7 τρόποι για να πετύχεις τους στόχους σου!

Όλοι θέτουμε διαρκώς στόχους και όλοι θέλουμε να τους υλοποιήσουμε και στην συνέχεια να θέσουμε καινούργιους. Υπάρχει έντονα η τάση να τα θέλουμε ΟΛΑ και ΤΩΡΑ. Η ωρίμανση των συνθηκών παίζει σπουδαίο ρόλο σε ότι επιδιώκουμε στη ζωή μας. Για να πετύχουμε λοιπόν τους στόχους μας πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες μέσα στις οποίες θα ωριμάσουν και θα μας προσφερθούν από μόνοι τους. Πρέπει να ξέρουμε πόσο θα πρέπει να αφήσουμε τον καρπό επάνω στο δέντρο, πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να τον συλλέξουμε ώστε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό, ένας ώριμος γλυκός καρπός. 7 τρόποι για να πετύχεις τους στόχους σου!

Οι στόχοι μας είναι σαν τους καρπούς, δεν πρέπει να βιαζόμαστε να τους συλλέξουμε διότι θα είναι ανώριμοι και ξινοί. Θέλει χρόνο, υπομονή και σωστή φροντίδα του εδάφους ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας. Οι λέξεις κλειδιά είναι «χρόνος», «τρόπος» και «ποιότητα». Η επιδίωξη μας θα πρέπει να είναι να έχουμε και τους τρεις παράγοντες στον υψηλότερο βαθμό ώστε να έχουμε και την υψηλότερη απόδοση των συνθηκών.

Σίγουρα δημιουργούνται πολλά ερωτήματα όπως: πως μπορούμε εμείς να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε; πως πρέπει να διαμορφώσουμε τις συνθήκες; πότε θα γνωρίζουμε είναι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για το επόμενο βήμα μας;

Η φύση μας δίνει για άλλη μια φορά την απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα. Η αρμονία με τον εαυτό μας και με το περιβάλλον μας, θα μπορέσουν να μας δώσουν τις απαντήσεις και την ώθηση που επιθυμούμε. Αυτό που πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας είναι ο «καρπός» που είναι ο στόχος μας και το «έδαφος ή δέντρο» που είναι το περιβάλλον μας.

Για παράδειγμα θέλουμε να βγάλουμε χρήματα και να αυξήσουμε την φήμη μας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εργαστούμε σκληρά προς έναν τομέα και να προσπαθήσουμε να καλύψουμε βασικές ανθρώπινες ανάγκες. Οποιοδήποτε στόχο και αν θέσουμε βασική προϋπόθεση είναι να φτιάξουμε έναν «οδικό χάρτη» για να μας φτάσει εκεί που επιθυμούμε. Στον σωστό χρόνο και με την απαιτούμενη ποιότητα.

Ξεκινήστε λοιπόν κάνοντας τις παρακάτω ενέργειες:

1. αναρωτηθείτε εάν αυτό που θέτετε ως στόχο είναι μια πραγματική επιθυμία ή κάτι που είναι προϊόν επιρροής ή μέθοδος εντυπωσιασμού. Εάν επιθυμούμε πραγματικά κάτι, όλο το σύμπαν θα συνεργαστεί μαζί μας και υποσυνείδητα θα κατευθυνθούμε και οι ίδιοι προς τα εκεί.

2. να έχετε σε εμφανές σημείο τους καταγεγραμμένους στόχους σας ώστε καθημερινά να τους κοιτάτε. Αυτό θα βοηθήσει στο να μη χάνετε τον προσανατολισμό σας καθώς επίσης θα σας δίνει δύναμη κατά τη διάρκεια των εμποδίων που θα συναντάτε και η πίστη σας θα κλονίζεται.

3. αναλάβετε δράση. Σήμερα, ΤΩΡΑ, ΧΘΕΣ! Μην ονειρεύεστε αυτό που επιθυμείτε, κάντε το πράξη.

4. κάνετε ένα πλάνο δράσης με βήματα και καταγραφή των θετικών και αρνητικών παραγόντων σε εσάς αλλά και στο περιβάλλον σας. Μια swot analysis δεν είναι τυχαίο που ποτέ δεν λείπει από κάθε νέο επιχειρηματικό σχέδιο.

5. έχετε στον περίγυρό σας επιτυχημένους ανθρώπους. Οι δραστήριοι άνθρωποι που έχουν όραμα και φιλοδοξίες επηρεάζουν θετικά την ψυχολογία μας.

6. σχεδιάστε ένα plan B σε περίπτωση που βρεθείτε μπροστά σε δυσκολίες που δεν μπορούν να ξεπεραστούν. Όλα τα κτίρια έχουν έξοδο κινδύνου, ένα plan B είναι απαραίτητο για την υλοποίηση ενός σχεδίου. Στην πορεία ίσως ανακαλύψετε ότι πρέπει να τροποποιήσετε τους στόχους σας. Δεν είναι κακό μην απογοητευτείτε, ενδεχομένως αυτό να σημαίνει ότι έχετε κατανοήσει πλήρως το περιβάλλον και τις ανάγκες του και είσαστε έτοιμοι να πετύχετε!

7. να σκέφτεστε κάθε απόφαση που λαμβάνετε κατά πόσο βοηθά τον στόχο σας.

Οι στόχοι είναι δύσκολοι, η επιτυχία όνειρο… τίποτα όμως δεν είναι ακατόρθωτο.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!!!

10 ύπουλοι λόγοι για τους οποίους είσαστε διαρκώς κουρασμένοι

10-ypouloi-logoi-gia-touw-opoious-eisaste-diarkws-koyrasmenoi-mommyjammi

Ας μάθουμε να είμαστε αισιόδοξοι

tumblr_myomgoVKxP1qcm2tmo1_500-922x511.jpg

Μοιρασμένη ανάμεσα στη μητρότητα και τη καριέρα

moirasmenh-anamesa-sth-mhtrothta-kai-thn-kariera

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το χρειαζόμουν αυτό το άρθρο είναι η αλήθεια. Και συμφωνώ απόλυτα με τον πέμπτο τρόπο. Πριν από λίγο καιρό ξεκίνησα παρέα με ένα πολύ ενδιαφέρον και έξυπνο άτομο του οποίου η δουλειά έχει να κάνει με την τέχνη κυρίως. Από τότε, έχω συλλέξει αρκετές ιδέες, έχει αυξηθεί η παραγωγικότητα μου και έχω περισσότερη όρεξη στην δουλειά μου. Περίεργο το πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν οι άνθρωποι γύρο μας.

  2. Θα συμφωνήσω με όσα γράφεις και θα προσθέσω κάτι που μου είχε πει ένα παλιό αφεντικό μου” Όλα γίνονται αλλά την ώρα που είναι για να γίνουν”

  3. Πιστεύω έντονα στην αύρα του ανθρώπου απέναντι μου Παναγιώτη. Όταν είναι θετική μπορεί να με παρασύρει σε φοβερές καταστάσεις δημιουργίας και έμπνευσης. Όταν είναι αρνητική μπορεί σαν μαύρη τρύπα να εξαντλήσει τα θετικά μου αποθέματα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ