Αγαπώ τις εύκολες συνταγές που και πολλά υλικά δεν θέλουν αλλά ούτε και αρκετό χρόνο ή μαεστρία για να πετύχουν! Τούρτα πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου που θα λατρέψετε!
Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!
Υλικά για τη βάση:
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ(σπασμένα σε κομμάτια)
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας:
2 κούπες των (250 ml) γάλα
1/2 βιτάμ (125 γρ)
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
80 γρ κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος
Υλικά για την λευκή κρέμα:
1 κουτί τενεκεδένιο Morfat σαντιγύ (παγωμένο από το ψυγείο)
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Αρχικά σπάμε τα μπισκότα μπτι μπερ και τα ρίχνουμε σε ένα τσέρκι 26εκ διαμέτρου όπου και θα φτιάξουμε την τούρτα μας.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει. Ανοίγω τη φωτιά και προσθέτω τη ζάχαρη το Βιτάμ και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.Όταν δέσει κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη κουβερτούρα σοκολάτα. Αδειάζω την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα και αφήνω να κρυώσει. Όταν κρυώσει την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα.
Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας. Ρίχνω και τη βανίλια και αδειάζω την λευκή κρέμα, πάνω από τη σοκολατένια κρέμα (αν μας φαίνεται αρκετή δεν την βάζουμε όλη/ανάλογα τα γούστα). Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες, ή όλη νύχτα.
Γαρνίρω με κουφετάκια ή τριμμένο μπισκότο ή τρούφα! Εγώ επειδή την ήθελα για παιδική τούρτα έβαλα κουφετάκια και mini caprice για πιο παιχνιδιάρικη εικόνα!
Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι. Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα. Έτοιμη η Τούρτα πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου που θα λατρέψετε!
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!
Να ένα εύκολο και λαχταριστό γλυκό!!!!
Σε ευχαριστώ Λενιώ μου!
Ευκολακι φαινεται και λατρευω τετοιες συνταγες!!! Ευγε!!! και χρονια πολλα 🙂
Ευχαριστώ θερμά καλή μου!!!
Την είδα στο instagram και περίμενα τη συνταγή! Γεια στα χέρια σου και να την χαίρεσαι και από εδώ!
Ευχαριστούμε Κατερίνα μου!!! Πανεύκολη σου λέω!