Φτιάξε διακοσμητικό κερί με ρυζόχαρτο

Θέλουμε να ανανεώσουμε το χώρο μας και πολλές φορές και χρήματα αρκετά δεν υπάρχουν για να αγοράσουμε νέα διακοσμητικά στοιχεία αλλά και κάποια δική μας δημιουργία θέλουμε να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε. Με ένα λευκό κερί, λίγο ρυζόχαρτο και σπάγκο σε φυσικό χρώμα μπορείτε να κάνετε υπέροχα διακοσμητικά κεριά για το χώρο σας. Φτιάξε διακοσμητικό κερί με ρυζόχαρτο εύκολα και γρήγορα και ανανεώστε τον χώρο σας στο λεπτό! Γιατί τελικά οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα!

Εγώ πήρα ένα λευκό και ένα μαύρο κερί, καθότι γνωρίζετε την λατρεία μου στο ασπρόμαυρο μοτίβο. Ήθελα να φτιάξω ένα σετ κεριών που θα ταιριάζει και με τα υπέροχα Decoupage που πάλι είναι σε ασπρόμαυρο συνδυασμό!

Decoupage σε ασπρόμαυρο μοτίβο

decoupage-se-aspromauro-motibo-1-mommyjammi

Ένα λευκό κερί, ένα μαύρο, σπάγκο σε φυσικό χρώμα, ρυζόχαρτο, πιστόλι σιλικόνης και μεταλλικά διακοσμητικά φύλλα. Πέρασα το ρυζόχαρτο επάνω στο κερί χρησιμοποιώντας ζεστό σίδερο χωρίς ατμό. Πολύ προσεκτικά ώστε λιώνοντας ελάχιστα το κερί να κολλήσει με το ρυζόχαρτο. Έκοψα ότι περίσσευε.

ftiaxe-diakosmhtiko-keri-me-ryzoxarto2

Δεν θα σας πω ότι ήταν εύκολο διότι στην πράξη είδα ότι το ρυζόχαρτο σε τόσο μεγάλη επιφάνεια ζαρώνει πολύ εύκολα. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω μικρά στοιχεία από ρυζόχαρτο κομμένα ώστε να τα διαχειριστώ καλύτερα. Επίσης θα χρησιμοποιήσω τη μέθοδο με το ζεστό κουτάλι και όχι το σίδερο διότι στο μαύρο κερί… είδα το μαύρο χρώμα να ξεβάφει! Στην ουσία ήταν ένα άσπρο κερί με μαύρη βαφή!

ftiaxe-diakosmhtiko-keri-me-ryzoxarto3

Μόλις είδα ότι το μαύρο κερί ξέβαψε ήμουν στο τσακ να αποφασίσω να το πετάξω… ευτυχώς δεν το έκανα. Χρησιμοποίησα σπάγκο ώστε να κρύψω όσο μπορούσα τις ατέλειες. Βέβαια και πάλι το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο για τις δικές μου προσδοκίες!

ftiaxe-diakosmhtiko-keri-me-ryzoxarto5

Χρησιμοποίησα και μια διακοσμητική κορδέλα να δημιουργήσω ένα φιόγκο στο λευκό κερί καθώς και μεταλλικά διακοσμητικά φύλλα ώστε να δώσω μια πιο φθινοπωρινή νότα.

ftiaxe-diakosmhtiko-keri-me-ryzoxarto4

Το αποτέλεσμα λοιπόν μου άρεσε, σίγουρα βέβαια η τεχνική απαιτεί βελτίωση από μέρους μου. Επόμενη φορά θα πειραματιστώ με μικρότερα κομμάτια ρυζόχαρτου!

ftiaxe-diakosmhtiko-keri-me-ryzoxarto6

Πέρσι είχα διακοσμήσει με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο τα κεριά του σπιτιού που πραγματικά μύριζε όλο το σαλόνι μας! Πάλι φέτος θα φτιάξω κεριά με μυρωδικά αφού τελικά όπου έκανα δώρα απλώς τα λάτρεψαν!

Λευκό κερί με φαντασία!

leyko keri 1 mommyjammi ftinoporino stefani 4 mommyjammi

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα μαύρα κεριά είναι η αδυναμία μου και δεν τα βρίσκεις παντού!! Κάποιοι τα έχουν για gothic φάση και τα θεωρούν παράξενα ως διακοσμητικά! Πολύ όμορφο το αποτέλεσμα με την παρτιτουρα Μαρία και νομίζω πως θα κάνουν ωραία σύνθεση όλα μαζί!
    Και αναρωτιόμουν αν είναι απλά βαμμένα.. 🙂
    Καλή εβδομάδα να έχουμε!!

  2. Σε ευχαριστώ Ελεάνα μου είναι τιμή μου το σχόλιο σου, εσύ που φτιάχνεις υπέροχα πράγματα! Αγαπώ τα ασπρόμαυρα κεριά και ναι τα μαύρα κεριά κάπως τα αποφεύγει ο κόσμος…κακώς όμως… είναι πολύ σικ και με λίγες πινελιές σπας τη μαυρίλα αν σε ενοχλεί! Σε φιλώ!

  3. Υπέροχα, υπέροχα!!! Το μαύρο είναι όλων αγαπημένο χρώμα, εγώ όπως ξέρεις το συνδυάζω με τον χρυσό αλλά βλέποντας τα ζήλεψα! Μπράβο Μαρία μου γεια στα χέρια σου, είμαι σίγουρη πως θα ταιριάξουν γάντι με την υπόλοιπη σου διακόσμηση… Φιλιά και καλό μήνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ