Πώς να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων

Οι μέρες για τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και πολλοί από εσάς, μπορεί ήδη να αναζητάτε Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες. Πώς να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Δεν είναι απαραίτητο να έχετε πάντα έτοιμες δραστηριότητες για τα παιδιά σας, ούτε είναι απαραίτητο τα παιδιά να ανταποκρίνονται πάντα σε ό,τι εσείς ετοιμάζετε. Η καλή μας διάθεση έχει σημασία και να περνάμε όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας.

Για να μπουν τα παιδιά σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα αλλά και για να απασχοληθούν δημιουργικά στις διακοπές των Χριστουγέννων κάτι πρέπει να κάνουμε. Δεκαπέντε μέρες είναι αυτές, τόσο λαμπερές και γιορτινές και με πολύ ελεύθερο χρόνο (τουλάχιστον για τα παιδιά). Εκτός από τις επισκέψεις, τις βόλτες και τα ψώνια στην αγορά θα χρειαστούμε ιδέες για διασκέδαση και απασχόληση μέσα στο σπίτι.

Να λοιπόν τι προτείνουμε:

Γράφουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Το γράμμα στον Άγιο Βασίλη είναι μια καλή ευκαιρία για έκθεση ιδεών ή εξάσκηση στη γραφή, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Συνδυάζουμε έτσι τη διασκέδαση με την μάθηση. Κρατήστε ζωντανή τη μαγεία των Χριστουγέννων. Γράψτε σήμερα αυτό το γράμμα και μην ξεχάσετε να το ταχυδρομήσετε, ώστε να προλάβει να φτάσει στη μακρινή Λαπωνία.

Ζωγραφίζουμε χρωμοσελίδες με χριστουγεννιάτικο θέμα

Κατεβάζουμε όμορφες εκτυπώσιμες χρωμοσελίδες με χριστουγεννιάτικα μοτίβα, πιάνουμε τους μαρκαδόρους και χρωματίζουμε όλοι μαζί! Πρέπει να βάλουμε τη φαντασία μας και όλη τη δεξιοτεχνία μας. Γιατί; Την ωραιότερη από αυτές τις ζωγραφιές θα την βάλουμε μέσα στο γράμμα του Άγιου Βασίλη.

Movie time

Εδώ χρειάζεται σκηνοθεσία. Δεν πρόκειται για μια ακόμα βραδιά, μιας οποιασδήποτε ταινίας… Καταρχάς, θα είστε κι εσείς μαζί τους, από την αρχή ως το τέλος, χωρίς κρυφοκοιτάγματα στα κινητά. Γεμίστε τα μπολ με ποπ κορν ή με άλλα σνακ που αγαπάνε, αράξτε άνετα στους καναπέδες, χαμηλώστε τα φώτα και μπείτε σε mood… κινηματογράφου. Δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε χριστουγεννιάτικες ταινίες, μπορείτε όμως να δείτε μια ταινία που είδατε και πέρυσι τα Χριστούγεννα και έγινε η αγαπημένη σας. Τα παιδιά λατρεύουν να βλέπουν ξανά ταινίες που έχουν αγαπήσει κι όταν μάλιστα αυτό γίνεται μια φορά τον χρόνο, πρόκειται για το γεγονός… της χρονιάς!

Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Χοντρές κόλλες χαρτιού χειροτεχνίας στο χρώμα που προτιμάτε.
Υγρή κόλλα στιγμής.
Κουμπιά (σε ότι χρώμα προτιμάτε).
Κορδέλες σε χρώματα ασορτί με τα χαρτιά.

Σε αυτή την πανεύκολη κατασκευή τα λευκά κουμπιά επιστρατεύονται για να δημιουργήσουν έναν χιονάνθρωπο, τα πράσινα για ένα πράσινο στεφάνι και τα κόκκινα για τους καρπούς από ένα γκι! Για να φτιάξετε τις κάρτες απλά διπλώστε τις χοντρές κόλλες χαρτιού στα δύο και κάντε από μία τρυπούλα στο πάνω μέρος, για να περαστεί η κορδέλα. Στη συνέχεια κολλήστε με υγρή κόλλα τα επιμέρους στοιχεία, όπως στη φωτογραφία.Τις κάρτες μπορείτε να τις χαρίσετε ή να τις κρεμάσετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αλλά μην ξεχάσετε να γράψετε και από μία ευχή!

Μπισκοτομαγειρέματα στην κουζίνα

Βάζουμε ποδιά, πλένουμε χεράκια και πάμε για μπισκοτομαγειρέματα στην κουζίνα! Βρείτε στο διαδίκτυο μια εύκολη συνταγή για μπισκότα και ξεκινήστε να πλάθετε. Αυτή η διαδικασία είναι για τους μικρούς το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι μάθησης και δημιουργίας. Επιπλέον το σπίτι θα μοσχοβολίσει Χριστούγεννα. Μην τα φάτε όλα. Φυλάξτε ένα πιάτο και για τον Άγιο Βασίλη!

Ένα βάζο γεμάτο ευχές

Κλείνουμε σε ένα βάζο όλες τις ευχές για το νέο έτος που θα έρθει, τις επιθυμίες, τις θετικές μας σκέψεις κι όλες τις στιγμές που μας έκαναν χαρούμενους μέσα στον χρόνο που πέρασε! Κόβουμε σε λωρίδες πολύχρωμα χαρτάκια για να τα γράψουμε και στολίζουμε το βάζο μας. Φτιάξτε κι εσείς ένα τέτοιο βάζο, ανοίξτε το πρωί πρωτοχρονιάς και διαβάστε το όλοι μαζί.

Παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια.

Μια αγαπημένη μας συνήθεια γενικά αλλά και ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων, είναι να παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια. Ξεκινήστε έναν μαραθώνιο παιχνιδιού και ο νικητής κερδίζει μπισκοτάκι!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Πώς να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ