10 ύπουλοι λόγοι για τους οποίους είσαστε διαρκώς κουρασμένοι

Είναι γεγονός ότι ακόμα και αν έχω κοιμηθεί αρκετές ώρες, τις περισσότερες φορές νιώθω πραγματικά ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Κόπωση, κούραση, νύστα, πονοκέφαλος και με ένα καφέ στο χέρι προσπαθώ να “βγάλω την ημέρα μου! Τελικά ακόμα και αν έχετε κοιμηθεί αρκετές ώρες το βράδυ και κατά τα φαινόμενα θα έπρεπε να νιώθετε ξεκούραστοι, υπάρχουν 10 ύπουλοι λόγοι για τους οποίους είσαστε διαρκώς κουρασμένοι

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα!

1.Δεν ξυπνάτε αρκετά νωρίς

Το ξυπνητήρι αν χτυπήσει και εσείς κάθεστε ακόμα για χουζούρι στο κρεβάτι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σηκωθείτε μετά από λίγο σχεδόν τρέχοντας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάζετε νωρίς το ξυπνητήρι σας ώστε να υπολογίζετε και το χουζούρι, να φάτε πρωινό, να πείτε καφέ χωρίς να τρέχετε! Ο πανικός και το άγχος του χρόνου είναι αρκετό από μόνο του για να μας καταναλώσει αρκετή από την ενέργειά μας.

2. Είσαστε περιτριγυρισμένοι από τοξικούς ανθρώπους

Οι άνθρωποι που έχετε στη ζωή σας έχουν την απίστευτη ικανότητα όχι μόνο να “παίρνουν” και να επηρεάζουν τα συναισθήματά σας αλλά και την φυσική σας ενέργεια. Αποσυρθείτε με τρόπο από εκείνους που παραπονιούνται διαρκώς και γεμίστε με θετική ενέργεια. Όλοι έχουν τις μεταπτώσεις και αυτό είναι φυσιολογικό όμως μια μόνιμη μιζέρια δεν είναι φυσιολογική.

3. Σας λείπει μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι υπεύθυνο για την ποιότητα του ύπνου σας. Πόσο γρήγορα θα αποκοιμηθείτε και πόσο πολύ θα κοιμηθείτε. Συνεπώς καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο αμύγδαλα, σουσάμι, ηλιόσποροι, μπανάνες, κάσιους, βρώμη, καλαμπόκι, αρακάς.

4. Μισείτε τη δουλειά σας

Ας είμαστε ειλικρινείς… Το να ξυπνάτε το πρωί και να πηγαίνετε στη δουλειά που μισείτε ή βαριέστε αφόρητα είναι αρκετό για να σας κάνετε να νιώθετε κουρασμένοι! Το ξέρω οι καιροί είναι δύσκολοι και ελάχιστοι πλέον άνθρωποι αγαπούν τη δουλειά τους. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε όσο πιο άνετο μπορείτε το περιβάλλον σας και να ξεκινήσετε να το βλέπετε με άλλο μάτι.

5. Αποφεύγετε την άσκηση

Η έλλειψη της φυσικής άσκησης όσο περίεργο και αν ακούγεται σας κάνει να νιώθετε ακόμα πιο κουρασμένοι! Μέτρια σε δυσκολία άσκηση μέσα στην εβδομάδα που σημαίνει και αποκλειστικός χρόνος για τον εαυτό σας μπορεί να μειώσει μέχρι και 50% το αίσθημα της κούρασης που νιώθετε!

6.Δεν σας βλέπει αρκετά ο ήλιος

Ελλάδα, θάλασσα και ήλιος = βιταμίνη D. Ευτυχώς έχουμε την τύχη να έχουμε αρκετό ήλιο στη χώρα μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όμως και το χειμώνα μη παραλείπετε βολτούλες τις ηλιόλουστες ημέρες! Η βιταμίνη D βοηθά στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης καθώς και των ιώσεων! Πολλοί γιατροί την χαρακτηρίζουν ως την βιταμίνη της ψυχής!

7. Είσαστε μια μπάλα του στρες

Όλα σας αγχώνουν όλα σας στρεσάρουν ακόμα και μια απλή λίστα στο σούπερ μάρκετ. Take it easy my friend… ρίξτε τους ρυθμούς και ας μείνουν και δουλείες πίσω! Το άγχος δημιουργεί ρυτίδες, γκριζάρει τα μαλλιά και κόβει πολλές ποιοτικές ώρες ύπνου!

8. Μπορεί να υποφέρετε από κάποια αυτοάνοση διαταραχή

Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες από τους άνδρες να υποφέρουν από κάποια αυτοάνοση διαταραχή. Αν το αίσθημα της κόπωσης είναι συνεχές και έντονο μπορεί να υπάρχει κάποιο βαθύτερο πρόβλημα υγείας. Σε αυτή την περίπτωση ένα τσεκ απ και επίσκεψη στον γιατρό σας είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε.

9. Η εικόνα της κρεβατοκάμαρα σας είναι χάλια

Ένα βομβαρδισμένο τοπίο με ρούχα, παπούτσια και τσάντες πεταμένες δεν είναι και το πιο χαλαρωτικό. Συμμαζέψτε το χώρο σας, καθαρίστε τον, ανάψτε αρωματικά κεριά, χαμηλώστε τα φώτα και είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε πιο χαλαροί.

10. Τρώτε αρκετό τυποποιημένο φαγητό ή φαγητό με πολλά λιπαρά

Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και νερό είναι ότι καλύτερο για τον οργανισμό σας. Ειδικά κατά τις βραδινές ώρες το γεύμα πρέπει να είναι ελαφρύ ώστε να μη μας προκαλέσει αϋπνία λόγω δυσπεψίας και δυσφορίας!

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε ευχαριστώ πολύ Πέτρα μου! Δεν θα πω ότι χαίρομαι που βρήκες εξηγήσεις γιατί προφανώς βασανίζεσαι και εσύ…θα πω ότι εύχομαι όλα να βελτιωθούν! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ που πέρασες!

  2. απαπα Δέσποινα πρέπει να κάνεις κάτι με την εκδοχή του καναπέ! Είναι σίγουρο ότι ξυπνάς το πρωί σχεδόν κατάκοπη! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και εύχομαι όλα να μπουν σε πρόγραμμα! Το “μαμά σε κρίση” πολύ μου αρέσει!!!

  3. Έτσι εξηγούνται πολλά πράγματα Μαράκι μου!!! Εγώ βέβαια την εξήγηση που έχω με βούλα ιατρού είναι η έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό μου, σε αναιμικά επίπεδα!!! Οπότε συμπληρώματα σιδήρου και άγιος ο Θεός! Το θέμα είναι να βρούμε τι είναι αυτό που φταίει και να προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε!!! Φιλάκια

  4. Κλειώ μου η έλλειψη σιδήρου ναι είναι μεγάλο θέμα γιατί είναι ο νούμερο ένας παράγοντας που φέρνει την κόπωση στον οργανισμό σου. Ο δεύτερος κατ εμέ εάν δεν συντρέχουν άλλου είδους παθολογικοί λόγοι είναι ο ψυχολογικός παράγοντας. Στην εποχή μας με τα φοβερά επίπεδα στρες και τα πολλά προβλήματα που καλούμαστε ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε, τα ψυχοσωματικά δίνουν και παίρνουν! Σε φιλώ και εύχομαι ηρεμία να έχουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ