Πως πρέπει να χρησιμοποιούνται τα σχολικά βοηθήματα;

Αξίζει να τα αγοράσουν για τα παιδιά τους; Δεν αρκεί η γνώση που παίρνουν τα παιδιά από το σχολείο; Πως πρέπει να χρησιμοποιούνται τα σχολικά βοηθήματα;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Κάποιος θα μπορούσε να ρωτήσει «…και τι χρειάζονται τα σχολικά βοηθήματα σ’ ένα σχολείο που κάνει καλά τη δουλειά του;» Άλλος θα μπορούσε να του απαντήσει «…και τι να κάνει το σχολείο όταν ο γονιός δε μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία της εμπέδωσης;», ενώ δε θα είχε άδικο κι όποιος θα έλεγε «…μα κάθε παιδί είναι ξεχωριστή περίπτωση κι έχει ξεχωριστές ανάγκες!».

Το θέμα, λοιπόν, είναι πολυσύνθετο κι εξαρτάται από το αναλυτικό πρόγραμμα, από το δάσκαλο και το σχολείο, από το μαθητή και το γονιό. Όλοι αυτοί οι παράγοντες παίζουν καθοριστικό ρόλο στο αν και τι είδους σχολικά βοηθήματα χρειάζεται να έχει στο σπίτι ένα παιδί.

  1. Μια πρώτη κατηγορία βοηθημάτων, είναι αυτά που έρχονται να συμπληρώσουν το αναλυτικό πρόγραμμα, να δείξουν τρόπους και περιπτώσεις που δε χωρούν στο ωρολόγιο πρόγραμμα, να εξασκήσουν και να ενισχύσουν τα χαρισματικά παιδιά που έχουν ανάγκη επιπλέον εκπαιδευτικών παροχών.
  2. Μια άλλη κατηγορία είναι τα βοηθήματα που λύνουν (απαντούν στις ερωτήσεις) ασκήσεις των σχολικών βιβλίων. Εδώ όμως χρειάζεται προσοχή αφού αρκετοί μαθητές να μπαίνουν σε πειρασμό αντιγραφής αντί προσπάθειας και μελέτης.
  3. Είναι γνωστό πως όλα τα σχολικά βοηθήματα συνθέτονται από επαγγελματίες εκπαιδευτικούς και ομάδες παιδαγωγών. Η ολοκλήρωση τέτοιων βιβλίων για διάθεση στο καταναλωτικό κοινό είναι μια πολύ δύσκολη εργασία, και γι’ αυτό πολλές φορές δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικά.
  4. Τα σχολικά βοηθήματα περιέχουν συμβουλές, μεθοδολογίες επίλυσης, παραδείγματα, ενισχυτικές ασκήσεις για εξάσκηση και ακολουθούν βήμα – βήμα το καθημερινό μάθημα του σχολείου. Δίνουν την ευκαιρία στον μαθητή για το κάτι επιπλέον.

Συμπερασματικά, τα βοηθήματα είναι ένα εργαλείο για να διευκολύνουν τον επιμελή μαθητή που διαβάζει για να πετύχει τους στόχους του. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον μαθητή κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας πρέπει όμως να επιλέγεται πάντα με προσοχή.

Ρίξτε μια ματιά στις Εκδόσεις Μεταίχμιο όπου θα βρείτε μεγάλη ποικιλία!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ