Ένα κλασικό, σιροπιαστό, αφράτο, αγαπημένο γλυκό που λατρεύουν γενιές και γενιές! Απίθανο σιροπιαστό ινδοκάρυδο!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Το σιροπιαστό ινδοκάρυδο είναι ένα αγαπημένο γλυκό με διάφορες εκδοχές αλλά εμείς θα δούμε σήμερα την πιο γνωστή αλλά και εύκολη εκδοχή του! Το φτιάχνω συχνά στο σπιτικό μας ειδικά σε τραπέζια και γιορτές αφού είναι ιδανικό κέρασμα χειμώνα καλοκαίρι! Το καλοκαίρι μη ξεχάσεις να προσθέσεις στο σερβίρισμα και μια μπάλα παγωτό μαστίχα… θα με θυμηθείς!

ΥΛΙΚΑ:

1 ποτήρι αλεύρι φαρίνα

1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

1 ποτήρι ζάχαρη

1/2 ποτήρι φυτική μαργαρίνη

3/4 του ποτηριού γάλα κρύο

1 ποτήρι ινδοκάρυδο

3 αυγά

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

 

Για το Σιρόπι:

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

1 ποτήρι γάλα κρύο

apithano-siropiasto-indokarydo-mommyjammi2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια λεκάνη χτυπάνε τα αυγά με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο λίγο και το γάλα (όχι όλο). Όπως βλέπετε η μικρή βοηθός δίπλα να δίνει ένα χέρι βοηθείας!

apithano-siropiasto-indokarydo-mommyjammi3

apithano-siropiasto-indokarydo-mommyjammi4

Σε μια άλλη λεκανίτσα ενώνουμε τα υπόλοιπα στέρεα υλικά (αλεύρι, σιμιγδάλι, ινδοκάρυδο, μπέικιν). Όπως είπαμε παραπάνω χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο και διαδοχικά ρίχνουμε το γάλα και τα ανακατεμένα στέρεα υλικά. Αφού τελειώσουμε βάζουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά. Ο χρόνος κυμαίνεται ανάλογα με τον φούρνο μας.

apithano-siropiasto-indokarydo-mommyjammi5

Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για το σιρόπι για 5 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το γάλα (1 ποτήρι) και αμέσως μετά το ζεστό σιρόπι. Αυτό ακριβώς είναι και το μυστικό της συνταγής. Το γάλα πριν το σιρόπιασμα που κάνει μετά το σιρόπι να εμποτιστεί σε ολόκληρο το γλυκό και να μη μείνει στον πάτο του ταψιού μας.

Τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη τριμμένη καρύδα!

Καλή σας απόλαυση!

apithano-siropiasto-indokarydo-mommyjammi6

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Με ινδοκάρυδο σου έχω και άλλη φανταστική συνταγή!

Απίθανο γλυκό-κέρασμα σοκοκάστανο με 3 μόνο υλικά!

apithano-glyko-kerasma-sokokastano-me-3-mono-ylika-mommyjammi1

You May Also Like

14 comments

Καλημερούδια και καλή εβδομάδα γλυκιά όπως το ωραίο σου γλυκό που βλέπω απο τις εικόνες ότι θα είναι σκέτη γλύκα ειδικά με το πασπάλισμα του ινδοκάρυδου,η γεύση θα είναι μοναδική…μας έφτιαξες την μέρα …φιλάκια πολλά!

Μια πρόταση τέλεια!!!
Θα το φτιάξω ….

Καλή εβδομάδα Μαριώ μου ♥

Mary Jammi

Καλημέρα καλό μου Μαράκι και σε ευχαριστώ πολύ! Σε στέλνω φιλί!

Mary Jammi

Σου στέλνω φιλί Λενιώ μου…

λατρευω τετοια γλυκα!!!!! θα το κανω 🙂

Mary Jammi

αναμένω εντυπώσεις!

Μου αρέσει πολύ το ινδικάρυδο αλλά δεν το τρώει ο άντρας μου! Μου φαίνεται θα το φτιάξω και θα το φάω μόνη μου χιχι!

Αυτά τα γλυκά αγαπάω! Θυμίζει ρεβανί που του έχω τρελή αδυναμία. Θα το δοκιμάσω Μαράκι, και ξέρεις…με καφέ πάει τέλεια 🙂

Αγαπημένο γλυκό που έφτιαχνε η μαμά μου! Εγώ δεν το φτιάχνω γενικά αλλά νομίζω πως ήρθε η ώρα να δοκιμάσω τη συνταγή σου! Φαίνεται πολύ αφράτο!
Kathy

Mary Jammi

καθόλου κακή ιδέα!

Mary Jammi

με καφέ σκέτη τρέλα ναι!!!

Mary Jammi

αναμένω εντυπώσεις!

Καλά! Υπέροχο το ινδοκάρυδο και με την μπάλα παγωτού για το Καλοκαίρι το απογειώνεις!

Maria Liodou

Είπαμε εμείς ησυχία δεν έχουμε με τις συνταγές…

Leave a Reply

Your email address will not be published.