Οργάνωση ντουλάπας; 5 τρόποι για να λύσεις αυτόν το γρίφο!

Μία γυναίκα. Μία ντουλάπα. Άπειρα ρούχα. Κι ένα αιώνιο ερώτημα. Τι θα φορέσω; Οργάνωση ντουλάπας; 5 τρόποι για να λύσεις αυτόν το γρίφο!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Photo by Victoria Borodinova 
Πηγή: douleutaras.gr

Γενιές και γενιές γυναικών έχουν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα. Ενώ έχεις πολλά ρούχα, δεν ξέρεις ποτέ τι να βάλεις. Οι συνέπειες αρκετές, φυσικά. Συνεχείς καθυστερήσεις στα ραντεβού σου, ατελείωτη σπατάλη χρημάτων και φυσικά ένας χαοτικός χείμαρρος που ετοιμάζεται να ξεχυθεί σε όλο το δωμάτιο. Η οργάνωση ντουλάπας είναι η λύση στο πρόβλημα σου.

Πόσο πιο εύκολο θα ήταν να βρεις αυτό που χρειάζεσαι σε μια καθαρή και τακτοποιημένη ντουλάπα; Είναι λογικό ότι δεν βλέπεις να μη το φοράς. Μη ψάχνεις δικαιολογίες. Εσύ έχεις δημιουργήσει αυτό το χάος, δεν ήρθε κανένα τεράστιο ρακούν με 5 – 6 χέρια και ανακάτεψε τα ρούχα σου. Ευτυχώς για σένα, ξέρουμε τον τρόπο να κάνεις την ντουλάπα σου, όπως αυτές που βλέπεις στα περιοδικά. Μην απελπίζεσαι, τα πράγματα είναι πιο εύκολα από ότι φαντάζεσαι.

Η απόλυτη οργάνωση ντουλάπας σε 5 απλά βήματα!

  1. Ξεχώρισε τα ρούχα σου.

Όχι, δεν θα σου πούμε τα κλασσικά, κράτα αυτά που φοράς πιο πολύ και τα υπόλοιπα δώσ’ τα. Καταλαβαίνουμε τη σκέψη ότι κάποια στιγμή μπορεί να τα ξαναφορέσεις ή ακόμα και ότι μπορεί να έχεις κάποιο δέσιμο μαζί τους. Εξάλλου άμα θες να δώσεις κάπου τα ρούχα σου μη το κάνεις για να τα ξεφορτωθείς, αλλά γιατί κάποιοι το έχουν ανάγκη. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξεχωρίσεις τα ρούχα σου σε αυτά που φοράς το χειμώνα και το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει λόγος να έχεις τα μαγιό μες στη μέση, να σου πιάνουν χρήσιμο χώρο. Φύλλαξε τα σε αποθηκευτικές σακούλες και βάλε τα κάπου έξω από το οπτικό σου πεδίο.

 

  1. Φτιάξε την εσωτερική διαρρύθμιση.

Οι περισσότερες ντουλάπες, ιδιαίτερα οι κλασσικές εντοιχισμένες των παλιότερων διαμερισμάτων, είναι ο χειρότερος εχθρός για την καλή οργάνωση ντουλάπας. Ένα ράφι πάνω, ένα ράφι κάτω, μια κρεμάστρα στη μέση και ίσως κάποια συρτάρια. Ο υπόλοιπος χώρος που πάει χαμένος; Γιατί μας πολεμάτε έτσι; Με 2-3 απλές κινήσεις, μπορείς να φτιάξεις τη διαρρύθμιση της ντουλάπας σου, ώστε να αξιοποιείς στο μέγιστο τον εσωτερικό της χώρο. Το κάτω ράφι πάει εντελώς χαμένο, καθώς πέφτουν από πάνω τα ρούχα που έχεις κρεμασμένα. Μια καλή ιδέα είναι να υπολογίσεις το χώρο της ντουλάπας σου ώστε να είναι τα ράφια που θες πάνω και από κάτω να βάλεις τις κρεμάστρες για τα παντελόνια σου, φορέματα, παλτό, κλπ. Πρόσθεσε όσα ράφια και ράγες για κρεμάστρες χρειάζεσαι, μη συμβιβάζεσαι με αυτό που βρήκες.

 

  1. Τακτοποίησε τα, όπως σε βολεύει.

Μην έχεις πουκάμισα, παντελόνια, φούστες όλα μαζί ανακατεμένα. Οργάνωσε τα ρούχα σου ανάλογα με το κριτήριο που θες. Θες να είναι ανα είδος ή μήπως θες ανα περίσταση; Αυτό είναι δικό σου θέμα, τι σε βολεύει. Επίσης προσπάθησε να χρησιμοποιείς ίδιες κρεμάστρες. Είναι εντυπωσιακό πόσο πιο οργανωμένη θα φαίνεται η ντουλάπα σου. Ακόμη μη ξεχνάς ότι μιλάμε για την ντουλάπα των ρούχων σου. Τραπεζομάντηλα, φωτογραφικές μηχανές ή οτιδήποτε άλλο δεν είχες πού να αποθηκεύσεις, δεν έχουν δουλειά στη ντουλάπα σου.

 

  1. Τα αξεσουάρ είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά.

Στο μαγαζιά μπορείς να βρεις αμέτρητα εξαρτήματα για εσωτερική οργάνωση ντουλάπας που θα σου φανούν πολύ χρήσιμα. Ιδιαίτερα βολικά είναι τα διαχωριστικά για τις μπλούζες, ώστε να μη γέρνουν δεξιά ή αριστερά και ξεδιπλώνονται. Μεταλλικά ή υφασμάτινα καλάθια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βολέψουν τις ζώνες ή τις κάλτσες σου. Επίσης υπάρχουν ειδικά κουτιά για παπούτσια, όπου μπορείς να τα αποθηκεύσεις όλα μαζί σε ένα χώρο, για παράδειγμα κάτω από το κρεβάτι. Έτσι θα απαλλαγείς από τα πολλά διαφορετικά κουτιά που σου χαλάνε την ομοιομορφία, αλλά και πιάνουν πολύ χώρο άσκοπα.

 

  1. Κάνε τη ντουλάπα σου φωτεινή.

Αν η ντουλάπα σου είναι εντοιχισμένη βάψ’ την ένα φωτεινό χρώμα για να φαίνεται πιο μεγάλη και να ξεχωρίζεις ευκολότερα τα ρούχα σου. Τέλος, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τοποθετήσεις ένα ειδικό φωτάκι με μπαταρία. Είναι πολύ εύκολο να το προμηθευτείς και θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο. Δεν χρειάζεται να είναι η ντουλάπα σου ολόκληρο δωμάτιο για να τη φωτίσεις. Τις περισσότερες φορές, το φως που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου φτάνει πολύ αδύναμο στο εσωτερικό της ντουλάπας. Ένα φωτάκι θα βοηθήσει να διαλέγεις πολύ πιο εύκολα τα ρούχα σου τις βραδινές ώρες.

Με αυτές τις συμβουλές η οργάνωση ντουλάπας θα μοιάζει παιχνιδάκι. Αν παρ’ όλα αυτά το χάος επιμένει, ίσως πρέπει να σκεφτείς να προσθέσεις στο σπίτι σου κάποια ντουλάπια ή ράφια ακόμα. Είναι αλήθεια ότι ο αποθηκευτικός χώρος δεν είναι ποτέ αρκετός. Στο Douleutaras.gr θα βρεις τον επαγγελματία που χρειάζεσαι, για να σε βοηθήσει να βάλεις λίγη τάξη στη ζωή σου!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ