Ουράνιο τόξο στο παιδικό δωμάτιο

Θέλεις να φτιάξουμε ένα διακοσμητικό ουράνιο τόξο για το παιδικό δωμάτιο;! Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη εάν ακολουθήσεις τα βήματα και τα υλικά υπάρχουν σίγουρα στο ντουλάπι σου. Επίσης, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για δημιουργική απασχόληση των παιδιών σου! Πάμε να δούμε βήμα βήμα το όμορφο κρεμαστό διακοσμητικό ουράνιο τόξο!

ouranio tokso 2 mommyjammi

Ξεκινάς κόβοντας λωρίδες χρωματιστές οι οποίες μεταξύ τους έχουν διαφορά στο μήκος γύρω στα πέντε εκατοστά. Δηλαδή η πρώτη μπορεί να είναι 35cm, η επόμενη 30cm κλπ. Ο λόγος που πρέπει να έχουν μεταξύ τους διαφορά στο μήκος είναι γιατί όταν ενώσουμε με συρραπτικό τις δύο άκρες να δημιουργηθεί το παρακάτω αποτέλεσμα.

ouranio tokso 4 mommyjammi

Κόβουμε σε μπλε χαρτόνι αυτοσχέδιες μικρές σταγόνες βροχής και τις τσακίζουμε όπως φαίνεται στην εικόνα.

ouranio tokso 3 mommyjammi

Οι σταγόνες θα ενωθούν ανά δύο μεταξύ τους και μαζί με ασημί χαντρούλες και λίγη κλωστή ραψίματος θα φτιάξουμε δύο τύπου εφέ βροχής. Τις ασημί χάντρες τις προσθέτουμε για να δώσουμε λάμψη στο αποτέλεσμα αλλά και για πρόσθετο βάρος.

ouranio tokso 5 mommyjammi

Προσαρμόζουμε αυτές τις δύο κλωστές με τις σταγόνες και τις χάντρες στο ουράνιο τόξο, στις δύο πλευρές αντίστοιχα.

ouranio tokso 6 mommyjammi

Μετά σειρά έχουν τα λευκά μας συννεφάκια που φυσικά θα τα φτιάξουμε με απλό βαμβάκι που θα κολλήσουμε στις δύο πλευρές του ουράνιου τόξου.

ouranio tokso 7 mommyjammi

Στο τέλος αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να περάσουμε με μια βελόνα ραψίματος, κλωστή στο κέντρο του ουράνιου τόξου ώστε να δημιουργήσουμε την θηλιά και να μπορούμε να το κρεμάσουμε. Στερεώνουμε μια ασημί χαντρούλα στο κάτω μέρος ώστε να σταθεροποιήσουμε την κλωστή μας.

ouranio tokso 8 mommyjammi

Το διακοσμητικό, κρεμαστό, ουράνιο τόξο είναι έτοιμο!!!

ouranio tokso 9 mommyjammi

Δεν είναι υπέροχο; Εμείς το κρεμάσαμε στο φωτιστικό στο παιδικό δωμάτιο και για έξτρα λάμψη βάλαμε λίγες πιτσιλιές με ασημί γκλίτερ στα συννεφάκια μας! Το βλέπουμε καθημερινά και μας φτιάχνει την διάθεση. Η μικρή μου κόρη ενθουσιάστηκε, διότι συμμετείχε στην κατασκευή αλλά και λατρεύει τα πολλά χρώματα, που τώρα πλέον δεσπόζουν στο κέντρο του δωματίου της!

Να ευχηθώ καλή επιτυχία, αν επιχειρήσετε να το κατασκευάσετε και φυσικά καλή διασκέδαση!

Σας γλυκοφιλώ!

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σας ευχαριστώ κορίτσια για τα καλά σας λόγια! Είναι γεγονός πως η μικρή πριγκίπισσα το λάτρεψε και εγώ μαζί! Επίσης η κατασκευή ναι είναι εύκολη, λίγα υλικά και εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Σας φιλώ!

  2. όχι μόνο είναι εύκολη όλη η χειροτεχνία αυτή αλλά είναι πραγματικά υπέροχη για το παιδικό δωμάτιο…Μαρία μου….την καλημέρα μου και απο εδω!

  3. Μα πως να μη το λατρέψει η μικρούλα σου αφού έγινε υπέροχο! Ύστερα από πολύ καιρό μπαίνω στο μπλογκ σου Μαρία μου, γνωστές οι περιπέτειες μου και θα ήθελα να σου πω πως έγινε υπέροχο, καλορίζικο και πολλές πολλές επιτυχίες! Καλή σου εβδομάδα!

  4. Πολύ όμορφο το κρεμαστό και μου άρεσε η λεπτομέρεια της ασημένιας χαντρούλας!! Δένει τόσο ωραία με τα αστεράκια που κρέμονται!!
    Καλή εβδομάδα Μαρία μου!

  5. Καλή εβδομάδα καλές μου και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Βασικό μου κριτήριο στις παιδικές κατασκευές είναι η εύκολη διαδικασία και τα λίγα υλικά. Σας φιλώ!

  6. Πολυ ωραία και εύκολη κατασκευή Μαρια μου! Την φυλαω να την δοκιμασω σε κάποια στιγμή μετά τις γιορτές!

  7. Αχ τι ωραίο!!! Κρίμα που το είδα με καθυστέρηση, αλλιώς θα ταίριαζε σούπερ στο rainbow πάρτυ μας πριν λίγες ημέρες … σνιφ!

  8. Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!!!! Δεν πειράζει, ας πέρασε το πάρτι σας, μπορείτε να το φτιάξετε και να το κρεμάσετε στο δωμάτιό σας! Σε φιλώ!!!

  9. Δεν είναι δύσκολο Αθανασία μου και πιστεύω είναι πολύ εντυπωσιακό και χαρούμενο για το παιδικό δωμάτιο! Καλή σας επιτυχία λοιπόν και καλή διασκέδαση!!! Σε φιλώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ