Παγωτό βανίλια με μπισκότα oreo!

Το καλοκαίρι επίσημα έφτασε και τι λατρεύουμε μικροί μεγάλοι να τρώμε το καλοκαίρι; Μα τι άλλο;! Φυσικά λατρεύουμε να τρώμε παγωτό! Σήμερα θα δούμε μια πανεύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό βανίλια με μπισκότα oreo! Την συγκεκριμένη συνταγή λόγο της ευκολίας της και της σίγουρης επιτυχίας της, χρησιμοποιώ εδώ και αρκετά χρόνια. Από τις εποχές που έμενα στο πατρικό μου και έφτιαχνα ακόμα και τότε σπιτικό παγωτό. Ναι αυτή την χάρη και την αδυναμία με την ζαχαροπλαστική την έχω από παιδί κιόλας!!!

Τα υλικά μας είναι τα παρακάτω:

  • ένα πακέτο ή και παραπάνω αν θέλετε μπισκότα oreo
  • ένα κουτί εβαπορέ γάλα (εγώ έβαλα Light)
  • ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • ένα κουτί φυτική σαντιγύ
  • μια βανίλια

Αρχικά βάζουμε το εβαπορέ γάλα, το ζαχαρούχο γάλα καθώς και την φυτική σαντιγί στην κατάψυξη για μία ώρα. Παίρνουμε τα μπισκότα μας και τα σπάμε σε κομμάτια. Ας πάρετε δύο συσκευασίες μπισκότα γιατί στην πορεία βλέπω να εξαφανίζονται αρκετά…

pagwto-vanilia-oreo-2-mommyjammi

pagwto-vanilia-oreo-3-mommyjammi

Βγάζουμε από την κατάψυξη τα κουτιά μας και ξεκινάμε στο μίξερ να χτυπάμε με το σύρμα την φυτική σαντιγύ για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Σιγά σιγά προσθέτουμε στο μείγμα μας τα γάλατα, το εβαπορέ και το ζαχαρούχο καθώς και την βανίλια μας. Χτυπάμε στο μίξερ σε σταθερή ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτη και λαχταριστή η κρέμα βανίλια!!! Τι να σας πω από μυρωδιά! Μούρλια!

pagwto-vanilia-oreo-4-mommyjammi

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κομμένα μπισκοτάκια στο μείγμα…

pagwto-vanilia-oreo-5-mommyjammi

Ανακατεύουμε ελαφρά με μία σπάτουλα ώστε να απλωθούν παντού τα μπισκότα.

pagwto-vanilia-oreo-6-mommyjammi

Τι να σας πω, ότι πήραμε κουτάλια και τρώγαμε από το μείγμα; Ψέματα δεν θα σας πω, το κάναμε!!! Κόλαση! Μια αφράτη δροσερή κρέμα βανίλιας με βουτηγμένα μπισκότα oreo… θαύμα θαύμα!

Αφού μαζέψαμε ότι κουράγιο είχαμε με την κόρη μου, σταματήσαμε την επιδρομή και αδειάσαμε το μείγμα σε ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο με καπάκι. Βάλαμε το δοχείο για περίπου 5-6 ώρες στην κατάψυξη ώστε να παγώσει το σπιτικό μας παγωτό βανίλια με μπισκότα oero! Στο ενδιάμεσο περίπου μετά από 2-3 ώρες το ανοίξαμε για να το ανακατέψουμε λίγο και μετά ξανά πίσω στην κατάψυξη. Η δοσολογία που σας έδωσα βγάζει περίπου 2 λίτρα παγωτό.

Σήμερα λοιπόν απολαύσαμε το πρώτο μας παγωτάκι! Με φραουλίτσες και εξτρά μπισκοτάκια! Απόλαυση!

pagwto-vanilia-oreo-7-mommyjammi

Καλό Καλοκαίρι φίλοι μου και καλά παγωτά!

Σας γλυκοφιλώ!

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πω πω πω…τρελαινομαι, επίσης για πςγωτό με oreo cookies! Αλήθεια είναι τόση εύκολη η διαδικασία όσο μας την περιγράφεις? Θα το φτιάξω όπωσδηποτε Μαράκι! Ωραίες φωτογραφίες…καλό μας καλοκαίρι!

  2. Vera εγώ θα δοκιμάσω τα φανταστικά smoothies που παρουσίασες! Εσύ κάνε το παγωτάκι και ανταλλάζουμε γευστικές εμπειρίες χεχε! Φιλιά σε ευχαριστώ!

  3. Μαρία μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Είναι πανεύκολη η διαδικασία όπως ακριβώς σας την περιέγραψα! Οπότε βουρ και καλή επιτυχία! Αναμένω εντυπώσεις! Σμουτς!

  4. Καλό καλοκαίρι Μαρία μου. Αυτό το παγωτό το κάνουμε κι εμείς αλλά συνήθως βάζω κομμάτια κουβερτούρα! Λίγο μπισκοτάκι δεν θα ήταν άσχημό όμως! Τα φιλιά μου!

  5. Νομίζω πως η συγκεκριμένη συνταγή που στην πραγματικότητα είναι απίστευτα πανεύκολη, αποτελεί και την βάση άπειρων παραλλαγών! Καλό Καλοκαιράκι με χαρά και μπόλικα παγωτάκια!!! Πολλά φιλιά!

  6. Για να σου είμαι ειλικρινής με τα γαλακτοκομικά και κυρίως τα γάλατα δεν τα πηγαίνω και εγώ πολύ καλά διότι η λακτόζη με ενοχλεί. Συνεπώς καταναλώνω μικρές ποσότητες και με προσοχή…Τραγικό και ειρωνικό μαζί, φτιάχνω ένα σωρό γλυκά και εγώ προσωπικά τρώω από καθόλου μέχρι και ελάχιστα… Σε φιλώ!

  7. Μμμμ μου έδωσες ιδέα για τώρα το καλοκαίρι στο χωριό που μαζευόμαστε τις Κυριακές όλοι μαζί!! Είναι εύκολο και με απλά υλικά, ότι πρέπει για μεγάλες ποσότητες!! :)) Ευχαριστούμε!!

  8. ετσι…ξεκινησα να διαβαζω αναποδα κ πρωτα ειδα μια πρασινη σαλατα, διπλα ενα σουβλακι κ τωρα παγωτακι! ξερεις τι κανεις εσυ!!!!

  9. Αγαπημένα και σε εμένα, αυτά τα μπισκότα, δυστυχώς… είπαμε δεν κάνει κακό μια στο τόσο παρασπονδία! Άλλωστε και η γλύκα έχει δικαίωμα στη ζωή μας! Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ