έχετε υπέροχες γιορτές!!! Σε ευχαριστώ!

  6. Πανέμορφα και του χρόνου με υγεία να φτιάξετε ξανά.
    Καλά η μικρή καλλιτέχνιδα έκανε εξαιρετική δουλειά και να της μεταβιβάσεις Μαρία τα συγχαρητήρια μας.
    Μου έδωσες ιδέα και ίσως κάνω κι εγώ, προσθέτοντας ίσως και ένα προσωπικό μήνυμα για τον καθένα.
    Σε φιλώ γλυκά!
    ΥΓ: Λάτρεψα την συσκευασία που είναι τόσο απλή μα γουστόζικη!

  7. Ααααα σε ευχαριστούμε πολύ εγώ και η μικρή καλλιτέχνιδα χεχε! Καταπληκτική ιδέα να γράψεις και προσωπικό μήνυμα, ακόμα πιο πολύτιμο! Φιλιά πολλά και σε ευχαριστώ που πέρασες! Καλή συνέχεια καλή μου!

  8. Πω πω, Μαίρη μου, είναι τόσο ονειρικό όλο το σκηνικό, που με πήγες πίσω στα παιδικά μου χρόνια! Και του χρόνου! 🙂 Φιλάκια 🙂

  9. Αγαπητή μου Konstantina πρώτη φορά χρησιμοποίησα πηλό με την μικρή και γενικώς πρώτη φορά φτιάξαμε στολίδια. Οφείλω να ομολογήσω ότι πολύ εύκολα μπορείς να δημιουργήσεις κάτι πολύ όμορφο! Φιλιά πολλά και σε ευχαριστώ που πέρασες!

  10. Ααα σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!! Εννοείται να καθίσεις να φτιάξεις αν και εσύ φτιάχνεις απίστευτα πράγματα πολύ πιο εντυπωσιακά! Περιττό να σου πω ότι λάτρεψα τα μαξιλάρια που είχες φτιάξει! Θέλω να το τολμήσω αλλά με φοβίζει το αποτέλεσμα. Θα δούμε στην πορεία! Φιλιά πολλά και σε ευχαριστώ που πέρασες.

  11. αχαχαχα! Στην αρχή τα πέρασα για μπισκότα!
    Μέχρι και το περιτύλιγμα ήταν υπέροχο!
    Μπράβο σας και του χρόνου :))

  12. Τα κουπ πατ που χρησιμοποιήσαμε ήταν όντως για μπισκότα χεχεχε! Απλώς σκέφτηκα ότι γιατί όχι και σε πηλό! Ευχαριστούμε και εύχομαι καλές γιορτές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ