Καλοκαιρινές διακοσμητικές ιδέες και συνθέσεις με ανθισμένα και κομμένα γεράνια

Εύκολες διακοσμητικές ιδέες με άνθη γερανιού, σε συνδυασμούς που αναδεικνύουν ιδανικά την χρωματική ποικιλομορφία και τα διαφορετικά σχήματα αυτού του καλοκαιρινού λουλουδιού. Καλοκαιρινές διακοσμητικές ιδέες και συνθέσεις με ανθισμένα και κομμένα γεράνια

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Με τα διαφορετικά άνθη τους, τα γεράνια όχι μόνο δείχνουν υπέροχα σε γλάστρες, κουτιά, βάζα ή παρτέρια, αλλά είναι επίσης ιδανικά για μοναδικές συνθέσεις. Μιας και είναι φυτά που ανθίζουν συνεχώς από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, δεν πειράζει να κόψετε κάποια λουλούδια για τις διακοσμήσεις σας, αντίθετα αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο την ανθοφορία. Μάλιστα, τα γεράνια είναι ευέλικτα και απαιτούν ελάχιστη φροντίδα και περιποίηση και έχουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών.

Παρακάτω, οι ειδικοί του Pelargonium for Europe (PfE) προτείνουν απλές και εύκολες διακοσμητικές ιδέες με άνθη γερανιού, σε συνδυασμούς που αναδεικνύουν ιδανικά την χρωματική ποικιλομορφία και τα διαφορετικά σχήματα αυτού του καλοκαιρινού λουλουδιού.

Upcycling ιδέα: Μοντέρνα ανακυκλωμένα βάζα με γεράνια

Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε τις πλαστικές συσκευασίες (απορρυπαντικού, σαπουνιού, γάλακτος) που έχουν αδειάσει και να μην τις πετάξετε, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να τις μετατρέψετε σε μοντέρνα, ανακυκλωμένα βάζα που μέσα θα τοποθετήσετε τα γεράνια μαζί με άλλα καλοκαιρινά λουλούδια και φύλλα.

Γι’ αυτή την όμορφη καλοκαιρινή ιδέα, το μόνο που χρειάζεστε είναι άδεια πλαστικά μπουκάλια, γυαλόχαρτο, χρώμα σε σπρέι, γεράνια και άλλα λουλούδια της αρεσκείας σας.

Πώς θα το κάνετε:

Πλύνετε καλά τα μπουκάλια και αφαιρέστε τις ετικέτες. Καθαρίστε ελαφρά την πλαστική επιφάνεια με γυαλόχαρτο για να εφαρμόσει καλύτερα το χρώμα και ψεκάστε τα μπουκάλια με τα χρώματα της αρεσκείας σας. Μόλις στεγνώσει η μπογιά, γεμίστε τα ανακυκλωμένα βάζα με νερό και προσθέσετε τα γεράνια και τα υπόλοιπα λουλούδια. Συμβουλή: Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο αν συνδυάσετε μπουκάλια διαφορετικών μεγεθών, σχημάτων και χρωμάτων.

Καλοκαιρινά στεφάνια και μπάλες από γεράνι

Η ευρεία γκάμα χρωμάτων και σχημάτων των λουλουδιών καθιστά τα γεράνια την ιδανική επιλογή για συνθέσεις με σφουγγάρι ανθοδετικής. Αυτό το πλούσιο στεφάνι αποτελεί μια όμορφη πινελιά σε φράχτες, τοίχους και πόρτες, ενώ αυτές οι πολύχρωμες μπάλες λουλουδιών είναι ιδανικές για το στόλισμα διακοσμητικών δίσκων.

Συμβουλή: Τοποθετήστε τα σφουγγάρια μέσα σε έναν κουβά με νερό και αφήστε τα για ένα έως δύο λεπτά να απορροφήσουν όσο νερό χρειάζονται. Στη συνέχεια, καρφώστε τα κοτσάνια λουλουδιών στο σφουγγάρι κοντά το ένα στο άλλο, με τα άνθη να εφάπτονται αποφεύγοντας τα κενά.

Ιδέες εσωτερικής διακόσμησης με γεράνια

Δεν είναι όλοι αρκετά τυχεροί ώστε να έχουν έναν ηλιόλουστο εξωτερικό χώρο, οπότε είναι καλό να γνωρίζετε ότι τα γεράνια μπορούν επίσης να αναπτυχθούν και σε εσωτερικούς χώρους, εφόσον βέβαια αυτοί διαθέτουν αρκετό φως, παρόλο που οι συνθέσεις με φρεσκοκομμένα γεράνια δεν χρειάζονται απαραίτητα φυσικό φως.

Η πολύχρωμη επιτραπέζια σύνθεση είναι φρέσκια και μοντέρνα, με πέντε διαφορετικά βάζα σε καλοκαιρινές παστέλ αποχρώσεις και φωτεινό πορτοκαλί. Είναι γεμάτα με γεράνια και κλαδιά μπαμπού που συμπληρώνουν άψογα χρωματικά το ένα το άλλο.

Από την άλλη, αυτή η όμορφη τραπεζαρία στα αριστερά είναι διακοσμημένη με λουλούδια από δύο διαφορετικά χρωματιστά γεράνια. Οι λωρίδες από σχοινί σιζάλ και ο μπλε σπάγκος δίνουν στα βάζα μια έξτρα φινέτσα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τα φρεσκοκομμένα γεράνια

Τα γεράνια είναι φτιαγμένα για να ανθίζουν. Με τη σωστή φροντίδα και χάρη στις ήπιες θερμοκρασίες, θα ανθίζουν συνεχώς από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο.Όταν λοιπόν κόβουμε μερικούς βλαστούς, το φυτό δεν επηρεάζεται, αντίθετα αν τα άνθη κοπούν σωστά είναι σαν να το κλαδεύουμε, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η ανθοφορία και πολύ σύντομα το φυτό θα ανθίσει ακόμη περισσότερο από ό,τι πριν.

Πώς να διατηρήσετε τα γεράνια σε βάζο πιο φρέσκα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Για να αντέξουν τα γεράνια σε βάζο, πρέπει να αλλάζετε τακτικά το νερό τους, καθώς το βρώμικο νερό επιταχύνει τη φθορά των βλαστών. Από την άλλη, η προσθήκη λιπάσματος παρατείνει επίσης τη διάρκεια ζωής των γερανιών σε βάζο, ενώ  είναι σημαντικό να μην έρχονται τα φύλλα σε επαφή με το νερό. Τέλος, να θυμάστε να αφαιρέσετε όλα τα φύλλα που βρίσκονται στο νερό πριν τοποθετήσετε τα κλαδιά σε βάζο.

Για να βρείτε πολλές, διαφορετικές διακοσμητικές ιδέες, αλλά και πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το γεράνι σε υψηλή ανάλυση επισκεφτείτε το https://pelargonium-for-europe.com/el/ και το https://pelargonium-poinsettia.canto.global/v/pfe/landing?viewIndex=2/.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ