Χειροποίητη άμμος με αλεύρι!

Διακοπές δεν φύγαμε και όπως προβλέπεται θα αργήσουμε, συνεπώς προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους να περνάμε όμορφα και δημιουργικά τα απογεύματα μας!

Φτιάξε άμμο με αλεύρι και καλαμποκάλευρο για ατελείωτο παιχνίδι! Αυτό ακριβώς κάναμε και εμείς!

spitiki-ammos-mommyjammi-2

Για να δείτε πως ακριβώς μπορείτε να φτιάξετε αυτή την χειροποίητη σπιτική άμμο απλώς θέλετε τα εξής:

1 πακέτο αλεύρι – 1 πακέτο καλαμποκάλευρο – 1 μπουκάλι αφρό ξυρίσματος – λίγες σταγόνες ηλιέλαιο. Τα ανακατεύετε όλα μαζί σε μία μεγάλη λεκάνη και η άμμος είναι έτοιμη!

Αυτό που έχω να πω είναι πως τα υλικά είναι μόλις τέσσερα και σε χρόνο μηδέν έχετε έτοιμη άμμο για να παίξουν τα μικρά σας! Είναι σίγουρο πως θα τα κρατήσει απασχολημένα αρκετή ώρα και παρέα μπορείτε να κάνετε όμορφες κατασκευές! Η άμμος που πωλείται στα καταστήματα είναι τολμώ να πω αρκετά ακριβή ενώ εσείς με υλικά που διαθέτετε στο ντουλάπι σας μπορείτε να την φτιάξετε στο λεπτό!

spitiki-ammos-mommyjammi-3

Επειδή έξω είχε αρκετή ζέστη ώστε να στρώσουμε στο μπαλκόνι και να ξεκινήσουμε το παιχνίδι, έστρωσα ένα τεράστιο σεντόνι στο πάτωμα ώστε να έχουμε τον χώρο μας αλλά και τη δροσιά μας! Φυσικά επιστρατεύσαμε όλο μας τον εξοπλισμό της παραλίας… κουβαδάκια, φτιαράκια κλπ!

spitiki-ammos-mommyjammi-4

Χρησιμοποιήσαμε και δύο τεράστιες λεκάνες και μία γεμίζαμε τη μία μία την άλλη και δώσε του παιχνίδι και χαρά! Η μανούλα έφτιαξε το καφεδάκι της, έβαλε μουσική και χάρηκε το παιχνίδι με την άμμο! Μπορώ να πω ότι το χαρήκαμε μαμά και κόρη άσχετα αν γεμίσαμε χεράκια και πατουσάκια με άμμο! Η αλήθεια είναι πως στα παιδιά πάντα αρέσουν τα παιχνίδια τα οποία δημιουργούν μια σχετική ακαταστασία να το πω; έναν χαμό και πανικό να το πω;… μάλλον καταλάβατε ακριβώς τι εννοώ!

spitiki-ammos-mommyjammi-5

Όπως και να έχεις όμως, αυτά αξίζουν και ας κουράζεται η μανούλα! Η χαρά της δημιουργίας, η χαρά του παιχνιδιού και η παρεούλα είναι αυτό που μετράνε! Εμείς το απολαύσαμε και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

 

Σας γλυκοφιλώ και σας εύχομαι ΚΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΣΑΣ!!!

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε ευχαριστούμε Ελευθερία μου! Είπαμε να φέρουμε λίγο από παραλία στο σπίτι μας μέχρι την επόμενη εξόρμηση μας στην πραγματική παραλία! Σε φιλώ!!!

  2. Εγώ λέω να συνδυάσουμε τη χειροποίητη άμμο με την υπέροχη πισίνα που φτιάξατε εσείς για ένα πιο ολοκληρωμένο καλοκαιρινό ντεκόρ! Σε φιλώ!

  3. Χαίρομαι που σας άρεσε η ιδέα και την εφαρμόσατε! να πω και ένα εξτρα τιπ εδώ οτι δεν είναι ανάγκη να αγοράσουμε ακριβό αφρό ξυρίσματος, εγώ τους αγοράζω δυο δυο από τα καταστήματα με όλα ένα ευρώ! όσο για τον χαμό, όντως γίνεται, αλλά εμείς το παίζουμε στην βεράντα οπότε κρατάω την πολύ άμμο σε ένα σακουλάκι για επόμενη χρήση (την κράταω γύρω στην εβδομάδα και δεν παθαίνει τίποτα) και τα υπολείμματα φεύγουν εύκολα με το λάστιχο αφού έτσι και αλλιώς η βεράντα πλένεται σχεδόν καθημερινά! Εσύ βέβαια στάθηκες πιο τολμηρή και το μετέφερες μέσα το παιχνίδι!

  4. Σωστό το tip Machi! Σε ευχαριστούμε για την ιδέα και όπως τα λες ήμουν τολμηρή…να είναι καλά η ηλεκτρική σκούπα και η σφουγγαρίστρα μετά…! Σε φιλώ!

  5. Ωραία ιδέα!! Ωραίες φωτογραφίες και σίγουρα ατελείωτο παιχνίδι!! Μετά …ποιος μαζεύει οέο;; Είστε τυχερές που έχετε μεγάλα μπαλκόνια…

  6. Ευχαριστούμε Kalli!!! Κοίταξε μεγάλα μπαλκόνια δεν μπορώ να πω ότι έχουμε και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν βγήκαμε καν στο μπαλκόνι! Επειδή είχε αρκετή ζέστη και κουνούπι έξω, επέλεξα να στρώσω ένα σεντόνι στο πάτωμα και να παίξουμε εκεί. Τολμηρή κίνηση…αλλά ας είναι καλά η ηλεκτρική σκούπα μετά! Σε φιλώ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ